VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 27.01.2003 23:45:40
Author: hippi
Subject: vs.

Edistääkö tuo muiden rotujen ja henkilöiden hillitön haukkuminen yhdistyksenne toimintaa!?

Onkohan tuo nyt ihan asiallista, tämä on workkejen keskustelupalsta joka näkyy www=worl wide web, annatte tosi asiallisen kuvan yhdistyksestänne ja rodusta. Ja muista kanssakulkijoista, jotka ovat kenties asiaan ihan syyttömiä.

Tehän itse syyllistytte siihen mistä muita syytätte! Mikä laiva uppoaa ja mikä ei...Yritättekö nostaa rodun imagoa morkkaamalla pastoreita, kun ette siihen muuten ilmeisesti pysty? Saisitte tosiaan hävetä!

Kannattais tosiaan muistaa että tällä palstalla "asioivat" vaikuttaa suuresti koko yhdistykseen ja rotuun.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> Re: vs. -- koirus, 28.01.2003 9:16:52

Täysin samaa mieltä hipin kanssa.

Sitten toinen asia. Tämähän on vapaa keskustelualue, mutta mielestäni yhdistyksemme toimihenkilöiden ei pitäisi missään nimessä profiloitua keskusteluun asiattomilla lausahduksilla. Mikäli heitä on mukana.
Haluan sanoa tämän rakentavasti en syyttävästi.

Tuo Parssoni keskustelu voitasisiin vaikka lopettaa, jos mikäli minä voisin asiaan vaikuttaa. Ja aloittaa se uudestaan avarakatseisemmin ja ystävällissävytteisemmin.


[ Edit | View ]

[> [> Re: vs. -- Luolamies, 30.01.2003 18:13:36

Meikäläinen kyllä sitten muuten vastaa kirjoittelunsa.Vaikka johtokunnassa olenkin.
Olen noista parsonin koko ym asioista keskustellut vastaavissa tehtävissä olevien ihmisten kanssa parsoni puolella.Yhteneväisiä ovat mielipiteet olleet.Esim tuon hipin keuhkoominen ei ole alkuunkaan sopusoinussa jos niihin keskusteluihin vertaa.
Ovat aidosti huolissaan kuinka homma etenee ja mihin johtaa.Ihan tuo koon jatkuva kasvu on ollut kovasti tapetilla.Samoin mihin asetelma tappijalka vs.parson johtaa.Mikä on kehitys tuleeko niistä vähitellen iso ja pikku parson vai mikä?
Eikun vaan sitten vuosikokoukseen kyseenalaistamaan asioita.
Taitaa hippi olla sama kaveri joka tässä vuosi reilu sitten ylitti itsensä metsästys.netissä.Kannattaa käydä lukemassa keskustelu sieltä.Tajuatte kuinka höyryissä porukat voi tosiaan olla näissä russeli asioissa.


[ Edit | View ]

[> [> [> Re: vs. -- hippi, 31.01.2003 11:10:49

öhöm....otappas asioista vähän paremmin selvää.


[ Edit | View ]

[> [> [> Re: vs. -- hippi, 31.01.2003 11:17:59

"Ovat aidosti huolissaan kuinka homma etenee ja mihin johtaa.Ihan tuo koon jatkuva kasvu on ollut kovasti tapetilla."

Ja tähän vielä, tuo koko ei ole yksinomaan pastoreitten ongelma.

Tein tässä männäpäivänä "suku"tutkimusta, vertailin pastorin ja wörkin taustoja ja niitten suku yhty jo neljännessä polvessa...tavllaan aika mielenkiintoista, häviääkö jo tuossa vaiheessa parsonista vietit ja wörkissä säilyy....


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: vs. -- Tanja, 31.01.2003 11:22:16

Kolmessa sukupolvessa häviää jo metsästysintoa jos koiria ei niiden alkuperäisessä tehtävässä käytetä. Myös kokoa saa tuossa ajassa mukavasti lisättyä...


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: vs. -- hippi, 31.01.2003 12:52:03

Siis tottakai ne käyttölinjaiset ajoikoirat ajas.

