VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 24.01.2003 11:57:23
Author: Maria
Subject: Parsonien rekisterin avaaminen

Eivätkös Englannissa puuhaa parsonien rekisterin avaamista workeille pariksi vuodeksi? Tuleekohan koskaan Suomessa tapahtumaan? Mietin itsekseni asiaa ja minulle on itseasiassa ihan sama onko koirani parson vai jack russell terrier, en kuitenkaan koiraani käytä jalostukseen ja metsästystä emme harrasta joten ei tule testattua koirani metsästyskykyjä eikä niitä geeneissä annettua eteenpäin. Yhdistyksen kantahan taitaa olla että pysytään eross kennelliitosta, mutta mitä mieltä ovat workien omistajat. Itse jään asiaa vielä pohtimaan...

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- milo, 24.01.2003 15:21:01

Itse olen sen verran paljon kennelliiton touhuissa mukana, että olen ehdottomasti sitä mieltä, ettei kennelliitto tuollaisenaan suojele oikeastaan millään tavalla käyttökoirarotuja!

Eli omani eivät parson etuliitettä saa, vaikka siihen mahdollisuus joskus tulisikin.

Jos hyvin kärkkäästi asian esittää, niin koirista tunnutaan hakevan näyttävyyttä (lue kokoa) välittämättä seurauksista. Näin on käynyt aivan liian monen rodun kanssa...

Itse jos haluaisin näyttely ja harrastuskoiran, ottaisin sitten jotain muuta rotua.


[ Edit | View ]

[> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- KimmoK, 24.01.2003 22:53:14

Ekaan Marian kysymykseen tiedän vastauksen: kyllä. Lissää infoo löytyy Iso-Britannian Kennelliiton sivuilta. Sieltä "Press Office", "Press Releases" ja siellä haku, johon laittaa esim. "russell". Sieltä sitten löytyy tiedote "126.02 KENNEL CLUB TO RE-OPEN PARSON RUSSELL TERRIER REGISTER" ja pari muutakin.

Toinen kysymys on jo hankalampi.

Pohdintaa voi itse kukin harrastaa... Milo kyllä kertoi asiaa!

Ja sana on vapaa... mielellään kuulisi muidenkin vörkkirusselin omistajien mielipiteitä!


[ Edit | View ]

[> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Maria, 26.01.2003 21:59:34

Missä päätös tehdään Suomen osalta että avataanko Suomessa parsonien rekisteri?
Englannissa aukeaa siis vuodeksi. Toisaalta ihan hyvä että avaavat nyt, kun pikkurusseleillakin on rekiseti auki. Se ketkä haluavat koiransa parsoniksi voivat nyt sitten Englannissa niin tehdä. Annetaan vuosi aikaa päättää ehkä viimeisen kerran missä "veneessä" on ;).

Itse kuulun kaikkiin kolmeen rotuyhdistykseen Parsonien, pikkurusselien ja meidän omaan. Haluan tietää mitä Pastori Russellin kehittämän rodun kaikille muodoille kuuluu ja mitä rotuyhdistysten parissa tapahtuu. En ole kiinnostunut näyttelyistä tai metsästyksestä, agilitystä ja raunioista paljonkin, kuitenkin mielestäni olen valinnut juuri oikean rodun itselleni, parhaista mahdollisista vanhemmista!


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Säännöt lukenut P, 27.01.2003 11:43:33

