VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 26.01.2003 21:59:34
Author: Maria
Subject: Re: Parsonien rekisterin avaaminen
In reply to: KimmoK 's message, "Re: Parsonien rekisterin avaaminen" on 24.01.2003 22:53:14

Missä päätös tehdään Suomen osalta että avataanko Suomessa parsonien rekisteri?
Englannissa aukeaa siis vuodeksi. Toisaalta ihan hyvä että avaavat nyt, kun pikkurusseleillakin on rekiseti auki. Se ketkä haluavat koiransa parsoniksi voivat nyt sitten Englannissa niin tehdä. Annetaan vuosi aikaa päättää ehkä viimeisen kerran missä "veneessä" on ;).

Itse kuulun kaikkiin kolmeen rotuyhdistykseen Parsonien, pikkurusselien ja meidän omaan. Haluan tietää mitä Pastori Russellin kehittämän rodun kaikille muodoille kuuluu ja mitä rotuyhdistysten parissa tapahtuu. En ole kiinnostunut näyttelyistä tai metsästyksestä, agilitystä ja raunioista paljonkin, kuitenkin mielestäni olen valinnut juuri oikean rodun itselleni, parhaista mahdollisista vanhemmista!

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Säännöt lukenut P, 27.01.2003 11:43:33

Onhan se niin, että jos rekisteri aukeaa, sinne varnmasti jokunen working russeli menee ja se on heidän päätöksensä. Muistuttaisin kuitenkin jokaista yhdistyksemme terrierin omistajaa, että on jäseneksi liittymislomakkeen tekstin allekirjoittanut, joka menee seuraavsti: Vakuutan pyrkiväni aina toimimaan tämän yhdistyksen, sen jäsenten ja Jack Russell Terrierin parhaaksi.
Uskallankin väittää, että tämän terrierin parhaaksi on pysyä poissa kennelliitosta aivan kuten emoyhdistyskin suosittaa. Nyt Kennelliittoon kuuluu kaksi russeliyhdistystä, joten parasta on pysyä sieltä pois, jotta erotutaan omana rotunamme. Kennelliittoon menijät ovat joko jackrussellinterriereitä tai sitten parson russellinterriereitä eikä enää Jack Russell Terriereitä tai paremmin tarkennettuna Working Jack Russell Terriereitä.
Jokainen voi workingillä kilpailla avoimessa luokassa ja harrastaa voi niin paljon kuin jaksaa. Sen enempää ei agilityssä kuin raunioillakaan voi maailman huipulle kohota, ei taitojen puutteen vuoksi vaan Kennelliiton. Tämä on muistettava jos todellakin tietää omaavansa OIKEAN KOIRAN OIKEASTA RODUSTA. Itselläni on kilpailutaso kykyinen koira jäljestyksessä ja onpahan sillä esinehakuakin harrastettu ja harrastetaan edelleen ja se kelpaa töihin metsällekin. Eipä ole viranomaiset tahi metsästäjät koskaan sanoneet, että ei käy kun ei ole Kennelliiton koira. Tiedänpähän joidenkin metsästäjien vaihtaneet sen kuulun ja komean Kennelliiton "moukarin" luolaan mahtuvaan russeliin.
Siinäpä oli minun perusteluni miksi meidän perheen koirat eivät Kennelliittoon mene, jos rekisteri aukeaa.
Maria mitä tarkoitit olevasi kiinnostunut agilitystä ja raunioista? Vai tarkoittiko tuo sitä, että siinä on juuri syy miksi haluaisit ehkäpä koirasi rekisteröityvän parssoneihin?

Rotathan voivat jättää laivan, koska on helpompi toivoa selviävänsä rantaa uimalla kuin olla laivalla yhdessä Jack Russell Terrierin kanssa.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- hippi, 28.01.2003 11:26:58

lanaus säännötu lukenut :jokainen voi workingillä kilpailla avoimessa luokassa ja harrastaa voi niin paljon kuin jaksaa. Sen enempää ei agilityssä kuin raunioillakaan voi maailman huipulle kohota, ei taitojen puutteen vuoksi vaan Kennelliiton. Tämä on muistettava jos todellakin tietää omaavansa OIKEAN KOIRAN OIKEASTA RODUSTA. Itselläni on kilpailutaso kykyinen koira jäljestyksessä ja onpahan sillä esinehakuakin harrastettu ja harrastetaan edelleen ja se kelpaa töihin metsällekin

Kennelliitto ei estä MILLÄÄN tavalla maailman huipulle nousua, maailman huipulle noustaa sekarotusilla(kin). "Esinehaku", PK (PALVELUSKOIRA)...esineruutu on nykyään pk-kisoissa pakollinen ennen lajisuoritusta niinkuin esimerkiksi tottelevaisuus joten herännee kysymys minkä koiran sinä omistat metsästyskoiran vai pk-koiran, harrastatko mitä jälkeä? Maailmanhuipulle...pah...siitähän koko pelastuskoirahommassa ei ole kyse, mutta ainahan joukkoon mahtuu nuitakin jotka vain metsästävät merittejä!

