VoyForums
GIVE FREE FOOD
www.TheHungerSite.com
-> Click Here <-
FUND FREE MAMMOGRAMS
www.TheBreastCancerSite.com
-> Click Here <-
Non-profit ad served by VoyForums...

VoyUser Login optional ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2] ]


PJJ Online Messages Board
Come on ! Put up your notice or announcement here.
PJJ Online

Subject: pjj kdp 14 minggu kpm-oum


Author:
renia
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:37:07 03/26/08 Wed

bila pengambilan pelajar baru bagi pjj kdp 14 minggu kpm-oum.
Di manakah boleh saya dapatkan borang permohonan?
Replies:
Subject: prog master


Author:
man golok
[ Edit | View ]

Date Posted: 00:16:39 03/30/08 Sun

camne nak apply master PJJ IPTA dan brape costnyer?
Subject: permohonan kemasukan pjj bagi program pensiswazaan guru


Author:
Anizan
[ Edit | View ]

Date Posted: 16:54:44 09/15/06 Fri

saya ingin tahu bagaimana ingin memohon kemasukan pjj bagi program pensiswazaan guru di unversiti malaysia sabah
Replies:
Subject: Borang Permohonan Program PJJ KPM OUM 2008


Author:
WeLL
[ Edit | View ]

Date Posted: 18:52:50 03/19/08 Wed

-bagaimana nak apply program pjj kpm oum 2008
-dimana nak dapatkan borang
-kalau nak online nak cari di laman web mana
-hntar email kat alamat email sia k
-tank u very much
Subject: PJJ KPM_OUM


Author:
Lyne (????)
[ Edit | View ]

Date Posted: 23:46:46 03/13/08 Thu


1). Bila pengambilan Pjj KPM_OUM ?
2). Dimana nak ambil borang ?
Replies:
Subject: macam mana nak buat pjj?


Author:
Nisak
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:23:52 07/28/05 Thu

Please help me...
saya nak buat pjj...
guide me to the proper way..
Replies:
Subject: borang pjj untuk kemasukkan january 2008


Author:
Rosmah Binti Saman
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:01:16 10/20/07 Sat

Soalan saya apakah jurusan yang ditawarkan dalam PJJ yang diiktiraf oleh Jabatan Perkhidmatan Awam,sekaligus diiktiraf oleh Jabatan Pelajaran untuk kenaikan pangkat.
Soalan saya yang kedua bilakah borang pjj untuk kemasukkan january 2008 di keluarkan
Replies:
Subject: PJJ


Author:
SHARMINI
[ Edit | View ]

Date Posted: 21:39:20 02/23/08 Sat

Bilakah borang permohonan PJJ-KPM-UTM program akan dikeluarkan?
Subject: BORANG PERMOHONAN UNTUK PJJ 2008


Author:
FADZILLAH BT ISMAIL (INTERESTING)
[ Edit | View ]

Date Posted: 11:04:59 02/18/08 Mon

- bila dikeluarkan tawaran
- syarat-syarat permohonan untuk guru bukan siswazah
- yuran
Replies:
Subject: PJJ KPM OUM


Author:
NKUNA (10Q)
[ Edit | View ]

Date Posted: 22:56:35 02/21/08 Thu

Plz let me know when is the intake for pjj kpm-oum or 14 kdc 2008 intake. PLZ..........
Subject: pjj pendidikan Islam


Author:
abu samah ali
[ Edit | View ]

Date Posted: 02:48:48 02/21/08 Thu

Saya ingin tahu ada ke tidak pjj untuk pendidikan islam bagi guru dga 32, jika ada, dimana dan bagaimna cara memohonya
Subject: kemasukan open universiti?


Author:
intan
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:32:40 02/18/08 Mon

apakah syarat untuk memohon open universiti bagi lulusan SPM?
bagaimana nak mohon OUM?
PJJ dan OUM adakah berbeza?
Subject: PJJ


Author:
wan (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:33:55 02/05/08 Tue

Saya ingin mengetahui berkaitan program PJJ bagi tahun 2008? Adakah borang untuk kalangan dikeluarkan?
Replies:
  • Re: PJJ -- wan (happy), 13:37:02 02/05/08 Tue
  • Re: PJJ -- malar (tearcher 5 years), 23:55:06 02/15/08 Fri
Subject: tesl pjj ums


Author:
hanita
[ Edit | View ]

Date Posted: 19:28:47 02/09/08 Sat

when is tesl pjj in ums for the year 2008?
Subject: PJJ


Author:
SHAREENA BT OTHMAN (HAPPY)
[ Edit | View ]

Date Posted: 11:33:15 12/31/07 Mon

bagaimana cara untuk memohon pjj bagi tahun 2008
Replies:
Subject: pjj di uum


Author:
hamzai
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:57:00 01/26/08 Sat

skang ni keja kat jab.imigresen malaysia(langkawi).bole guna spm ke utk apply pjj?ape syarat2 nye.camne nk apply kalu leh guna spm.
Subject: ingin mengikuti PJJ


Author:
della
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:47:18 05/31/04 Mon

Saya berminat untuk mengikuti Program PJJ tapi bagaimanakah cara untuk mendapatkan borang tersebut serta berapakah tempoh masa yang ditetapkan untuk mengikuti pjj?
Replies:
Subject: Cara memohon pjj d UTM..


