VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 12.05.2003 21:34:13
Author: Metsästäjä
Subject: Re: Uutta verta Suomeen?
In reply to: Psst... 's message, "Re: Uutta verta Suomeen?" on 12.05.2003 21:13:58

Alkaa näköjään tämänkin rodun ympärillä pyöriä harmittavan paljon ihmisiä joilta on unohtunut mikä tämän rodun tarkoitus on ja mihin TÄMÄN rodun harrastajien pitäisi pyrkiä. Kasvattajan pitäisi myydä pentu mielummin metsästäjälle 100e kuin sohvakoiraksi Eiraan 1000eurolla. Ei ole mitään syytä kiskoa törkeätä voittoa silloin jos oikeasti haluaa rodun parasta ja ajattelee nenäänsä pidemmälle. Voihan parsonista pyytää 100euroa, mutta kuka metsämies sellaisen hankkii ja vielä laittaa tanssimaan Mäyrän kanssa? Kova hinta karsii ostajista pois niitä, jotka koiriansa sen alkuperäiseen tarkoitukseen oikeasti käyttää. "Pyydetäänhän Parsonista ja Tappijaloistakin enemmän" -eikö tämän rodun pitäisi vähän poiketakkin noista edellämainituista ja eikö tämän rodun harrastajien päämäärät kuuluisi olla lapionmitan maanalla eikä tilipussissa?

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> [> [> [> Re: Uutta verta Suomeen? -- Marko, 12.05.2003 21:40:14

Totta on, että monet muunkin rotuiset koirat maksavat paljon. Niillä voi myös harrastaa kennelliiton kokeita ja näyttelyjä! Siinä olet oikeassa, että hyvästä koirasta maksetaan paljon. Jos vaan pentua ostaessaan tietäisi, että tulevasta russelista saan huippupyyntikoiran, niin voisinpa sen 1000 euroa maksaa minäkin pennusta. Koiran valinta on kuitenkin sen luokan arpapeliä, kun puhutaan hyvistä pyyntikoirista, että jossakin tulee raja vastaan mitä kannattaa pennusta pulittaa. Minulle se on tuo 500 euroa rotuun katsomatta. Vanhemmasta koirasta voin maksaa enemmänkin mikäli sillä on jonkinlaisia näyttöjä metsästysmielessä.
Sen verran noista muista roduista, että mm. suomenajokoirien ja saksanmetsästysterriereiden pentuhinnat on paljon pienempiä kuin tuo 500 euroa. Noiden rotujen yksilöistä saa mitä suurimmalla todennäköisyydellä pelaavia koiria. Eri asia mistä kukin sitten tykkää. Sileäkarvaisten kettareiden hintakin on kova, mutta miten on käynyt käyttöominaisuuksien hintojen kohoamisen ja näyttelypuuhastelun vaikuttaessa! Enää ei ole kuin kourallinen kasvattajia jäljellä jotka pitävät huolen siitä, että jatkossakin ihmiset pääsevät nauttimaan luolametsästyksen hienouksista kyseisellä rodulla. Samaa en toivo workki russeleille tapahtuvan!! Toivoisinkin malttia jalostustyötä tekeville ja tosi pyyntikoirien jalostusarvon ymmärtämistä näyttelytitteleiden liiallisen ihannoimisen sijasta.


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.