Onhan se niin, että jos rekisteri aukeaa, sinne varnmasti jokunen working russeli menee ja se on heidän päätöksensä. Muistuttaisin kuitenkin jokaista yhdistyksemme terrierin omistajaa, että on jäseneksi liittymislomakkeen tekstin allekirjoittanut, joka menee seuraavsti: Vakuutan pyrkiväni aina toimimaan tämän yhdistyksen, sen jäsenten ja Jack Russell Terrierin parhaaksi.
Uskallankin väittää, että tämän terrierin parhaaksi on pysyä poissa kennelliitosta aivan kuten emoyhdistyskin suosittaa. Nyt Kennelliittoon kuuluu kaksi russeliyhdistystä, joten parasta on pysyä sieltä pois, jotta erotutaan omana rotunamme. Kennelliittoon menijät ovat joko jackrussellinterriereitä tai sitten parson russellinterriereitä eikä enää Jack Russell Terriereitä tai paremmin tarkennettuna Working Jack Russell Terriereitä.
Jokainen voi workingillä kilpailla avoimessa luokassa ja harrastaa voi niin paljon kuin jaksaa. Sen enempää ei agilityssä kuin raunioillakaan voi maailman huipulle kohota, ei taitojen puutteen vuoksi vaan Kennelliiton. Tämä on muistettava jos todellakin tietää omaavansa OIKEAN KOIRAN OIKEASTA RODUSTA. Itselläni on kilpailutaso kykyinen koira jäljestyksessä ja onpahan sillä esinehakuakin harrastettu ja harrastetaan edelleen ja se kelpaa töihin metsällekin. Eipä ole viranomaiset tahi metsästäjät koskaan sanoneet, että ei käy kun ei ole Kennelliiton koira. Tiedänpähän joidenkin metsästäjien vaihtaneet sen kuulun ja komean Kennelliiton "moukarin" luolaan mahtuvaan russeliin.
Siinäpä oli minun perusteluni miksi meidän perheen koirat eivät Kennelliittoon mene, jos rekisteri aukeaa.
Maria mitä tarkoitit olevasi kiinnostunut agilitystä ja raunioista? Vai tarkoittiko tuo sitä, että siinä on juuri syy miksi haluaisit ehkäpä koirasi rekisteröityvän parssoneihin?

Rotathan voivat jättää laivan, koska on helpompi toivoa selviävänsä rantaa uimalla kuin olla laivalla yhdessä Jack Russell Terrierin kanssa.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- hippi, 28.01.2003 11:26:58

lanaus säännötu lukenut :jokainen voi workingillä kilpailla avoimessa luokassa ja harrastaa voi niin paljon kuin jaksaa. Sen enempää ei agilityssä kuin raunioillakaan voi maailman huipulle kohota, ei taitojen puutteen vuoksi vaan Kennelliiton. Tämä on muistettava jos todellakin tietää omaavansa OIKEAN KOIRAN OIKEASTA RODUSTA. Itselläni on kilpailutaso kykyinen koira jäljestyksessä ja onpahan sillä esinehakuakin harrastettu ja harrastetaan edelleen ja se kelpaa töihin metsällekin

Kennelliitto ei estä MILLÄÄN tavalla maailman huipulle nousua, maailman huipulle noustaa sekarotusilla(kin). "Esinehaku", PK (PALVELUSKOIRA)...esineruutu on nykyään pk-kisoissa pakollinen ennen lajisuoritusta niinkuin esimerkiksi tottelevaisuus joten herännee kysymys minkä koiran sinä omistat metsästyskoiran vai pk-koiran, harrastatko mitä jälkeä? Maailmanhuipulle...pah...siitähän koko pelastuskoirahommassa ei ole kyse, mutta ainahan joukkoon mahtuu nuitakin jotka vain metsästävät merittejä!

"Tämä on muistettava jos todellakin tietää omaavansa OIKEAN KOIRAN OIKEASTA RODUSTA"

Tokkopa olet kykenevä tosiaankaan esittämän moisia väitteitä, en sillä että itsekkään olisin, mutta kannattaisi ottaa selvää MISTÄ puhuu. Todella törkeää on että viittaat pelastuskoira tuouhuihin tuohon äänensävyyn, et ilmeisesti tunne niitäkään sääntöjä!


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Säännöt lukenut P, 28.01.2003 13:18:31

Palveluskoiria ei tekstistäni mollattu milläänlailla. Minä tiedän ja tunnen palveluskoira puolen ja kilpailut jne. Jäljestäminen on perinteistä verijälkeä, kuten varmaan arvasit.
Esinehakua voi russeleilla harrastaa ja se on yksi niistä lajeista, jossa russeli joutuu todella hajuaistiansa käyttämään eli toisin sanoen väsyttää niissä treeneissä itsensä. Meillä on siis toinenkin laji, koska koko kesää ei jaksa sorsia noutaa eikä kesällä pesille mennä.
Joten minun puolestani saa tämä asia jäädä sikseen.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Maria, 28.01.2003 12:26:29

Hmm..Kinahan tästä tuli.. Minua henkilökohtaisesti ottaa päähän se että jos en metsästystä harrasta workkini kanssa, vaan aikeissani on HARRASTAA (en aio vallata maailmaa) muita mukavia harrastuksia koirani kanssa, niin joku on heti sanomassa että onkohan sulla väärä rotu. EI OLE!