Author:
MC ALTHUR JEKU (Happy..)
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:28:43 01/17/08 Thu

Bagaimanakah cara saya untuk memohon pjj d UTM..???Dimanakah saya boleh mendapatkan permohonan..???
Subject: oum kdp 14 minggu januari 2008


Author:
kamal
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:05:27 01/09/08 Wed

assalamualaikum.....
pertanyaan saya berkaitan dengan kdp 14 minggu oum januari 2008.
bilakah borang untuk ini di keluarkan?
boleh tak tolong hantarkan borang tu?
saya amatlah berharap sangat
Subject: pertanyaan


Author:
aeida zaharah
[ Edit | View ]

Date Posted: 18:28:20 10/01/03 Wed

Beberapa pertanyaan:
1. Saya merupakan seorang lepasan diploma UTM Pengurusan Teknologi, saya berminat untuk menyambung ijazah dengan mengambil PJJ dari universiti UTM.
2.Bagaimana saya nak mendaftar?
3.Apakah kursus Ijazah yang sesuai untuk saya ambil semasa PJJ nanti?
4. Dimana saya boleh dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai Program PJJ yang di anjurkan oleh UTM, Skudai?
Replies:
Subject: PJJ OUM 2008


Author:
NAVARETHNAM .V.
[ Edit | View ]

Date Posted: 21:01:01 12/25/07 Tue

####### urgent %%%%%%%%%%%%%%%%%
Let me know how to apply pjj oum
what qualification need to achive
pls send me the form
dont play playla send the information as soon as posible
Subject: Kursus 14 minggu OUM.


Author:
Norlizah (In need)
[ Edit | View ]

Date Posted: 01:25:14 12/19/07 Wed

Tolong emailkan saya maklumat dan borang berkaitan Kursus 14 minggu OUM bagi kursus Bahasa atau pra sekolah. Saya seorang guru pppld sekolah rendah yang telah berkhidmat hampir 15 tahun.

Terima kasih.
Subject: How to apply for Master of Education at OUM?


Author:
wahwah
[ Edit | View ]

Date Posted: 19:30:45 12/16/07 Sun

Please enlighten me on these:
1. I'm a graduate of Bachelor of Education. Im interested to pursue my master's degree at OUM. What should I do?
2. Has government/JPA recognised the master's degree fr OUM?
Subject: program pjj bagi ijazah dalam pendidikan khas di OUM


Author:
ss
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:05:00 04/03/05 Sun

nak bertanya tentang pjj bagi mengikuti ijazah dalam pendidikan khas di Open Universiti Malaysia
Replies:
Subject: kdp 14 minggu untuk tahun 2008


Author:
felly
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:39:02 10/25/07 Thu

tlg hantar risalah dan borang permohonan kdp 14 minggu untuk tahun 2008. thanks.
Replies:
Subject: borang permohonan


Author:
SITI ROHANIAH BT HASHIM (achik)
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:28:02 11/01/07 Thu

camner nk apply masuk u ni.nk buat permohonan cam ner? hu..........hu3x
Subject: kdp 14 minggu


Author:
nori
[ Edit | View ]

Date Posted: 11:03:05 10/28/07 Sun

boleh tahk tolong dptkan borang permohonan kdp 14 minggu
Subject: pjj


Author:
vivian fam (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: 11:14:29 10/25/07 Thu

how can I apply for pjj and what should I do to get it?
Subject: Saya nak pohon PJJ bagi pengambilan 2008


Author:
Norhaniza Binti Roslan
[ Edit | View ]

Date Posted: 16:38:20 09/20/07 Thu

saya ingin mengambil honest pjj kat oum..macam mana yek.. x tau pun..iklan tak ada pun
Replies:
Subject: application oum/kpm


Author:
Frances Corny Ruda (sad.....)
[ Edit | View ]

Date Posted: 16:17:39 10/11/07 Thu

* bachelor education (tesl)
plz let me know / send me an email-details
* iklan
* kelayakan untuk kursus tersebut
* thank you.
Subject: Re: UIA - tesl kos for part timer student


Author:
roslina bt mohamed noor (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:36:45 10/03/07 Wed

what should i do if i want to further my study as a part timer tesl?
Subject: pjj-kpm-oum program


