VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 27.01.2003 14:48:21
Author: J
Subject: Re: Parsonien rekisterin avaaminen
In reply to: Tapiok 's message, "Re: Parsonien rekisterin avaaminen" on 27.01.2003 8:33:46

Aika kovaa yleistämistä taidetaan harrastaa joka palstalla, jalkojen pituuteen tai rekisteröintiin katsomatta, mutta kukin tavallaan..
Kuka sanoo että kaikki rekisteröidyt parsonit ovat näyttelykiekuttajia ja moukareita..

J

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- koirus, 27.01.2003 15:20:39

Jospas yritettäisiin arvailla syitä rekisterin aukaisemiseen, mieluummin kuin arvostelemaan kennelliitossa olevia koiria.
Arvailuni on: Rekisterihän aioitaan aukaista vain vuodeksi, Englannissa. Ilmeisesti hyvä veri on loppumassa. Sukusiittoisten ja korkeiksi kasvaneiden koirien määrä kasvamassa.
En jaksa uskoa tai sitten olen niin sinisilmäinen, että rodun parhaaksi ei tässä oltaisi liikkeellä.

Olen tavannut hyviä yksilöitä, jotka olvat kennelliitossa.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- P.Koskinen, 27.01.2003 16:03:12

Nyt kyllä putosin kyydistä, on niin kova. Tällä palstallahan on enimmäkseen arvosteltu ihmisiä, jotka haluavat rekisteröidä russelinsa siksi, että saisi niille kilpailutuloksia nk. virallisia tuloksia.
Olen itse useammallakin putkella käynyt ja voin aivan rehellisesti sanoa, että olen nähnyt ja tiedän siellä yhden parsonin käyvän. Olisipa kiva lähteä koirianne metsälle tai putkelle katsomaan, kun vain ilmoittaisitte aikaa ja paikkaa. Oikaistaisiin parikin asiaa.

Terveisin Päivi Koskinen


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Luolamies, 27.01.2003 18:37:39

Lueppas hyvä J viestini hitaasti.Koita käsittää mitä sillä tarkoitin.Toki Parsoni porukasta löytyy jokunen käyttö koirakin.Vaan uskonkin että suurin osa niistä ko rodun edustajista joilla jotain tekisi muualla kuin sohvalla tai kehässä ei ole siihen(metsästykseen)koskaan mahdollisuutta.
Kyllä Parsoni puolella ei jahtiveikolla joka haluaisi kehittää rodun metsästysominaisuuksia,juuri ole siihen mitään mahdollisuuksia.Siittä pitävät kukkahattutätit sohvasamppionineen kyllä huolen.Yksinkertaisesti ei ole koskaan parasta jalostus ainesta käytössä kun ei tiedä mitä koirat on.
Kyllä tosin tarkkana saa olla workkipuolellakin kuinka ja mitä käytetään.Jottei sorruta ulkomuoto jalostukseen tykkänään.
Hyvä Pakki! vetäsit kovan tohon viime viestisi loppuun.Harmi ettei tänne saa sellaista sikahymy ikonia.Kävisi tähän.....


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- milo, 27.01.2003 19:15:04

Tiedän muutamia Parsoneita, joilla harrastetaan metsästystä päätoimisesti. Koirat toimivat hienosti jne...
Mutta nyt on kuitenkin kyse hieman isommasta asiasta, kuin rotujen nimistä jne...

Working-russelli kun on tarkoitettu täysin työkoiraksi ja Kennelliitto valitettavasti toisi tullessaan paljon sellaisia harrastajia, jotka pitkälle ulkonäön perusteella ottavaat koiran, harrastavat sitä sun tätä, eivät koskaan vie lähellekkään luolia ja teettävät pentuja. Eivät varmaankaan mitään pahaa koirille tarkoita, mutta on varmaan sanomattakin selvää, ettei käyttökoiran ominaisuudet kovin kauaa olisi parhaat mahdolliset näillä tavoin.

Yhdistyksemme pyrkii parhaansa mukaan säilyttämään alkuperäisen työskentelevän Jack Russellin, jolla on työskentelyyn kaikki vaadittavat edellytykset.

"Ymmärtämättömyys on kaiken pahan alkua ja juuri."


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- J, 27.01.2003 20:14:23

En nyt tarkoittanut puuttua tähän parson/work- asiaan mitenkään..
Mietin vain lähinnä sitä että mikä ihme vetää ihmisiä tähän, että joka ainut russelipalsta on lähes vuorotellen täynnä kyselyjä joko siitä a/ että ketkä olivat ensin, b/ mikä on aidoin tai c/ rekisteröidäänkö, avataanko rekisteri, miksei ja koska ja näin edelleen..

Vaikenen, koska asialliseen kommenttiin tuli vain pari asiallista vastausta..

J


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Luolamies, 27.01.2003 21:20:14


Hyvä J noihin on helppo vastata.Meinaan noihin kinasteluihin.Muutama vastakysymys ensin.Mihin näitä Jaskoja alunperin käytettiin?Minkälainen on koira joka vastaa alkuperäistä käyttötarkoitusta?
Mikä näistä nykyisistä on soveltuva alkuperäiseen käyttötarkoitukseen ja myös toimii muuallakin kuin omistajan omassa päässä?
Pohtikaa noita ja kinastelkaa sen jälkeen jos siltä tuntuu.Minusta kyllä tuntuu että on nopeasti monelta kinastelut kinasteltu kun loppuu tosiasiat.
Semmosta ja huomenna taas Luolamies ja koiruudet suunnistaa suorittamaan luonnonhoitoa ja samalla JackRusselin alkuperäistä käyttöä.Tietääköhän kaikki mistä on kysymys.....
Rekisterien avaamiset on aivan luonnollisia.Tottakai uutta verta aina tarvitaan kun peli on pelattu loppuun.Kaikkilla roduilla vaan ei niin yksinkertaista kuin parsonilla.
No ehkä tallimallilla se on /oli helpointa kun rotuunottoa tehtiin ja kaikki pääsi jotka kävellä osasi.Jos ei Lahdessa niin jo toki huomenna Joensuussa.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Marko, 27.01.2003 21:56:26