Pikkurusselia en halunnut. Parsoneista en löytänyt kahdessa vuodessa sellaista narttua joka olisi tuntunut siltä ,että juuri tuon nartun pennun haluan. Kun löysin sattuman kautta koiramme emän joka oli juuri astutettu, tiesin heti että tällaisen koiran pennuista haluan yhden YSTÄVÄKSI ja HARRASTUSKAVERIKSI.

Oman rodun yhdistykseen kuuluminen on minulle tärkeää. Sillä koskaan en voisi tuntea olevani kaivattu jäsen pikkurusseleissa tai parsoneissa ja on ollut mukava seurata muiden samanrotuisten kuulumisia.

Ehkä oli huono idea kysyä mielipidettä rekisterin avaamiseen täällä, ehkä olen ainut working russelin omistaja joka saattaisi harkita päivän tai pari ennen kuin sanoisi ei mahdolliselle parsoniksi rekisteröitymiselle.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- koirus, 28.01.2003 12:30:39

Et ole ainut. Mekin harkitsemme kyseistä asiaa.

Asiasta toiseen miten saan koirani innostumaan agilytyssä pujottelusta?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Päivi Koskinen, 28.01.2003 13:23:28

Pujottelusta voi kysäistä ainakin Taina Loukolalta. Tainan tiedot löytyy yhdistyksen toimihenkilöpalstalta.

Terveisin Päivi Koskinen


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- hippi, 28.01.2003 16:10:45

...öö...eikö russeli ole maailman monipuolisin harrastusrotu :)) panee vaan välillä vähän mietityttään, että mitähän tällä kuningas ajatuksella on ajettu takaa...onko ajateltu että russeli olisi maailman paras harastuskoira METSÄSTYKSESSÄ (vesiriista, jänis...) eikä suinkaan maailman paras harrastuskoira muissa "maasto"lajessa, kyllähän se nyt vähän sotii tuota ajatusta vastaan, kun eikö russelin pitänyt omata aimoannos riistaviettiä??? Kaikkihan sen tietää ettei riistaviettinen koira ole todellakaan hyvä esim. hakukoira, onse nyt ikävää jos koira kesken etsinnän lähtee ajaa jänistä?? Että miten se nyt sitten OIKEESTI onkaan, asioista voi tietenkin puhua, mutta faktat on faktoja.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- koirus, 28.01.2003 16:49:33

Russeli on koiratyyppi, joka pa. metsästää LUOLASSA. Tämän asian kun ymmärtää ja oikein oivaltaa niin hyvä on!!!!
Nuo muut asia jotka tulevat jäljessä esim.vesiriista ja jänis niinkuin edellä mainittiin ovat vai hyviä lisäyksiä.

Russeli on isännän APULAINEN metsässä ja YSTÄVÄ kotona.

Kaikilla Russeleilla on varmasti riistaviettiä enemmän tai vähemmän, se totetuu vai jos koira saa olla metsässä TODELLA PALJON. Taas silloin kun koiralle ei haluta tarjota luolaelämyksiä, sillä harrastetaan paljon muuta varmasti mielenkiintoista, ja se riittä hyvin koiralle ja omistajalle.

Sitten vielä, monet ovat otteneet Russelin koska ovat mieltyneet koiran ulkonäköön.
Myöskin sanonta, että koiran ja isännän luonteessa on jotakin yhtäläisyyttä. Pitää paikkansa jossakin määrin. tiedä häntä.......

Tämä on mielipidettä ei yritystä kinasteluun.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- P. Koskinen, 28.01.2003 17:03:47

Toi oli hyvä.
Koiran ja isännän luonteessa on jotakin yhtäläisyyttä.

Sen tämä keskustelupalsta on osoittanut.
Terrierin luonteen.

Terveisin Päivi Koskinen


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- hippi, 28.01.2003 18:39:22

"Russeli on koiratyyppi, joka pa. metsästää LUOLASSA. Tämän asian kun ymmärtää ja oikein oivaltaa niin hyvä on!!!!
Nuo muut asia jotka tulevat jäljessä esim.vesiriista ja jänis niinkuin edellä mainittiin ovat vai hyviä lisäyksiä.
Russeli on isännän APULAINEN metsässä ja YSTÄVÄ kotona."