Author:
hafifahkusin (?)
[ Edit | View ]

Date Posted: 14:27:00 09/21/07 Fri

Bilakah borang permohonan PJJ-KPM-OUM program akan dikeluarkan? Perkara ini sangat penting bagi saya...please....
Subject: IKLAN PJJ ON LINE AMBILAN JANUARI 2008


Author:
laazibah bin larawiki (jis)
[ Edit | View ]

Date Posted: 21:28:59 09/18/07 Tue

BILAKAH IKLAN BAGI AMBILAN PJJ/kPM/OUM AMBILAN jANUARI 2008 DIIKLANKAN.Setiap kali iklan saya mengisi borang permohonan tetapi tidak berjaya. saya harap agar dapat memasuki pjj/kpm/oum pada tahun hadapan. memandangkan saya belum berumah tangga.
Subject: Habis PJJ seterusnya apa?


Author:
zahrine
[ Edit | View ]

Date Posted: 14:12:59 09/19/05 Mon

saya dah abis PJJ lepas nie apa yg perlu saya buat? nak daftar kat mana? nak anto maklumat pd siapa? dah cuba masuk SPP tapi ade certain place yang stuck...ade sesapa yang boleh tolong
Replies:
Subject: how to online pjj in OUM?


Author:
Dayang Nur Faizura (?questioned)
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:28:02 09/13/07 Thu

PLZ HELP ME ON THIS..
Subject: ingin memohon PJJ,Sabah


Author:
JOBILLY GIULUH (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:18:10 07/10/07 Tue

- bagaimana cara memasuki pjj?
- apa syarat taraf pendidkan yang perlu dimiliki?
- Berapakah yang perlu dibayar?
- Apakah syarat-syarat kelayakan untuk mengambil sarjana
muda pendidikan secara pendidikan jarak jauh? (dari segi
pengalaman kerja,kelulusan dan sebagainya)
- di u mana yg menawarkan pjj ijazah kejuruteraan awam dan
bila pengambilannya akan diadakan?
Replies:
Subject: memohon


Author:
miya
[ Edit | View ]

Date Posted: 14:41:25 08/08/07 Wed

saya nak masuk OUM nak sambung blaja... so cam na nak online ???
Subject: Syarat dan cara kemasukan pjj sains sukan


Author:
mohd azlan rus
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:34:55 08/08/07 Wed

Saya memiliki Diploma Pendidikan ( PJK ). Macam mana nak sambung untuk PJJ Sains Sukan? Apa kelayakanya?
Subject: pjj


Author:
siti zaleha ibrahim (siti zaleha)
[ Edit | View ]

Date Posted: 14:08:22 07/19/07 Thu

Askum..........
saya keje kt sektor kerajaan.adakah sy kena send surat pengesahan majikan dahulu? syarat nk sambung pjj mcm maner?
Subject: PJJ di OUM,


Author:
Norimah
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:53:15 03/18/04 Thu

saya hendak mendaftar PJJ di OUM.. bagaimana cara? Pls..urgent
Replies:
Subject: Applying for the out campus for master in UKM


Author:
Zaharuddin Bin Othman (Absolutely wanted!)
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:17:05 07/04/07 Wed

Dear Sir/Mdm,

I'm looking for continuing my studies in master of Education(Maths)at Universiti of Kebangsaan Malaysia. I really want to know about it and eager to apply if I've got the opportunity.
Tq.
Subject: pjj ukm


Author:
diana
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:39:55 07/03/07 Tue

askum..
saya berminat untuk mengikuti progran pjj ijazah pendidikan di UKM..bagaimana nak memohon secara online dan bila intake untuk ijazah pendidikan nie...
Subject: ingin mengikuti PJJ bagi kursus L.L.M


Author:
Suhaila
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:32:08 06/22/07 Fri

Saya ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang undang-undang peringkat master (L.L.M)secara pengajian luar kampus. Bilakah pengambilan pelajar bagi kursus ini bermula? Apakah syarat-syarat kemasukan? Apakah subjek2 yang ditawarkan? Berapakah yuran pengajian bagi satu semester? Hari apakah kursus di adakan? Berapakah subjek yang perlu di ambil?
Subject: saya ingin mengetahui syarat kemasukan kursus pensiswazaan gur di upm


Author:
maruthai a/p selaraj
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:54:52 06/21/07 Thu

Bilakah kirsus pensiswazaan guru akan bermula
Subject: ingin memohon


Author:
za2004
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:15:13 12/31/04 Fri

Saya adalah lepasan SPM. Saya berminat untuk mengikuti Program PJJ tapi bagaimanakah cara untuk mendapatkan borang tersebut serta berapakah tempoh masa dan yuran pengajian yang ditetapkan untuk mengikuti pjj? bilakah ia ditawarkan dan bagaimanakah cara memohon online dan program-program diploma yang ditawarkan?
Replies:
Subject: saya ingin sangat nak sambung PJJ atau PKPG..TOLONG!!!


