VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Search | Check update time | Archives: [1] ]


Stop maskva - prisijunk prie musu
Akcija - Boikotas Lukoilui - Boikotas Maskovijai
Atgal i Stop Maskva WWW

Subject: Sios svetaines autorius durnas


Author:
Neutral
[ Edit | View ]

Date Posted: 00:37:43 11/07/03 Fri

Tu susiktas kales vaike.......as blet parodysiu tau maskolius..........tu esi urodas rasistas,paskutine padugne,viesai karti tokius nevisprociu kaip tu............
Replies:

Subject: Teismas tevynes isdavikui


Author:
Teisingumas
[ Edit | View ]

Date Posted: 22:20:43 11/03/03 Mon

Dabar matote kad siekis bet kokia kaina buti prezidentu gali suzlugdyti musu valstybe. Geda kai mano prezidentas dirba uz rusiskus pinigus - rusiskiems pinigams, rusijos mafijai ir rusijos fsb.
Man geda kad mano salis tapo Borisovo - FSB nesvaraus ginklu biznio dalimi.
As noriu, kad prezidentas atsistatydintu, o kartu su juo ir ji dangstes LR ministras pirmininkas Brazauskas.
Be to, reikalauju, kad jie stotu pries teisma uz valstybes isdavima.
Lietuvos Pilietis

Stai tekstas kuris turetu padeti musu nevilties prezidentui tapti vilties prezidentu:

Jusų ekselencija Lietuvos Prezidente. Kaip žmogus deklaruojantis teisingos Lietuvos įdėją turėtumėt būt ryžtingas iki galo ir pasirodžius jūsų veikla diskredituojantiems faktams, skaudžius Jūsų asmeniui, turėtumėte priimti būtinus sprendimus Lietuvos gerovei užtikrinti.
1. Atšaukti visus savo sprendimus kurie galėjo pakenkti ar būti nenaudingi Lietuvai;
2. Informuoti visuomenę apie jūsų ryšius su nevisai švarios reputacijos asmenimis;
3. Nurodyti kas tiesiogiai ar per tarpininkus darė jums įtaką priimant sprendimus.
4. Nebandyti įtakoti teisėsaugos veiksmų;
5. Neklaidinti visuomenės ir nepolitikuoti;
6. Sustabdyti savo kaip Lietuvos Prezidento įgaliojimus.
7. Bendradarbiauti su teisėsauga.

Tautiečiai,

Tėvynė pavojuje!!!
Kreipiuoisi į Jus prašydamas išgelbėti Lietuvą, nes jei Jūs dabar nesiimsite ryžtingų veiksmų, tai Lietuva atsidurs svetimos valstybės sudėtyje. Visoje Lietuvoje rinkite parašus reikalaudami ,,prezidento” ir išdaviko Rolando Pakso atstatydinimo. Konstitucija tokią mūsų galią numato. Vilniuje prie Prezidentūros privalo prasidėti nenutrūkstamas piketas, kol Paksas neatsistatydins. Jame, pašau, reikalaukite Tėvynės išdaviko ir melagio R. Pakso atsistatydinimo ir naujų prezidento rinkimų surengimo. Piketas prie Prezidentūros prasideda 2003 metų lapkričio 4 d. 16 valandą ir tęsis iki tol, kol Paksas su visa šutve atsistatydins ir bus surengti nauji LR Prezidento rinkimai.

p.s. Paksas tik maza masinos dalelyte. Tiesiogiai uz tai atsakinga Maskva. Jie ir toliau veikia ir veiks Lietuvoje, bet mes turime parodyti kad jie apsiriko. Parodyti jog mes eame vieninga ir siekianti Laisves bei Teisingumo tauta!
Is esmes i teisma reiktu paduoti musu buvusius okupantus ir ju pakalikus, buvusius KGB ir komunistu partijos darbuotojus.
Replies:

Subject: pagalba


Author:
pagalbininkas
[ Edit | View ]

Date Posted: 15:46:23 11/02/03 Sun

na tinklapis labai jau megejiskas ir nepatogus naudoti
Replies:
  • Re: pagalba -- Kaip pataisyti?, 18:49:58 11/02/03 Sun

Subject: Donskio nerimo ruduo arba Pilietine Visuomene sugeba pakovoti ar nesugeba?