"Tämä on muistettava jos todellakin tietää omaavansa OIKEAN KOIRAN OIKEASTA RODUSTA"

Tokkopa olet kykenevä tosiaankaan esittämän moisia väitteitä, en sillä että itsekkään olisin, mutta kannattaisi ottaa selvää MISTÄ puhuu. Todella törkeää on että viittaat pelastuskoira tuouhuihin tuohon äänensävyyn, et ilmeisesti tunne niitäkään sääntöjä!


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Säännöt lukenut P, 28.01.2003 13:18:31

Palveluskoiria ei tekstistäni mollattu milläänlailla. Minä tiedän ja tunnen palveluskoira puolen ja kilpailut jne. Jäljestäminen on perinteistä verijälkeä, kuten varmaan arvasit.
Esinehakua voi russeleilla harrastaa ja se on yksi niistä lajeista, jossa russeli joutuu todella hajuaistiansa käyttämään eli toisin sanoen väsyttää niissä treeneissä itsensä. Meillä on siis toinenkin laji, koska koko kesää ei jaksa sorsia noutaa eikä kesällä pesille mennä.
Joten minun puolestani saa tämä asia jäädä sikseen.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Maria, 28.01.2003 12:26:29

Hmm..Kinahan tästä tuli.. Minua henkilökohtaisesti ottaa päähän se että jos en metsästystä harrasta workkini kanssa, vaan aikeissani on HARRASTAA (en aio vallata maailmaa) muita mukavia harrastuksia koirani kanssa, niin joku on heti sanomassa että onkohan sulla väärä rotu. EI OLE!

Pikkurusselia en halunnut. Parsoneista en löytänyt kahdessa vuodessa sellaista narttua joka olisi tuntunut siltä ,että juuri tuon nartun pennun haluan. Kun löysin sattuman kautta koiramme emän joka oli juuri astutettu, tiesin heti että tällaisen koiran pennuista haluan yhden YSTÄVÄKSI ja HARRASTUSKAVERIKSI.

Oman rodun yhdistykseen kuuluminen on minulle tärkeää. Sillä koskaan en voisi tuntea olevani kaivattu jäsen pikkurusseleissa tai parsoneissa ja on ollut mukava seurata muiden samanrotuisten kuulumisia.

Ehkä oli huono idea kysyä mielipidettä rekisterin avaamiseen täällä, ehkä olen ainut working russelin omistaja joka saattaisi harkita päivän tai pari ennen kuin sanoisi ei mahdolliselle parsoniksi rekisteröitymiselle.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- koirus, 28.01.2003 12:30:39

Et ole ainut. Mekin harkitsemme kyseistä asiaa.

Asiasta toiseen miten saan koirani innostumaan agilytyssä pujottelusta?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Päivi Koskinen, 28.01.2003 13:23:28

Pujottelusta voi kysäistä ainakin Taina Loukolalta. Tainan tiedot löytyy yhdistyksen toimihenkilöpalstalta.

Terveisin Päivi Koskinen


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- hippi, 28.01.2003 16:10:45

...öö...eikö russeli ole maailman monipuolisin harrastusrotu :)) panee vaan välillä vähän mietityttään, että mitähän tällä kuningas ajatuksella on ajettu takaa...onko ajateltu että russeli olisi maailman paras harastuskoira METSÄSTYKSESSÄ (vesiriista, jänis...) eikä suinkaan maailman paras harrastuskoira muissa "maasto"lajessa, kyllähän se nyt vähän sotii tuota ajatusta vastaan, kun eikö russelin pitänyt omata aimoannos riistaviettiä??? Kaikkihan sen tietää ettei riistaviettinen koira ole todellakaan hyvä esim. hakukoira, onse nyt ikävää jos koira kesken etsinnän lähtee ajaa jänistä?? Että miten se nyt sitten OIKEESTI onkaan, asioista voi tietenkin puhua, mutta faktat on faktoja.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- koirus, 28.01.2003 16:49:33

Russeli on koiratyyppi, joka pa. metsästää LUOLASSA. Tämän asian kun ymmärtää ja oikein oivaltaa niin hyvä on!!!!
Nuo muut asia jotka tulevat jäljessä esim.vesiriista ja jänis niinkuin edellä mainittiin ovat vai hyviä lisäyksiä.