Author:
Fadli
[ Edit | View ]

Date Posted: 14:01:52 05/23/07 Wed

TOLONG!!!!
Saya nak tau camne nak sambung PJJ or PKPG..
Bila borang keluar?
Macam mana prosedur?
Macam mana nak apply?
Ada lagi ke untuk tahun 2007?
TOLONG SANGAT2...email me at xbgsx7@yahoo.com.my or call me at 013-9001210..
Replies:
Subject: open universiti


Author:
puteri (confuse)
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:53:57 05/18/07 Fri

bagaimana hendak dapatkan borang untuk pendaftaran masuk ke open universiti?
Subject: part time tutor


Author:
salma adam
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:57:47 10/20/03 Mon

Assalamu'alaikum,

Saya ingin tahu bgmn untuk memohon menjadi tutor PJJ bg mana2 IPTA atau IPTS di negeri Perak khususnya ipoh.
Replies:
Subject: PJJ KPM OUM


Author:
LYN
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:32:01 08/11/06 Fri

Saya sudah mendaftar bagaimanakah saya tahu keputusan saya?
Replies:
Subject: PJJ - Sains Sukan Universiti Malaysia Sabah (UMS)


Author:
Mohd. Andie Abudllah
[ Edit | View ]

Date Posted: 09:35:20 09/28/05 Wed

PJJ - Sains Sukan ambilan 2006 ada ker?
macam mana mau dapat informasi?

TQ.
Replies:
Subject: Macam mana nak mendaftar untuk PJJ


Author:
Sitradevi (curious)
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:53:44 02/26/07 Mon

Saya merupakan bekas pelajar UPM dlaam program Diploma kejuruteraan kecemasan dan keselamatan intake 2000-2003.kini saya bekerja di sektor kerajaan. macam mana kalau saya nak sambung belajar guna cara PJJ di UPM?Apakah program yang ditawarkan? tempoh pengajian?yuran pengajian? diharapkan maklumat terperinci...tolong bantu saya...
Subject: Bagaimanakah cara mengikuti PJJ?


Author:
Davin
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:14:19 04/28/04 Wed

Pagi...

Bagaimanakah cara untuk mengikuti PJJ? Bagaimanakah cara untuk mendapatkan borang pendaftaran untuk program ini? Bilakah sesi PJJ ini akan bermula? Berapakah kos pembelajaran untuk program ini?
Replies:
Subject: Saya sudah 3 kali ( 3 Tahun ) Mohon PJJ KPM OUM tetapi Masih Tidak Dapat Ikuti Kursusnya..


Author:
Nor Mazidah bt Musman ( Sitiawan Perak ) (Help)
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:39:46 01/22/07 Mon

Assalamualaikum Warahmatullah....
saya guru item ingin sangat sambung belajar di oum kpm pjj..sudah 3 tahun mohon tapi masih lagi tidak dibenarkan menyambung pelajaran tersebut...tolonglah saya untuk mengetahui cara sebenar untuk mendaftar pjj kpm oum????? segala pertolongan diucapkan Jazakumullah Khairan kasirooo.
no Hp 0165023757
Subject: pjj untuk diploma kemahiran


Author:
mohd nasirwan bin mohamad anas (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: 16:23:43 12/29/06 Fri

saya merupakan pelajar lepasan diploma teknologi kimpalan daripada jabatan tenaga manusia.apakah ada peluang saya untuk menyambung pelajaran ke peringkat ijazah sarjana muda melalu sistem pendidikan jarak jauh?sekiranya ada, dimanakah tempat yang menawarkan program tersebut?
Subject: Ingin mengikuti pjj dlm bidang sains komputer or ICT


Author:
abd.ayzahar
[ Edit | View ]

Date Posted: 21:15:56 07/11/05 Mon

saya ingin tahu universiti mana di malaysia ini yg menawarkan pjj dalam kursus ijazah sarjana muda sains komputer atau ijazah sarjana muda teknologi maklumat dan komunikasi. Dan bagaimana cara untuk memohon, biaya dan kelayakan. PLS.. urgent.

adakah pjj (OUM) menawarkan program yang dinyatakan di atas. For Intake 2006.
Replies:
Subject: cara pendaftaran utk anggota polis


Author:
nurul (glad)
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:41:15 12/12/06 Tue

saya anggota polis ingin mendaftar belajar utk lepasan spm.saya ingin menyambung untuk diploma bidang teknologi.
tlg beritahu cara untuk saya smbg semula
Subject: cara memohon bagi pengajian sarjanamuda sains pentadbiran