Meillä on noita metsästyskoiria ollut useamman rotuisia. Minusta on aina vähän tuntunut siltä, että näyttelyt ja kokeet ovat koirille itselleen yks hailee. Ne on enemmänkin isännän egoa kohottavia harrastuksia. Tottakai niistäkin on oma hyötynsä jalostusmielessä, mutta minulle riittää, että koira pelaa metsästystilanteissa. Tästäpä syystä meidän Nappe ainakin pysyy Workkinä vaikka rekisteröintimahdollisuus olisikin. Se on käyttökoiraksi syntynyt ja pyrin sille työskentelymahdollisuuksia luomaan parhaani mukaan. Tittelit ja rekisteröinnit on kyllä ihan sivuseikka meidän harrastuksissa.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Hermes, 27.01.2003 22:07:53

Kovasti tuntuu kiinnostavan parsonrekisteri workingejä, päätellen siitä että aihe täyttää kohta kolmasosan keskustelupalstastanne. Ja Luolamies johtaa orkesteria. Hienoa! Mikään ei muuta sitä totuutta että parson on monipuolinen, loistava metsästyskoira, kun se siihen tehtävään nuoresta saakka valmennetaan.
t. Janne Salonpää ja Hermes&Linda (metsästävät parsonrussellinterrierit)


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Marko, 27.01.2003 22:53:49

Joo, noita loistavia metsästyskoiriahan löytyy joka rodusta. Toisista enemmän ja toisista vähemmän. Eiköhän parson ja workki ole vielä enemmän samankaltaisia mitä yleensä kaksi eri rotua. Harmi vaan, että parsonporukasta vain ani harva käyttää koiraansa maanalaiseen työskentelyyn. Näyttelyissä kävijöitä kyllä riittää kovasti. Minulle on aivan sama onko koira parson tai tappijalka tai workki tai ihan mikä vaan kunhan se toimii siinä hommassa mihin se on jalostettu. Hyvä koira on hyvä vaikka olisi rotu mikä tahansa ja titteleitä ym. papereita olisi kuinka vähän tai paljon hyvänsä.

No huomenna taas jatketaan pienpetojen vähentämistä ja koiria on käytettävissä monen karvaisia.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Luolamies, 29.01.2003 10:26:12

Vai oikein kapellimestari.Annoitpa hyvän arvonimen.Meikäläinen heiluttaa tosiaan tahtipuikkona rautakankea.Tosin eilen maanalaisen orkesterin johto vaati myös lapiota.Osa orkesterista tosin sai johtamisesta tarpeekseen ja odottaa taanalle pääsyä.
Mistä moisen päätelmän muuten kehitit että rekisteri kiinnostaisi.Itsellä on kennel-liiton pyrokratiaa mittari täynnä.On nähty jo muilla roduilla mitä se on.En muista tiedä mutta oma orkesteri pysyy sieltä sulatusuunista pois.
Mitä muuten jahtailet pastoreillasi ja kuinka pelaavat?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Vuokko, 28.01.2003 6:15:09

""No ehkä tallimallilla se on /oli helpointa kun rotuunottoa tehtiin ja kaikki pääsi jotka kävellä osasi.Jos ei Lahdessa niin jo toki huomenna Joensuussa.""

- No ei se nyt aivan noinkaan ole. Katso tämä: http://www.kolumbus.fi/jackrussell/rotuunotto.htm .
Kaikki halukkaat eivät todellakaan ole päässeet rotuun, vaikka ovatkin kehään kävelleet omin jaloin:)


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Luolamies, 29.01.2003 7:58:38

Kuinka muuten Vuokko nämä henkilöt ovat toimineet,joiden koiria ei ole kelpuutettu rekkaan.Ovatko edelleen jäseniä ja maksavat kassaan rahaa.Vai ovatko perustaneet oman kerhon.Jotkut ovat kait koittaneet meidänkin yhdistykseen anoa turvapaikkaa.En tiedä ovatko vedonneet rotusyrjintään.....
Tässähän olisi pastori porukalle oivaa jalostusainesta.Eikun pommittamaan noita porukoita josko jäsenyys kiinnostaisi.Ei jäisi turhaan potentiaalista myyränpyynti ainesta tuuliajolle.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> Re: Parsonien rekisterin avaaminen -- Vuokko, 29.01.2003 9:40:42

Kaikista en osaa sanoa, mitä ovat tehneet. Mutta osa pysyy jäseninä ja osa eroaa tai siirtyy muualle.
Mutta eihän toi rekisterin ulkopuolelle jääminen koiraa miksikään muuta tai se että saa viralliset paperit, tai niin ainakin pitäisi olla.

Hih, rotusyrjintää....
Itse vedän Pirkanmaalla aluetoimintaa. Ja meillä on joukossa jokunen sellainen koira joita ei rekisteriin kelpuutettu, mutta edelleen haluavat olla jäseniä. Vaikka eihän meidän aluetoiminnassa mitään jäsenyyttä vaadita:) Joten meillä ei ainakaan syrjitä. Kaikki ovat aina tervetulleita myös parssonit ja Working russelit. Ja aina välillä mukana on myös muitakin rotuja...

Joten jos täällä on joku Pirkanmaalainen lueskelemassa näitä juttuja, niin toivotan tervetulleeksi meidän lenkille! Täältä löytyy lisätietoa Aluetoimintaa


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.