Author:
kas laimes tiesa ar melas?
[ Edit | View ]

Date Posted: 11:45:09 11/02/03 Sun

Leonidas Donskis: Mūsų nerimo ruduo
| 2003 11 01 19:33:44 |



Lietuvoje prasidėjo lemtingas demokratijos egzaminas. Neperdėdamas galiu teigti, jog tai, kas dabar vyksta Lietuvoje, prilygsta žurnalisto Vito Lingio žūties istorijai, o gal net ir 1991 metų sausio dienoms. Netrukus mes, kaip taikliai pastebėjo Virginijus Savukynas, sužinosime, kokioje valstybėje gyvename.

Dar daugiau - netrukus paaiškės, ko mes iš savo šalies ir jos politinio gyvenimo galime tikėtis artimiausioje ateityje ir kuria linkme pasuks Lietuvos valstybė.

Tai, kas vyksta, negali stebinti nė vieno žmogaus, turinčio bent žiupsnelį sveiko proto ir stebėjusio prezidento rinkimų eigą. Bet tik Andrius Kubilius vienintelis iš visų Lietuvos politikos avanscenos žmonių ryžosi įvardinti situaciją ir pavadinti ją tikruoju vardu - Lietuva jau moka už dabartinio šalies prezidento ryžtą laimėti rinkimus bet kokia kaina.

Sykiu A.Kubilius vienintelis Lietuvos įvykius susiejo su jų tarptautiniais analogais ar didžiaisiais precedentais. Prieš mūsų prezidento rinkimus tai buvo šokiruojanti Jeano Marie Le Peno Nacionalinio Fronto sėkmė, privertusi visą Prancūzijos politinį spektrą žaibiškai susivienyti ir padaryti stebuklą - atmesti dešinės ir kairės prarają vardan šalies garbės ir ateities balsuojant prieš populistą ir ksenofobą. Į šį įvykį A.Kubilius atkreipė dėmesį ir prognozavo panašų mažytį sveiko proto stebuklą Lietuvoje.

Stebuklas neįvyko. Stebuklo, kurio vardas yra sveikas protas ir savigarba, negali būti ten, kur grupiniai ir partiniai interesai bei jėgos žaidimų rokiruotės nustelbia valstybinį mąstymą, atsakomybę už savo visuomenę bei valstybę, istorijos jausmą ir elementarią savigarbą.

Ar įvyks savigarbos ir demokratijos stebuklas dabar? Šįkart A.Kubilius prisiminė Votergeito skandalą, privedusį prie JAV prezidento Richardo Nixono atsistatydinimo 1972 metais. Ir į šitą klausimą atsakymą mes netrukus sužinosime. Kuo mūsų politinės sąmonės ir kultūros lygis skiriasi nuo Prancūzijos, jau sužinojome. Netrukus sužinosime, kuo jis skiriasi nuo Amerikos.

Bet netgi už šituos klausimus svarbiau yra pamėginti tarp savo bendrapiliečių garsiai pasamprotauti, kaip toliau gyventi šalyje, kurioje dedasi šitokie dalykai. Korupcija ir kriminalinio pasaulio įsijungimas į valstybės valdymą demokratijai ir valstybingumui graso nė kiek ne mažiau, nei svetimos valstybės brutali karinė galia.

Kaip gyventi valstybėje, kurią valdo, kaip pasakytų anglai, the underworld, kuris, pačiais ciniškiausiais būdais pažeminęs ir apgavęs savo šalį, nesivaržo dar ir kurti tautinio orumo skatinimo programą. Kam - (savi)terapijos tikslams?

Tad prasidėjo mūsų nerimo ruduo. Šis ruduo atsakys į daugelį klausimų. Ar mūsų šalį valdo piliečiai, įstatymais ir demokratinėmis procedūromis deleguojantys arba stabdantys legitimią išrinktųjų galią, ar Rusijos kriminalinis sindikatas ir jo filialas Lietuvoje?