Kymmenessä vuodessa ei saada koirasta pois alkuperäisiä viettiominaisuuksia, ei vaikka kuin yrittäs, kaikkien sääntöjen mukaan ainakin jossakin vaiheessa tulee esiin, eri juttu tietenkin jos näitä ominaisuuksia ei käytetä.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: vs. -- Luolamies, 31.01.2003 13:13:21

Oikea vastaus hippi.
Eikä parsonilla ole kymmenestä vuodesta kyse.Kuten kirjoitin olivat jo valmiiksi Englannissakin pitkän aikaa jakautuneet näyttely puuhastelijoihin ja jahtimiehiin.
Näyttely väki lähti FCI:n alle ja jahtimiehet jatkoivat omassa klubissaan.
Mutta niin vain väitän että porukat ostaa vahingossa mitä sattuu,kun eivät ymmärrä mistä näissä russeleissa on kyse.Jahtimiehille menee parsoneita jopa tappeja.Ja taas workkeja sohville.Hukataan väärin vähiä voimavaroja.
Ja saadaan turhia riitoja aikaiseksi kun ei taju ja tieto kailla riitä mistä keskustellaan ja mihin mikäkin russeli on tarkoitettu.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: vs. -- Luolamies, 31.01.2003 12:08:15

Ensimmäiseksi vähän historiaa.Koiramme olivat yhtä ja samaa Englannissa 90-luvun taitteeseen.Silloin Parson erotettiin omaksi rodukseen.Porukka joka sen teki oli kiinnostunut näyttelyistä FCI:lipun alla.Koirat olivat suurimmaksi osaksi jo siis valmiiksi näyttely immeisten koiria.Toki joukossa oli joku jahtimieskin.Tuli jo siis tässä vaiheessa
kova jahtiaineksen karsinta.Lisäksi ne jotka rodun toivat Suomeen eivät olleet jahtimiehiä vaan seurakoiriksihan ne tulivat.Muutamassa sukupolvessa suurimman virran jahtihommiin saa sammutettua kokolailla.
Siinä olet oikeassa että samalla lailla koko on workin ongelma.Kasvaa jos ei olla tarkkana.Sekin on sanottava että workkeja on kovin vähän todellisilla jahtimiehillä.Seurakoirinahan nämäkin suurimmaksi osaksi ovat valitettavasti.Todella vaikea saada asiallista paikkansa pitävää tietoa koirien todellisesta metsästys innosta.Kyllä nuo jahtimiesten koirat hyvin tiedetään mitä ne ovat mutta sohvakoneista ei sitten mitään.
Muuten jos suomenajokoira jaettaisiin kahtia.Toiseen osaan komea ulkomuto viis käyttominaisuuksista.Toiseen porukkaan käyttömiehet ja käyttökoirat.Kummassa luulet metsästys ominaisuuksien paremmin säilyvän?


[ Edit | View ]

[> Re: vs. -- Tanja ja sekarotuinen luolahirmu, 28.01.2003 19:09:34

Eihän täällä kukaan ole parsoneja haukkunut, vaan kertonut tosiasioita rotujen välisistä eroista. Eiko Parson porukka itse halunnut kennelliittoon ja sitä kautta näyttelyihin ja erkaantua siitä ajatuksesta, että metsästys ominaisuudet on tarkein jalostusperiaate? Kun kerran todistetusti kenelliiton koirilla on tapana paisua kokoa ja näyttelyihmiset haluavat aina kennelliittoon kuuluvan fifin, niin eikö parson porukka tehnyt tietoisen valinnan kohti ei metsästävää rotua? Miksi siis tästä tietoisesti tehdystä ratkaisusta ei saisi puhua avoimesti?


[ Edit | View ]

[> [> Re: vs. -- hippi, 28.01.2003 21:25:05

??? No ei se nyt ihan nOin mene :)) Tottakai niitäkin löytyy jotka jalostavat koiria pelkän ulkonäön vuoksi. Olen käyny oman kans myös näyttelyissäkin, mutta eipä oo sen riistaviettiin paljon vaikuttanut...arvostan itse ja TOSI moni muukin parsonin omistaja/kasvattaja juuri nätä käyttöominaisuuksia! Ja voin aivan rehellisesti sanoa että mulle ois periaatteessa sama kumman varitaation omistaisin, mutta tuommonen tuli otettua ja empä oo katunu :))

Parsoineitten ihanne säkä on uroksen 36 ja nartun 34 ja se mitä tuomarit näyttelyssä sanoo niin sillä ei jalostuksellisesti ole suurtakaan merkitystä sillä jokainen vastuuntuntoinen kasvattaja tietää varmasti mihin tämä johtaa. Se mihin suuntaan rotu lähtee kehittymään (ja kun koiria jalostetaan tämä on vaistämätöntä) ei todellakaan ole kiinni kennelliitosta vaan rotuaharrastavista tahoista ja se on viimekädessä kiinni juuri harrastajista, eli jos ihannesäkäkorkeutta nostettaisiin niin ei sitä kennelliitto tee!!