-ja tätä parsoni ei ole??? Parsoni on pelkkä kehäketkuttaja?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- koirus, 28.01.2003 22:17:55

Hipille. Tuohon en osaa vastata onko Parsoni sitä. Tiedän vain sen, että meidän järjestön koirat ovat hyvinkin Parson tyyppisiä. Koiran kokohan sen sanelee missä sitä on hyvä käyttää?

Minkä kokoinen oma Parsonisi on?
Onko uros vai naaras?

Eiköhän se rekisterin avaaminen Englannissa johdu siitä että Parssonien korkeus on kasvamassa ja luolatyöskentely vaikeutumassa sen takia. En tiedä voin olla väärässäkin.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Säännöt lukenut P, 28.01.2003 16:57:01

Palataanpas taas asiaan. Eihän koira etsi jälkiä vaan esineitä tai esinettä, kuten avaimia, jotka on pudonnut metsään. Esinehakua suoritetaan omanlaisilla liiveillä ja muilla varusteilla. Koira tietää milloin mitäkin ollaan tekemässä. Palveluskoiratkin hakevat jälkeä ja esinettä jne. Erottaahan se koira mitä milloinkin halutaan. Koirani on opetettu esinehakuun ammatti-ihmisten toimesta ja silti se toimii ilman ongelmia pesillä. Kyse on nyt siitä, että monikaan russelin omistaja ei vielä tiedä kuinka paljon voi russelin kanssa tehdä. Toivotaan, että metsästäjät ja muut harrastajat tiedottavat asiaa. Metsästyksen tiimoilta jää ymmärrettävästi niukasti aikaa muuhun harrastamiseen. Toivon kuitenkin, että ei alkuperäistä käyttätarkoitusta unohdeta. Enpä minä opetakaan koiraani jäljestämään esim. rusakon jalanjälkiä, jottei se lähde pesältä reissuun. Verijälki taas on sille luontainen harrastus.

Russelista on moneksi, jos omistaja vain perässä pysyy...


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- hippi, 28.01.2003 17:29:44

...niin PALVELUSKOIRA, jos nämä russelit ovat teidän puheiden mukaan vietikkäitä koiria tuskin sitä niistä tarvitsee erikseen alkaa kaivella????

Mistä lähin palveluskoirilla on ruvettu metsästystä harrastaan jos tämä asia pitää toisinpäin kääntää että ymmärrät mitä tarkoitan.


Mutta kumman koira valitsee kuluneen lompakon vai ketun?? Vieteistä tässä oli kyse, kyllähän koira kun koira osaa esineruudusta hakee jos se siihen opetetaan.


[ Edit | View ]

[> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Luolamies, 24.01.2003 23:36:37

Tähän voisi tietty kiskasta kovaakin kommenttia.Laitetaanpa kuitenkin siivo versio.Itselle se ja sama avaavatko mahdollisuuden suomessa workeille parsoni rekkaan.Tai kait kyse on saman tapaisesta ER rekasta kuin esim Amerikan kettukoiralla.Milo jo tuossa toikin esille mihin johtaa kehähinaaminen luolakoira rodulla.Kokoa alkaa kertymään nopeasssa tahdissa.Alkuperäinen käyttötarkoitus käy mahdottomaksi.Okein hirvittää moukarit joita näkee Parson kehissä esitettävän.Eipä noilla juuri ole alkuperäisen koiran kanssa mitään tekoa.Lisäksi arkuus ym tuntuu lisääntyvän.Pitää kuitenkin muistaa että jahtimiehet ovat rodun luoneet sellaiseksi kuin se on.Näkyy tuo ulkomuoto pelaaminen tekevän nopeasti selvää jälkeä.
Workeilla nuo tuomarit viellä suureksi osaksi ovat henkilöitä jotka arvostavat koiraa joka mahtuu luolaan.Ei ylväät ritarit korjaa pottia.Kuitenkin täälläkin jo tuijotellaan niitä jotka pärjäilee kehässä.Sopisi tuijotella niitä jotka myös pärjää maanalla.Jottei totuus unohtuisi mikä on WorkingJackRussell.
Ymmärrän että joitain polttelee kennel-liiton kehät.Saapi kiekuttaa joka viikonloppu.Tässä kohtaa kannattaa pysähtyä ja miettiä että tuliko alunperin valittua oikea koira.
Sanoisin kutenkin että karavaani kulkee.Ne jotka lähtee niin lähtee.Laiva ei ole silti uppoamasssa.Mitkäs muuten lähtee uppoavasta laivasta?


