VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 10.02.2003 17:32:38
Author: Luolamies
Subject: Re: SAALISMÄÄRÄT
In reply to: Janne 's message, "SAALISMÄÄRÄT" on 10.02.2003 8:59:34

Ihan mukavasti olet onnistunut alkuun pääsemään.Ainahan alussa kestää tovin ennenkuin pääsee touhussa parhaaseen vauhtiin.Eli koirat koulaantuu ja paikat tulevat tutuiksi.
Varsinkin tuo petosien kortteerien tarkka tieto on tärkeää.Monasti kun menee vieraaksi uusille alueille ja porukka on touhussa vihreää on monasti paikat hakusessa.Tuossa muutama viikko sitten kävin vieraana seurassa jossa vastaanottokomitea oli kovin nuorta ja paikoista ei muuta tidetty kuin että asuvat kuulemma tallien alla....
No muutaman tyhjän tallin jälkeen käskin soittaa jollekkin seuran vanhoista jarruista,josko olisi tietoa.Vanha metsuri saatiinkin oppaaksi ja iltapäivä kun ähellettiin parilla maapesällä niin saalistakin tuli mukavasti.Eli vanhat parrat kannattaa haastatella tarkasti,heillä on tietoa paikoista jos vaan suostuuvat kertomaan.
Itselläkin on tuossa eräs vanha pyytömies joka 50-60 luvuilla pyyti lähes ammatikseen ajokoiralla kettuja.Aina tuolla tuppaa muisti jollain kohtaa äitymään tarkaksi kun vie europullollisen puolikuivaa Suomalaista valkoviiniä.Ja jaksaa iltaa istua,aika kettu..
Itsellä noita pyydettyjä petosia tuli viimekin vuonna paljon laisesti.Toki kävinkin vähän joka puolella vieraana.Sellainen kuva jäi että alkaa olla supi maanvaiva joka puolella.Lisäksi tuli kettuja ajokoirilla ja paritusinaa mäyriä.
Koirat selvisivät rallista hyvässä terässä.Toki en omistakkaan mitään kovin päälle käyviä epeleitä.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> Re: SAALISMÄÄRÄT -- Marko, 10.02.2003 19:55:07

No onhan noita petoja kaatunut aika lailla. Meillä on ollut käytössä jos jonkinnäköisiä ja rotuisia turreja. Supeja tuntuu olevan enemmän kuin muutama vuosi olisin villeimmissäkään unissa osannut kuvitella:). Vähän on koitettu kantoja kurittaa, mutta aika toivoton urakka taitaa olla...


[ Edit | View ]

[> [> [> Re: SAALISMÄÄRÄT -- Hermes, 10.02.2003 21:06:15

Terveisiä viikonlopun jahtireissuilta. Reilu puolenkymmentä kettua, raihnainen mäyrä ja toistakymmentä supia on kauden saldo. Supikanta on todellakin luvattoman suuri.
t. Janne Salonpää ja parsonterrit


[ Edit | View ]

[> [> Re: SAALISMÄÄRÄT -- TapioK, 11.02.2003 7:52:42

Viime vuotena kun omalla koiralla aloittelin luolahommat saalismäärä yllätti meikäläisen täysin. Varsinkin supeja tuntui olevan joka kiven ja kannon alla. Vaikka vajaat parikymmentä vuotta olimme jo alueilla kettua jahdanneet niin silti löytyi vielä muutama uusi kolonen jossa supit viihtyivät. Nyt alkaa olla koloset varmaan 99%:sti tiedossa ja se helpottaa hommaa melkoisesti.

Tänä talvena paikat ovat olleet jo ennen joulua tyhjät ja koira on ollut suurimman osan ajasta työttömänä. Seuran mailta ei ole luolista löytynyt kuin muutama supi, onneksi on päässyt muutaman kerran vieraaksi jahtiin jotta koira ei ihan pääse hommiaan unohtamaan. Kateeksi käy teitä joilla pienpetokanta on luvattoman suuri. Meillä vielä yksi supi sinnittelee isossa kivikasassa, mutta vielä sekin erehtyy ennen kevättä.


[ Edit | View ]

[> [> [> Re: SAALISMÄÄRÄT -- Sami, 11.02.2003 11:11:43

Täytyy yhtyä tuohon yllätykseen pesärosvojen määrästä! Ensimmäistä kautta minäkin omalla pennulla Supeja jahtailen. Paikat on vielä osittain hakusessa, mutta tuoreita jälkiä riitää jäljitettäviksi aina kun aikaa vaan riittää. Yhtä Maurin antamaa opetusta lukuunottamatta on kausi mennyt hyvin ja saalista tullut kiitettävästi. Taas on viikonlopuksi muutama pariskunta isohkosta maapesästä paikalistettu ja odottaa vaan noutajaa!


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.