Author:
hafizi (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:50:32 12/04/06 Mon

bagaimanakah cara untuk memohon pengajian ijazah pentadbiran secara jarak jauh.
Pls reply, urgent
Subject: ingin mengikuti p.j.j


Author:
Alang Ja
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:05:26 08/09/05 Tue

saya ingin tahu:-
~apakah prog. yg di tawarkan..
~bagaimana cara untuk mendaftar melalui online..
~bilakah tarikh pendaftaran..
~bagaimana cara pengajian..
~bilakah waktu pengajian di jalankan..
~kelayakan yang di tetapkan untuk calon2 lepasan STPM..
~yuran yg di kenakan..
~berapa lamakah tempoh pengajian..
Terima kasih..
Replies:
Subject: Jurusan yang diiktiraf


Author:
Mohd. azri
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:52:47 04/01/05 Fri

Saya adalah seorang guru.Soalan saya apakah jurusan yang ditawarkan dalam PJJ yang diiktiraf oleh Jabatan Perkhidmatan Awam,sekaligus diiktiraf oleh Jabatan Pelajaran untuk kenaikan pangkat.
Replies:
Subject: ingin mengikut program pjj


Author:
nori
[ Edit | View ]

Date Posted: 23:43:24 04/09/04 Fri

Saya ingin mengikuti PJJ, bagaimanakah cara memohon online dan program-program yang ditawarkan?
Replies:
Subject: bagaimana mendaftar untuk diploma pjj


Author:
nooradila binti hashim
[ Edit | View ]

Date Posted: 22:01:01 07/31/06 Mon

assalamualaikum.. saya berminat utk mengikut diploma pengajian jarak jauh bagi bidang kejuruteraan iaitu civil. bagaimanakah sy blh mendapat info ttg hal ini. saya betul2 berminat utk meneruskan pengajian. sekiranya pihak tuan ada info mngenai PJJ silalah emailkan kpd sy. segala jasa tuan amat sy hargai.
Subject: kebaikan dan kepentingan PJJ terhadap rakyat Malaysia


Author:
yee
[ Edit | View ]

Date Posted: 06:48:22 10/22/05 Sat

1.Saya ingin mengetahui kebaikan-kebaikan PJJ.
2.Saya ingin mengetahui kepentingan PJJ kepada rakyat Malaysia.
Replies:
Subject: eina


Author:
eina
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:09:55 09/23/03 Tue

saya ingin tahu adakah program pjj bagi diploma pengurusan
Replies:
Subject: pjj in upm or usm


Author:
najwa
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:26:36 02/03/05 Thu

hai there.

i want to further my study in degree in
accounting or business.im working right now
so i hope i can further with pjj at upm or usm
please, if somebody out there have an information
about this application please inform me...
i have to further my study...if possible i want to apply
through internet
Replies:
Subject: pjj


Author:
ash
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:56:47 03/24/06 Fri

SALAM SEJAHTERA. SAYA INGIN MENGIKUTI PROGRAM PJJ MELALUI OUM.ADA SESIAPA YANG DAPAT MENERANGKAN KEPADA SAYA MENGENAI PROSES PERMOHONAN, SYARAT KELAYAKAN BAGI DIPLOMA PENGURUSAN SUMBER MANUSIA? BAGAIMANA DENGAN KOS PEMBELAJARAN? BOLEHKAH SEORANG KAKI TANGAN KERAJAAN MEMOHON BANTUAN PTPTN UNTUK PJJ?
Subject: syarat kelayakan masuk sarjana muda pendidikan pjj


Author:
Nicholas G
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:37:05 02/23/06 Thu

Apakah syarat-syarat kelayakan untuk mengambil sarjana muda pendidikan secara pendidikan jarak jauh? (dari segi pengalaman kerja,kelulusan dan sebagainya)
Replies:
Subject: how to


Author:
azwan
[ Edit | View ]

Date Posted: 11:24:07 03/15/06 Wed

how can i be a utm student....how to register
Subject: TUGASAN


Author:
KHAI
[ Edit | View ]

Date Posted: 11:57:03 10/19/05 Wed

SAPE BOLEH TOLONG SAYE BAGI INPUT-INPUT TUGASAN SAYA YANG BERTAJUK "STRATEGI-STRATEGI YANG BOLEH DIAMBIL OLEH PELAJAR PJJ UNTUK BELAJAR SECARA BERKESAN."
Replies:
Subject: perjalanan sistem pendidikan jarak jauh yang diamalkan di UOM


Author:
SS
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:27:51 09/13/05 Tue

Sya ingin tahu baagaimana perjalanan sistem pendidikan jarak jauh yang diamalkan di UOM ?
Subject: Tugasan PJJ