Russeli on isännän APULAINEN metsässä ja YSTÄVÄ kotona.

Kaikilla Russeleilla on varmasti riistaviettiä enemmän tai vähemmän, se totetuu vai jos koira saa olla metsässä TODELLA PALJON. Taas silloin kun koiralle ei haluta tarjota luolaelämyksiä, sillä harrastetaan paljon muuta varmasti mielenkiintoista, ja se riittä hyvin koiralle ja omistajalle.

Sitten vielä, monet ovat otteneet Russelin koska ovat mieltyneet koiran ulkonäköön.
Myöskin sanonta, että koiran ja isännän luonteessa on jotakin yhtäläisyyttä. Pitää paikkansa jossakin määrin. tiedä häntä.......

Tämä on mielipidettä ei yritystä kinasteluun.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- P. Koskinen, 28.01.2003 17:03:47

Toi oli hyvä.
Koiran ja isännän luonteessa on jotakin yhtäläisyyttä.

Sen tämä keskustelupalsta on osoittanut.
Terrierin luonteen.

Terveisin Päivi Koskinen


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- hippi, 28.01.2003 18:39:22

"Russeli on koiratyyppi, joka pa. metsästää LUOLASSA. Tämän asian kun ymmärtää ja oikein oivaltaa niin hyvä on!!!!
Nuo muut asia jotka tulevat jäljessä esim.vesiriista ja jänis niinkuin edellä mainittiin ovat vai hyviä lisäyksiä.
Russeli on isännän APULAINEN metsässä ja YSTÄVÄ kotona."

-ja tätä parsoni ei ole??? Parsoni on pelkkä kehäketkuttaja?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- koirus, 28.01.2003 22:17:55

Hipille. Tuohon en osaa vastata onko Parsoni sitä. Tiedän vain sen, että meidän järjestön koirat ovat hyvinkin Parson tyyppisiä. Koiran kokohan sen sanelee missä sitä on hyvä käyttää?

Minkä kokoinen oma Parsonisi on?
Onko uros vai naaras?

Eiköhän se rekisterin avaaminen Englannissa johdu siitä että Parssonien korkeus on kasvamassa ja luolatyöskentely vaikeutumassa sen takia. En tiedä voin olla väärässäkin.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Säännöt lukenut P, 28.01.2003 16:57:01

Palataanpas taas asiaan. Eihän koira etsi jälkiä vaan esineitä tai esinettä, kuten avaimia, jotka on pudonnut metsään. Esinehakua suoritetaan omanlaisilla liiveillä ja muilla varusteilla. Koira tietää milloin mitäkin ollaan tekemässä. Palveluskoiratkin hakevat jälkeä ja esinettä jne. Erottaahan se koira mitä milloinkin halutaan. Koirani on opetettu esinehakuun ammatti-ihmisten toimesta ja silti se toimii ilman ongelmia pesillä. Kyse on nyt siitä, että monikaan russelin omistaja ei vielä tiedä kuinka paljon voi russelin kanssa tehdä. Toivotaan, että metsästäjät ja muut harrastajat tiedottavat asiaa. Metsästyksen tiimoilta jää ymmärrettävästi niukasti aikaa muuhun harrastamiseen. Toivon kuitenkin, että ei alkuperäistä käyttätarkoitusta unohdeta. Enpä minä opetakaan koiraani jäljestämään esim. rusakon jalanjälkiä, jottei se lähde pesältä reissuun. Verijälki taas on sille luontainen harrastus.

Russelista on moneksi, jos omistaja vain perässä pysyy...


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- hippi, 28.01.2003 17:29:44

...niin PALVELUSKOIRA, jos nämä russelit ovat teidän puheiden mukaan vietikkäitä koiria tuskin sitä niistä tarvitsee erikseen alkaa kaivella????

Mistä lähin palveluskoirilla on ruvettu metsästystä harrastaan jos tämä asia pitää toisinpäin kääntää että ymmärrät mitä tarkoitan.


Mutta kumman koira valitsee kuluneen lompakon vai ketun?? Vieteistä tässä oli kyse, kyllähän koira kun koira osaa esineruudusta hakee jos se siihen opetetaan.


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.