[ Edit | View ]

[> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Tapiok, 27.01.2003 8:33:46

Samaa mieltä muutaman kirjoittajan kanssa, vaikka Suomessa tulisikin mahdollisuus saada koira rekisteröityä Parsoniksi niin en ainakaan henk. koht. aio siihen kelkkaa hypätä. Koira syntyi WorkingRusseliksi ja sellainen se myös tulee olemaan, mitä sitä soutamaan ja huopaamaan edestakaisin. Kestäköön mielummin tämä rotu mettämiesten käsissa ja pääsisiväthän sitten pelkät näyttelykiekuttajat omiensa pariin. Tämä voisi olla molemmille parempi ratkaisu.

Ainoa joka tässä asiassa hyötyisi on kennelliitto, se saisi taas lisää rahaa isoon kassaansa näyttelyistä, kokeista ja rotuunotosta. Rotuyhdistyksemme on hoitanut hommansa pienellä ja aktiivisella porukalla tähän asti moitteettomasti ja uskon niin tapahtuvan myös tulevaisuudessakin.


[ Edit | View ]

[> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- J, 27.01.2003 14:48:21

Aika kovaa yleistämistä taidetaan harrastaa joka palstalla, jalkojen pituuteen tai rekisteröintiin katsomatta, mutta kukin tavallaan..
Kuka sanoo että kaikki rekisteröidyt parsonit ovat näyttelykiekuttajia ja moukareita..

J


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- koirus, 27.01.2003 15:20:39

Jospas yritettäisiin arvailla syitä rekisterin aukaisemiseen, mieluummin kuin arvostelemaan kennelliitossa olevia koiria.
Arvailuni on: Rekisterihän aioitaan aukaista vain vuodeksi, Englannissa. Ilmeisesti hyvä veri on loppumassa. Sukusiittoisten ja korkeiksi kasvaneiden koirien määrä kasvamassa.
En jaksa uskoa tai sitten olen niin sinisilmäinen, että rodun parhaaksi ei tässä oltaisi liikkeellä.

Olen tavannut hyviä yksilöitä, jotka olvat kennelliitossa.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- P.Koskinen, 27.01.2003 16:03:12

Nyt kyllä putosin kyydistä, on niin kova. Tällä palstallahan on enimmäkseen arvosteltu ihmisiä, jotka haluavat rekisteröidä russelinsa siksi, että saisi niille kilpailutuloksia nk. virallisia tuloksia.
Olen itse useammallakin putkella käynyt ja voin aivan rehellisesti sanoa, että olen nähnyt ja tiedän siellä yhden parsonin käyvän. Olisipa kiva lähteä koirianne metsälle tai putkelle katsomaan, kun vain ilmoittaisitte aikaa ja paikkaa. Oikaistaisiin parikin asiaa.

Terveisin Päivi Koskinen


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Luolamies, 27.01.2003 18:37:39

Lueppas hyvä J viestini hitaasti.Koita käsittää mitä sillä tarkoitin.Toki Parsoni porukasta löytyy jokunen käyttö koirakin.Vaan uskonkin että suurin osa niistä ko rodun edustajista joilla jotain tekisi muualla kuin sohvalla tai kehässä ei ole siihen(metsästykseen)koskaan mahdollisuutta.
Kyllä Parsoni puolella ei jahtiveikolla joka haluaisi kehittää rodun metsästysominaisuuksia,juuri ole siihen mitään mahdollisuuksia.Siittä pitävät kukkahattutätit sohvasamppionineen kyllä huolen.Yksinkertaisesti ei ole koskaan parasta jalostus ainesta käytössä kun ei tiedä mitä koirat on.
Kyllä tosin tarkkana saa olla workkipuolellakin kuinka ja mitä käytetään.Jottei sorruta ulkomuoto jalostukseen tykkänään.
Hyvä Pakki! vetäsit kovan tohon viime viestisi loppuun.Harmi ettei tänne saa sellaista sikahymy ikonia.Kävisi tähän.....