Author:
Applehow
[ Edit | View ]

Date Posted: 19:10:24 08/28/05 Sun

Mana saya boleh maklumat tentang keciciran Pelajar dalam PJJ? Siapakah boleh berikan saya contoh-contoh atau kes-kes yang berkaitan? Tolonglah!
Subject: pertanyaan


Author:
sally
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:12:58 07/28/05 Thu

saya ialah pemegang ijazah dalam jurusan BBA(Marketing)UKM,saya ingin tahu:
1. Universiti mana yang menawarkan Ijazah Pendidikan secara PJJ? Bilakah khususnya bermula? Apakah kelayakan yang diperlukan? Berapakah kos pengajian dan tempoh masa yang diperlukan?
2. adakah KPLI juga menawarkan pembelajaran secara PJJ?Bilakah intake barunya?
3.saya ingin menjadi seorang guru yang sah di sekolah menengah, tolong tunjukkan jalan yang sepatutnya saya ikuti dengan ijazah BBA saya.
Replies:
Subject: kos pengajian islam


Author:
aqilah
[ Edit | View ]

Date Posted: 11:48:35 06/16/05 Thu

saya nak tahu ada tak kos pengajian islam yang ditawarkan dalam pjj?boleh saya tahu universiti mana yang menawarkan kos ini.apakah syarat-syarat kemasukan kos ini dan bilakah pengambilannya?
Subject: PJJ


Author:
JIMMY
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:37:20 03/15/05 Tue

SAYA BERKRJA DENGAN KERAJAAN DAN BERMINAT UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN DALAM BIDAN HUMAN RESOURCE (PJJ).SAYA NAK TAHU UNIVERSITI MANA YANG MENAWARKAN IJAZAH INI DAN IA DI IKTIRAF OLEH JABATAN PERKHIDMATAN AWAN.....KALAU BOLEH NAK TAHU INTAKE TAHUN INI....SEKIAN
Subject: ingin mengikuti pjj ( pengurusan sumber manusia)


Author:
fadzlinda
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:05:01 02/28/05 Mon

Saya telah pun bekerja di jabatan kerajaan, dan berminat untuk mengikuti pjj (pengurusan sumber nmanusia, adakah kursus ini ditawarkan..jika ada bagaimana untuk memohonnya..
Subject: nak tahu...


Author:
wawa
[ Edit | View ]

Date Posted: 22:06:09 02/23/05 Wed

saya nak tahu, universiti mana yang ade menawarkan kursus pjj bagi degree in it dan juga boleh membuat pinjaman such as PTPTN. Pls send msg to me!!!
Subject: pertanyaan


Author:
ahmad nizam b abd rahman
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:06:36 02/16/05 Wed

saya berminat untuk megikuti pengajian dalam sarjana muda undang-undang (kepujian), boleh saya tahu IPTS/IPTS mana yg ada tawarkan
Subject: Ingin mengikuti program PPJ


Author:
doley
[ Edit | View ]

Date Posted: 11:47:59 06/01/04 Tue

Selamat Pagi!
Saya merupakan seorang pelajar yang baru tamat mengambil peperiksaan STPM 2003. Baru-baru ini saya telah mengetahui serba sedikit mengenai Program ppj ini. Dengan itu saya ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Program ini. Selain itu, saya juga ingin mengetahui bagaimanakah syarat-syarat untuk memohon progarm Pjj ini! Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak tuan/puan yang sudi membantu saya dalam mengetahui lebih lanjut mengenai program ini.
Replies:
Subject: nak tau je...


Author:
nasrul
[ Edit | View ]

Date Posted: 18:46:35 12/12/04 Sun

ada tak kelas malam atau kelas sabtu petang atau ahad full?
course networking computer ada tak?
yuran camna?
jangka mase keseluruhan study?
bagaimana dgn pengiktirafan?
Subject: ingin mengikuti kursus pjj


Author:
azma
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:13:32 12/07/04 Tue

di u mana yg menawarkan pjj ijazah kejuruteraan awam dan bila pengambilannya akan diadakan?
Subject: PJJ master USM


Author:
ca ooi
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:13:44 12/03/04 Fri

Bila PJJ master USM akan diadakan.Atau sila nasihat lamanan wednya.

Tq
Subject: Panduan Pendapatan


Author:
Wawa
[ Edit | View ]

Date Posted: 22:21:03 10/19/04 Tue

BAGAIMANA MEMPEROLEHI PENDAPATAN RM1,500 SETIAP MINGGU DENGAN HAMPIR TIDAK PERLU BERKERJA

Dapatkan rahsia memperolehi pendapatan sebanyak RM1,500 SEMINGGU di rumah hanya dengan bekerja 1 - 2 jam sehari selama 3 hari seminggu. Cara yang lebih mudah, cepat dan menguntungkan!!