En ole koskaan huomannut että joku parsonin omistaja retostelisi palstoilla että saatiimpa kettua/tms. Ainoa missä rotu tulee esiin niin on näytelyt ja ne tapahtuu vain yksilötasolla, ei siellä kaikki parsonit käyä, joten näkyy olevan yleinen näkemys se että parsonit on vai "kehäketkuttajia" ja siinä syllistytään pahasti yleistämiseen...uusimmassa koirammelehdessä oli viimevuoden rekisteröinnit...tuolla asenteella voi vaan ihmetellä missä ne muut parsonit on. Ja miksei koira voi olla myös KAUNIS ja LAHJAKAS, mahdoton yhdistelmä???

Asioista voi ja saa keskutella, mutta kun asiaan vähän perehtyy niin tietää missä mennään.....workit tekee oman ratkaisunsa, mutta parsoneita tähän on turha vetää...


[ Edit | View ]

[> [> Re: vs. -- hippi, 28.01.2003 21:28:11

...mulla on, metsästävä luolahirmu fifi, näyttelyketkuttaja jättiparsoni...wau...


[ Edit | View ]

[> [> Re: vs. -- hippi, 28.01.2003 21:41:34

Ja oikeiden workki kasvattajien kannattais miettiä tarkaan minne pennut myy, jotta pystytte varmuudella sanomaan että kaikkia kasvatteja käytetään metsästykseen, eikä pelkästään agilitiin...tämä taitaa olla silkka mahdottomuus?? Siinä mielessä teidän on turha puhua mistään puhtaasta työkoirarodusta, helppoa on sanoa että soveltuu maanalaiseen työskentelyyn, mutta niimpä sopii myös monet parsonit, mutta jos omistajalla ei ole siihen mahdollisuuksia tai halua, ja pätee myös workkejen omistajiin!


[ Edit | View ]

[> [> [> Re: vs. -- milo, 28.01.2003 22:58:59

Parahin hippi!

Yritän nyt saada oman mielipiteeni kirjoitettua, niin kuin sen ajattelen...

Eli parson on monipuolinen harrastuskoirarotu, samoin working-russelli.
Molemmilla voi harrastaa agilityä, tokoa, verijälkeä jne.
Molemmissa roduissa on toimivia ja toimimattomia luolakoiria.
Parsonit kuuluvat kennelliittoon, working-russellit eivät.
Workingeilla jalostuksen pääpaino kuuluu olla alkuperäisissä käyttöominaisuuksissa.
Parsonin jalostuksessa minun saamani käsityksen mukaan käyttöominaisuuksia otetaan huomioon, mutta ulkonäkö ym. asiat ovat vähintään yhtä tärkeitä jalostusominaisuuksia.
Lisäksi Kennelliiton mukana on tullut paljon ksvattajia, joille metsästys ja siinä vaadittavat ominaisuudet ovat kovin vierasta aluetta, eli työskentelyominaisuudet ovat hämärän peitossa.
Ymmärtämykseni ja hartaiden toiveideni mukaan working-russelleiden kasvattajista suurin osa harrastaa koiriensa kanssa metsästysä ja näin ollen tieto koiran työskentelyominaisuuksista vaikuttaa merkittävästi jalostusasioihin.


Ero parsonilla ja working-russellilla ei vielä ole suomessa kovin suuri, mutta jonkin ajan kuluttua niin voi olla.
Itse en ainakaan haluaisi riskeerata toimivan metsästyskoirarodun tulevaisuutta.

Minulle on siis periaatteessa aivan se ja sama kuuluko mikäkin rotu kennelliittoon vai ei, kunhan koirat ja niiden ominaisuudet, mitkä niistä juuri russellin tekevät, säilyvät.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: vs. -- hippi, 28.01.2003 23:50:29

No tätä just tarkoitin,mitä tuossa sanoit, mutta ei näyttelyt ole välttämättä mikään paha juttu, kunhan niitä ei oteta turhan vakavasti, ne on juuri kehitetty seuramaan rosun kehitystä, mutta valitettavasti ne on joillekkin jalostuksen pääpaino. Sillonkuin aletaan jalostamaan koiria, niin johonkin suuntaanhan se väistämättä johtaa. Ja onhan ihan aiheellista kuitenkin säilyttää myös se ominaisulkonäkö, mitä on lähdetty aikanaan jalostamaan.
Parsoni kasvatus on vielä varsinkin täälläsuomessa ihan lapsenkengissään ja ei niitä viettejä ole ainakaan vielä "saatu" haviämään ja toivotaan että näin jatkossakin!


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: vs. -- hippi, 28.01.2003 23:52:35

mutta tuo parsoneiden "morkkaus" potuttaa


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.