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- milo, 27.01.2003 19:15:04

Tiedän muutamia Parsoneita, joilla harrastetaan metsästystä päätoimisesti. Koirat toimivat hienosti jne...
Mutta nyt on kuitenkin kyse hieman isommasta asiasta, kuin rotujen nimistä jne...

Working-russelli kun on tarkoitettu täysin työkoiraksi ja Kennelliitto valitettavasti toisi tullessaan paljon sellaisia harrastajia, jotka pitkälle ulkonäön perusteella ottavaat koiran, harrastavat sitä sun tätä, eivät koskaan vie lähellekkään luolia ja teettävät pentuja. Eivät varmaankaan mitään pahaa koirille tarkoita, mutta on varmaan sanomattakin selvää, ettei käyttökoiran ominaisuudet kovin kauaa olisi parhaat mahdolliset näillä tavoin.

Yhdistyksemme pyrkii parhaansa mukaan säilyttämään alkuperäisen työskentelevän Jack Russellin, jolla on työskentelyyn kaikki vaadittavat edellytykset.

"Ymmärtämättömyys on kaiken pahan alkua ja juuri."


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- J, 27.01.2003 20:14:23

En nyt tarkoittanut puuttua tähän parson/work- asiaan mitenkään..
Mietin vain lähinnä sitä että mikä ihme vetää ihmisiä tähän, että joka ainut russelipalsta on lähes vuorotellen täynnä kyselyjä joko siitä a/ että ketkä olivat ensin, b/ mikä on aidoin tai c/ rekisteröidäänkö, avataanko rekisteri, miksei ja koska ja näin edelleen..

Vaikenen, koska asialliseen kommenttiin tuli vain pari asiallista vastausta..

J


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Luolamies, 27.01.2003 21:20:14


Hyvä J noihin on helppo vastata.Meinaan noihin kinasteluihin.Muutama vastakysymys ensin.Mihin näitä Jaskoja alunperin käytettiin?Minkälainen on koira joka vastaa alkuperäistä käyttötarkoitusta?
Mikä näistä nykyisistä on soveltuva alkuperäiseen käyttötarkoitukseen ja myös toimii muuallakin kuin omistajan omassa päässä?
Pohtikaa noita ja kinastelkaa sen jälkeen jos siltä tuntuu.Minusta kyllä tuntuu että on nopeasti monelta kinastelut kinasteltu kun loppuu tosiasiat.
Semmosta ja huomenna taas Luolamies ja koiruudet suunnistaa suorittamaan luonnonhoitoa ja samalla JackRusselin alkuperäistä käyttöä.Tietääköhän kaikki mistä on kysymys.....
Rekisterien avaamiset on aivan luonnollisia.Tottakai uutta verta aina tarvitaan kun peli on pelattu loppuun.Kaikkilla roduilla vaan ei niin yksinkertaista kuin parsonilla.
No ehkä tallimallilla se on /oli helpointa kun rotuunottoa tehtiin ja kaikki pääsi jotka kävellä osasi.Jos ei Lahdessa niin jo toki huomenna Joensuussa.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Marko, 27.01.2003 21:56:26

Meillä on noita metsästyskoiria ollut useamman rotuisia. Minusta on aina vähän tuntunut siltä, että näyttelyt ja kokeet ovat koirille itselleen yks hailee. Ne on enemmänkin isännän egoa kohottavia harrastuksia. Tottakai niistäkin on oma hyötynsä jalostusmielessä, mutta minulle riittää, että koira pelaa metsästystilanteissa. Tästäpä syystä meidän Nappe ainakin pysyy Workkinä vaikka rekisteröintimahdollisuus olisikin. Se on käyttökoiraksi syntynyt ja pyrin sille työskentelymahdollisuuksia luomaan parhaani mukaan. Tittelit ja rekisteröinnit on kyllä ihan sivuseikka meidän harrastuksissa.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Hermes, 27.01.2003 22:07:53