Mahukah anda memiliki pendapatan tambahan setiap minggu dengan hanya melakukan kerja-kerja yang paling minima dan mudah?

Tidak perlu megupah pekerja dan menemui sesiapa malah boleh dilakukan hanya selama beberapa jam sahaja dalam seminggu. Ianya seperti tidak perlu melakukan pekerjaan. Untuk mendapatkan rahsianya anda hanya perlu memiliki dan membeli panduan kewangan yang paling EKSLUSIF ini.

Ianya bukan sesuatu yang mengarut. sebaliknya adalah satu RAHSIA MUDAH yang selama ini tidak pernah diberitahu oleh sesiapa pun kepada anda. Sekarang anda boleh memiliki rahsia ini dan mempelajarinya hanya dalam masa beberapa jam sahaja dan boleh melaksanakan program anda hanya dalam masa beberapa hari selepas anda membaca panduan ini. Kaedah ini adalah yang terbaik. Tidak akan tergugat dan terjejas akibat kelembapan ekonomi. Program ini adalah pembasmi masalah ekonomi dan kewangan diri anda.
Jika anda sanggup dan mahu memiliki pendapatan sebanyak RM1,500 SETIAP MINGGU tanpa meninggalkan kerjaya semasa atau kerjaya anda sekarang. Panduan dan program ini adalah jawapannya.

Ramai yang sudah berjaya setelah menggunakan kaedah ini dan memiliki pendapatan yang lumayan.

Anda akan diberitahu kaedah ini langkah demi langkah sehinggalah anda boleh melaksanakan kaedah ini dengan jayanya.

Jangan lepaskan peluang memiliki panduan ini sekarang untuk membebaskan diri anda dari masalah kewangan.

BUAT PESANAN SEKARANG JUGA!!!

Dapatkan harga yang sungguh istimewa dengan hanya RM5.50 SENASKHAH.
Harga biasa RM15.00.

CEPAT!! STOK ADALAH TERHAD....
Belanja pos adalah PERCUMA.
Untuk memiliki panduan ekslusif ini, sila hantarkan Money Order / Postal Order / Cek sebanyak
RM5.50 atas nama Noor Wahidah Mahmud atau hadir sendiri ke alamat Noor Wahidah Mahmud, Lrg Mangga KM8, Jln Kluang, 83000 Batu Pahat, Johor.

Sila sertakan juga maklumat berikut semasa anda membuat pesanan:
a) Nama penuh anda.
b) Alamat lengkap anda.
c) Alamat E-mail.
d) Nombor telefon.

PERHATIAN: Tiada paksaan bagi anda yang tidak berminat. Anda boleh memaklumkan kepada mereka yang memerlukan.

Dilancarkan pada 15 September 2002
S E D A N G H A N G A T D I P A S A R A N . . .
Subject: PJJ


Author:
AZIZUL
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:36:10 09/13/04 Mon

Saya amat berminat untuk menyambung pelajaran melalui PJJ.Sekarang saya sedang bekerja di bayan lepas...apakah kelayakkan minimum bagi PJJ? Apakah bidang kursus yg ditawarkan terutamanya aliran sastera? Berapakah jumlah pengambilan pelajar dalam setahun??
Replies:
Subject: Kelayakan masuk ke pjj?


Author:
Tan
[ Edit | View ]

Date Posted: 01:06:14 09/23/04 Thu

How to apply pjj?What couse did pjj give?
Subject: Bara memasuki pjj


Author:
Lahung Ngau
[ Edit | View ]

Date Posted: 18:19:00 08/14/04 Sat

- bagaimana cara memasuki pjj?
- apa syarat taraf pendidkan yang perlu dimiliki?
- Berapakah yang perlu dibayar?
Subject: Ingin memohon PJJ, KL


Author:
Johari
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:51:04 06/28/04 Mon

Bilakah tawaran untuk tahun ini diumumkan di KL?
Replies:
Subject: OUM student


Author:
leana
[ Edit | View ]

Date Posted: 02:31:40 07/06/04 Tue

Hi! I would to know about how u learn in OUM. Those in that program please reply. I have assignment here..
Subject: Ingin memohon PJJ, KL


Author:
selvi
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:09:38 07/02/04 Fri

Selamat Pagi!

