VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 28.01.2003 21:41:34
Author: hippi
Subject: Re: vs.
In reply to: Tanja ja sekarotuinen luolahirmu 's message, "Re: vs." on 28.01.2003 19:09:34

Ja oikeiden workki kasvattajien kannattais miettiä tarkaan minne pennut myy, jotta pystytte varmuudella sanomaan että kaikkia kasvatteja käytetään metsästykseen, eikä pelkästään agilitiin...tämä taitaa olla silkka mahdottomuus?? Siinä mielessä teidän on turha puhua mistään puhtaasta työkoirarodusta, helppoa on sanoa että soveltuu maanalaiseen työskentelyyn, mutta niimpä sopii myös monet parsonit, mutta jos omistajalla ei ole siihen mahdollisuuksia tai halua, ja pätee myös workkejen omistajiin!

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> [> Re: vs. -- milo, 28.01.2003 22:58:59

Parahin hippi!

Yritän nyt saada oman mielipiteeni kirjoitettua, niin kuin sen ajattelen...

Eli parson on monipuolinen harrastuskoirarotu, samoin working-russelli.
Molemmilla voi harrastaa agilityä, tokoa, verijälkeä jne.
Molemmissa roduissa on toimivia ja toimimattomia luolakoiria.
Parsonit kuuluvat kennelliittoon, working-russellit eivät.
Workingeilla jalostuksen pääpaino kuuluu olla alkuperäisissä käyttöominaisuuksissa.
Parsonin jalostuksessa minun saamani käsityksen mukaan käyttöominaisuuksia otetaan huomioon, mutta ulkonäkö ym. asiat ovat vähintään yhtä tärkeitä jalostusominaisuuksia.
Lisäksi Kennelliiton mukana on tullut paljon ksvattajia, joille metsästys ja siinä vaadittavat ominaisuudet ovat kovin vierasta aluetta, eli työskentelyominaisuudet ovat hämärän peitossa.
Ymmärtämykseni ja hartaiden toiveideni mukaan working-russelleiden kasvattajista suurin osa harrastaa koiriensa kanssa metsästysä ja näin ollen tieto koiran työskentelyominaisuuksista vaikuttaa merkittävästi jalostusasioihin.


Ero parsonilla ja working-russellilla ei vielä ole suomessa kovin suuri, mutta jonkin ajan kuluttua niin voi olla.
Itse en ainakaan haluaisi riskeerata toimivan metsästyskoirarodun tulevaisuutta.

Minulle on siis periaatteessa aivan se ja sama kuuluko mikäkin rotu kennelliittoon vai ei, kunhan koirat ja niiden ominaisuudet, mitkä niistä juuri russellin tekevät, säilyvät.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: vs. -- hippi, 28.01.2003 23:50:29

No tätä just tarkoitin,mitä tuossa sanoit, mutta ei näyttelyt ole välttämättä mikään paha juttu, kunhan niitä ei oteta turhan vakavasti, ne on juuri kehitetty seuramaan rosun kehitystä, mutta valitettavasti ne on joillekkin jalostuksen pääpaino. Sillonkuin aletaan jalostamaan koiria, niin johonkin suuntaanhan se väistämättä johtaa. Ja onhan ihan aiheellista kuitenkin säilyttää myös se ominaisulkonäkö, mitä on lähdetty aikanaan jalostamaan.
Parsoni kasvatus on vielä varsinkin täälläsuomessa ihan lapsenkengissään ja ei niitä viettejä ole ainakaan vielä "saatu" haviämään ja toivotaan että näin jatkossakin!


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: vs. -- hippi, 28.01.2003 23:52:35

mutta tuo parsoneiden "morkkaus" potuttaa


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.