Kovasti tuntuu kiinnostavan parsonrekisteri workingejä, päätellen siitä että aihe täyttää kohta kolmasosan keskustelupalstastanne. Ja Luolamies johtaa orkesteria. Hienoa! Mikään ei muuta sitä totuutta että parson on monipuolinen, loistava metsästyskoira, kun se siihen tehtävään nuoresta saakka valmennetaan.
t. Janne Salonpää ja Hermes&Linda (metsästävät parsonrussellinterrierit)


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Marko, 27.01.2003 22:53:49

Joo, noita loistavia metsästyskoiriahan löytyy joka rodusta. Toisista enemmän ja toisista vähemmän. Eiköhän parson ja workki ole vielä enemmän samankaltaisia mitä yleensä kaksi eri rotua. Harmi vaan, että parsonporukasta vain ani harva käyttää koiraansa maanalaiseen työskentelyyn. Näyttelyissä kävijöitä kyllä riittää kovasti. Minulle on aivan sama onko koira parson tai tappijalka tai workki tai ihan mikä vaan kunhan se toimii siinä hommassa mihin se on jalostettu. Hyvä koira on hyvä vaikka olisi rotu mikä tahansa ja titteleitä ym. papereita olisi kuinka vähän tai paljon hyvänsä.

No huomenna taas jatketaan pienpetojen vähentämistä ja koiria on käytettävissä monen karvaisia.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Luolamies, 29.01.2003 10:26:12

Vai oikein kapellimestari.Annoitpa hyvän arvonimen.Meikäläinen heiluttaa tosiaan tahtipuikkona rautakankea.Tosin eilen maanalaisen orkesterin johto vaati myös lapiota.Osa orkesterista tosin sai johtamisesta tarpeekseen ja odottaa taanalle pääsyä.
Mistä moisen päätelmän muuten kehitit että rekisteri kiinnostaisi.Itsellä on kennel-liiton pyrokratiaa mittari täynnä.On nähty jo muilla roduilla mitä se on.En muista tiedä mutta oma orkesteri pysyy sieltä sulatusuunista pois.
Mitä muuten jahtailet pastoreillasi ja kuinka pelaavat?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Vuokko, 28.01.2003 6:15:09

""No ehkä tallimallilla se on /oli helpointa kun rotuunottoa tehtiin ja kaikki pääsi jotka kävellä osasi.Jos ei Lahdessa niin jo toki huomenna Joensuussa.""

- No ei se nyt aivan noinkaan ole. Katso tämä: http://www.kolumbus.fi/jackrussell/rotuunotto.htm .
Kaikki halukkaat eivät todellakaan ole päässeet rotuun, vaikka ovatkin kehään kävelleet omin jaloin:)


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Luolamies, 29.01.2003 7:58:38

Kuinka muuten Vuokko nämä henkilöt ovat toimineet,joiden koiria ei ole kelpuutettu rekkaan.Ovatko edelleen jäseniä ja maksavat kassaan rahaa.Vai ovatko perustaneet oman kerhon.Jotkut ovat kait koittaneet meidänkin yhdistykseen anoa turvapaikkaa.En tiedä ovatko vedonneet rotusyrjintään.....
Tässähän olisi pastori porukalle oivaa jalostusainesta.Eikun pommittamaan noita porukoita josko jäsenyys kiinnostaisi.Ei jäisi turhaan potentiaalista myyränpyynti ainesta tuuliajolle.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Vuokko, 29.01.2003 9:40:42

Kaikista en osaa sanoa, mitä ovat tehneet. Mutta osa pysyy jäseninä ja osa eroaa tai siirtyy muualle.
Mutta eihän toi rekisterin ulkopuolelle jääminen koiraa miksikään muuta tai se että saa viralliset paperit, tai niin ainakin pitäisi olla.

Hih, rotusyrjintää....
Itse vedän Pirkanmaalla aluetoimintaa. Ja meillä on joukossa jokunen sellainen koira joita ei rekisteriin kelpuutettu, mutta edelleen haluavat olla jäseniä. Vaikka eihän meidän aluetoiminnassa mitään jäsenyyttä vaadita:) Joten meillä ei ainakaan syrjitä. Kaikki ovat aina tervetulleita myös parssonit ja Working russelit. Ja aina välillä mukana on myös muitakin rotuja...

Joten jos täällä on joku Pirkanmaalainen lueskelemassa näitä juttuja, niin toivotan tervetulleeksi meidän lenkille! Täältä löytyy lisätietoa Aluetoimintaa


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.