Saya merupakan seorang pelajar yang baru tamat mengambil peperiksaan STPM
Baru-baru ini saya telah mengetahui serba sedikit mengenai Program ppj ini. Dengan itu saya ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Program ini. Selain itu, saya juga ingin mengetahui bagaimanakah syarat-syarat untuk memohon progarm Pjj dan bagaimanakah cara untuk mendapatkan borang tersebut serta berapakah tempoh masa yang ditetapkan untuk mengikuti pjj?
Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak tuan/puan yang sudi membantu saya dalam mengetahui lebih lanjut mengenai program ini.
Subject: APPLICATION FOR PJJ


Author:
G. INDRA
[ Edit | View ]

Date Posted: 22:05:28 06/27/04 Sun

How to apply to pjj?pls send me the further details about pjj immedietly.thanks!
Subject: ingin mengikuti pjj


Author:
liew
[ Edit | View ]

Date Posted: 20:25:29 10/22/03 Wed

saya mendapat tahu bahawa rancanagan pengajian jarak jauh sidang akademik 2004-2005 telah diadakan. jika saya hendak mendaftar melalui internet, bagaimanakah caranya?? saya hendak mengikuti program jarak jauh komputer. Bilakah program ini diadakan? Bagaimana saya hendak mendaftar? berapakah kos pembelajaran?? barapa tahun??
Replies:
Subject: Syarat masuk fakulti pendidikan


Author:
haslina
[ Edit | View ]

Date Posted: 18:29:22 03/25/04 Thu

A'kum..
saya ingin mengetahui syarat2 memasuki program pendidikan serta tarikh daftar.untuk maklumat tuan, saya merupakan pelajar lepasan diploma sains komputer. URGENT . Terima Kasih...
Subject: yang mana u yang ada pjj


Author:
linda
[ Edit | View ]

Date Posted: 19:56:45 02/19/04 Thu

saya masih bekerja ingin mengambil pjj jurusn komputer mana u yang saya layak memohon
Subject: ingin mengikuti pjj


Author:
carllurt
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:28:49 02/17/04 Tue

saya ingin tahu universiti mana di malaysia ini yg menawarkan pjj dalam kursus ijazah sarjana muda kejuruteraan mekanikal dan bagaimana cara untuk memohon, biaya dan kelayakan.
Subject: RPJJ


Author:
Piul Gutal (730413125691
[ Edit | View ]

Date Posted: 12:43:16 02/04/04 Wed

Bila peperiksaan akhir RPPJ sidang akademik 2003/2004
Subject: Courses available


Author:
mohan mano
[ Edit | View ]

Date Posted: 01:00:08 11/12/03 Wed

I would like to know what are the courses offered, the fees and the duration? thanks
Replies:
Subject: APPLICATION OF PJJ


Author:
KUPPAMMAL
[ Edit | View ]

Date Posted: 16:30:33 01/21/04 Wed

HOW TO APPLY FOR PJJ
Subject: bagai mana untuk menyemak keputusan


Author:
Rohayu shamsuddin
[ Edit | View ]

Date Posted: 09:25:17 12/24/03 Wed

saya sudah mendaftar untuk pjj, bagai mana untuk menyemak sama ada saya di terima atau pun tidak
Replies:
Subject: next in-take/registration?


Author:
Kamal
[ Edit | View ]

Date Posted: 14:26:10 09/30/03 Tue

next in-take/registration date utk program PJJ di Uitm Segamat?
Subject: Pertanyaan


Author:
Normahsita
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:25:35 09/09/03 Tue

Saya baru menghabiskan pengajian Diploma secara PJJ di UITM. Saya bercadang untuk menyambung pengajian di peringkat Ijazah, bidang saya minati adalah bidang pengajian yang tidak memerlukan banyak pengiraan, oleh yang demikian saya ingin bertanya

1. Apakah universiti terbaik
2. Tempoh pengajian diantara 3 - 4 tahun

Terim kasih
Subject: soalan


Author:
ng
[ Edit | View ]

Date Posted: 22:41:06 08/25/03 Mon

saya ingin bertanya macam mana hendak mendaftar PJJ?

bila saya dapat mendaftar PJJ?
Replies:
Subject: UIA - tesl kos for part timer student


Author:
didie
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:39:41 08/22/03 Fri

Subject: pertanyaan


Author:
Matthew
[ Edit | View ]

Date Posted: 21:33:52 07/14/03 Mon

saya ingin bertanya macam mana hendak mendaftar PJJ?
Replies:
Subject: help me..


Author:
anis
[ Edit | View ]

Date Posted: 00:27:27 07/23/03 Wed

i want to know which universities (IPTA) in malaysia have e-pjj or distance learning education. i want the answer as soon as possible to help me finish my thesis.
Subject: bila saya boleh mendaftar PJJ


Author:
williaw
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:42:29 07/22/03 Tue

bila saya dapat mendaftar PJJ?
Subject: Welcome


Author:
Webmaster
[ Edit | View ]

Date Posted: 01:02:19 06/12/03 Thu

Welcome to PJJ Online Messages Board. Please Use this board wisely. :-)
Main index ] [ Archives: 1[2] ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2012 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.