VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]3 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 24.08.2003 20:28:59
Author: mari
Subject: Re: TV
In reply to: milo 's message, "TV" on 20.08.2003 10:10:43

Milo: Täytyykin katsoa pikkukakkonen! Mahtavaa =)

En ole koskaan ymmärtänyt miten esim. se että opettaa koiralle mieltä virkistäviä pikku temppuja tai käyttää vaikka agilityssa, olisi jotenkin pois metsästysharrastuksesta...

Niin ja kuten milo sanoi, jos esiintyminen tv-ohjelmassa tuottaa pentukyselyjä,niin ainahan voi olla kuitenkin myymättä. Jos koiraa lenkkeilyttää, niin samalla tavalla niitä ihastelevia ihmisiä tulee silloinkin.

Fakkituneet ihmiset ovat niitä pahimpia. Mutta jokainen taplaa tavallan, joten ei kun laput vaan silmille ja yhtä asiaa tuijottamaan. Meille harrastetaan monipuolisesta kaikkea ja nukutaan koko perhe saman peiton alla.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> Re: TV -- Luolamies, 24.08.2003 22:28:28

Niimpä niin.Tuolla tapaa meni kettari seurakoiraksi että heilahti.Samalla tiellä on workki jaska jos aletaan pitää jalostus kriteerinä esim.agilityä,pupunjätöksien syöntiä,milloin mitäkin.
Totuushan on että koiramme on kehittynyt tällaiseksi jahtimiesten käsissä.Minkähän lainen mahtaa tulla näillä eväillä.
Tosin ainahan on joukko joka pitää puhtaasti alkuperäisen metsästys terrierin puolta.On kettareissa ja samoin tässä omassakin rodussamme.Käyttää koiriansa alkuperäiseen käyttötarkoitukseen ja ymmärtää että esim vesityöskentely,verijälki ja esim agility ovat vain mukavaa välipalaa ja tukea varsinaiseen työhön.
Se on hyvä että harrastatte monipuolisesti ei siinä mitään.Mutta silti kannattaa muistaa mihin koiraa käytetään.Eikä ruveta turhia pullistelemaan.On silloin minusta vikarotuinen koira taluttimessa.
Tarviskohan silti kattoa pikkukakkonen eka kertaa noin kolmeenkymmeneen vuoteen?


[ Edit | View ]

[> [> Re: TV -- Metsästäjä, 25.08.2003 11:40:38

Kyllä se vaan niin on, että aktiivisesti kun harrastaa metsästystä eikä vaan puhu siitä on siinä koiralle tarpeeksi agilityä!! Tämä on sitten minun suppea näkökantani, mutta eiköhän se jo riitä kun kahta samansuuntaista rotua jo pomputetaan!! Olisi se vaan hienoa kun tämän rodun harrastajat tietäisivät mitä käyttökoira tarkoittaa ja toimisivat sen edellyttämällä tavalla.En kertakaikkiaan ymmärrä miksi pitää ottaa metsästyskoira pomppukoiraksi kun olisi tarjolla ihan oikeita jo valmiiksi pilattuja pommppurotujakin? Ja ihan turha sanoa, että voihan sitä tehdä monia eri juttuja koiriensa kanssa. Jostain syystä en vaan tunne yhtään oikeata metsästys
Jaskaa jota pomputetaan! Monta pomputtajaa kyllä tiedän ja ne kovia puhumaan siitä metsästävästä käyttökoirastansa.


[ Edit | View ]

[> [> [> Re: TV -- Luolamies, 26.08.2003 7:30:42

Siinähän tuo kokolailla karusti esitettynä on.
Jahtimies kun laittaa luolakoiran tulee se tarpeeseen.
Koitetaan laittaa jahtialueen petotasapaino jonkunlaiseen toleranssiin.Eli koira laitetaan tarpeeseen ja se saa sitä alkuperäistä työtään.
Vahinko että nykypäivänä monet näistä syrjäkylien eräveikoista ei tuo koiraansa missään esille.Menee varmasti hukkaan monta hyvää jalostukseen käypästä koiraa.

Toinen ääripää kyllä tulee esille.Koira on laitettu milloin mihinkäkin tarkoitukseen.Huomataan että tämähän onkin luolakoira käydään jopa muutama kerta metsälläkin parhaassa tapauksessa.Ja eikun rummutus käyntiin jotta tämä se on jahtikoira.Ilman alkeellisintakaan tajua siitä mikä ja minkälainen on toimiva metsästysintoinen,sitkeä ja määrätietoinen metsästyskoira.Lisäksi monet eivät koskaan ole nähneet minkälainen ja millä lailla työskentelee sitkeä ja määrätietoinen terrierin omistaja,raivatessaan rötväleitä pesistä ulos.Eli monilla ei ole juuri muuta kuin tuulitakki ja tupakkiaski jahtikamppeina.
Näillä eväillä vaan varsin moni kuvittelee omistavansa luolakoiran ja vieläpä mainostaa näitä kasvattavansa.
En väitä etteikö näissäkin kasvateissa hyviä yksilöitä ole.Vaan jos sekin päätyy Mannerheimin tielle sohvalle?
Lisäksi kovin hyvin jotkut hoitavat kertomisen mihin koiraamme käytetään.Nimittäin kesän pohjanoteeraus oli erään henkilön tapahtumassamme esittämä kysymys."Ai käytetäänkö näitä johonkin"No olihan hyvä että selvisi jotta on ostanut "luolakoiran".
Eli melkoista peliä.Jokainen varmaan myy luolakoiran reilun 70v mummolle.
Tosin olenkin jo aikahyvin parkkiutunut tässä vuosien varrella.Oikeastaan mikään ei enään hirveästi hetkauta.Sen verran vauhdikasta joukkuetta nämä russelistit on.Onneksi porukassa on muutama todella lapionvarressa kestävä erähenkilö.


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.