Ar tikrai Lietuvoje pinigai ir jėga gali viską ir ar po jų belieka tik papirkti žiniasklaidą, šantažuoti ir užčiaupti burnas keliems aukštesnio sąmoningumo lygio pareigūnams, tuo vedant į neviltį mąstančią ir savigarbos nepraradusią šalies dalį bei leidžiant triumfuoti kohortai vietinių revanšistų, cinikų ir pilkųjų eminencijų, kurios yra neįkainojamas turtas Rusijos kriminaliniam pasauliui? Ar tebelieka viltis, jog mūsų visuomenė ir politikai turi tą savigarbos minimumą, kuris neleis su šalimi daryti visko, ko nori svetimos šalies kriminalinė grupuotė?

Jei viskas baigsis lietuvišku šnypštu ir tauškalais, jog esą neverta jaudintis (iš tikrųjų, o ko čia jaudintis, kad CŽV paskelbta tarptautinį terorizmą remianti kompanija ir Lietuvos pilietybę gavęs jos galva remia šalies prezidentą ir finansuoja jo rinkimų kampaniją?) ir jog viskas yra tvarkoje, tada belieka tik konstatuoti faktą, kad Lietuva yra savo naujajame kelyje į Rusijos protektoratą ir kad įvyko valstybės išdavystė, kurios mastą nustatys jau nebe teisininkai, o istorikai.

Tragedija tik ta, kad tiems, kuriems tai neaišku, niekuo negalima padėti. Niekas dar neišrado panacėjos, gydančios nuo lengvatikystės, atsisakymo savarankiškai mąstyti ir naivumo, lygiai kaip nėra vaistų ir nuo cinizmo.

Esama čia ir kitos liūdnos detalės - sumaišties ir krizės situacijose žmonės linkę lengvai atsisakyti savo laisvės, infantilizuoti save, virsti politiniais vaikais ir leisti (o gal net ir trokšti), kad jais manipuliuotų ir pasirūpintų galią turintieji. Tai - sena ir kone triviali Theodoro Adorno ir Ericho Frommo išvada, padaryta tiriant Vokietijos visuomenę iki Antrojo pasaulinio karo.

Deja, mes šiandien pamirštame Europos patirtį - tiek šviesiąją, tiek tamsiąją. Niekaip didysis Jonas Basanavičius ir aušrininkai neįkalė į galvą savo tautiečiams, kad istorijos nežinantieji visada lieka vaikais. Bet tai anaiptol nėra vien tik edukacinė problema - jei ji tik tokia būtų, nevertėtų jos dramatizuoti.

O reikalas iš tikrųjų yra tas, kad Lietuvos visuomenę, kuri yra ne dienom, o valandom sąmoningai verčiama neprotaujančia ir įtūžusia minia, šiandien yra labai lengva fašizuoti. Tegul skeptikai pasiskaito internetinius komentarus, kurie neblogai atspindi potencialą neapykantos ir noro sunaikinti kolektyviai konstruojamą arba žiniasklaidos ir politinio elito sugestijuojamą priešą. Tai - liūdesį ir nerimą kelianti informacija, ypač žinant, jog internetu naudojasi anaiptol ne vien tik labilios psichikos ar menko išsilavinimo asmenys. Greičiau priešingai - juo naudojasi labiau išprususi ir modernesnė visuomenės dalis.

Prasidėjo mūsų nerimo ruduo. Mes netrukus sužinosime, kokioje Lietuvoje mes iš tikrųjų gyvename - save gerbiančioje, vakarietiškoje, neleidžiančioje ciniškai mulkinti žmonių ir saugančioje savo politinį orumą bei suverenitetą, ar ciniškoje, demoralizuotoje ir visas vertybes praradusioje šalyje, kuri tik negrabiai simuliuoja Vakarų pasaulio gyvenimo formas, galingųjų stilius ir manieras bei socialinius ir politinius ritualus, o iš tikrųjų yra fundamentaliai svetima jam.

Ar nerimo ruduo virs vilties rudeniu? Šitą mes greitai sužinosime.

NK naujienos

Subject: Medziaga apie LR Prezidento - Rusijos FSB ir Mafijos rysius


Author:
Galas - mafijai, arba nepriklausomai Lietuvai
[ Edit | View ]

Date Posted: 01:32:31 11/02/03 Sun

"Respublika" paviešino VSD pažymą

"Respublika"
2003 lapkričio mėn. 1 d. 13:25


Specialiajame dienraščio "Respublika" šeštadienio leidinyje "Sąmokslas" pateikiama Valstybės saugumo departamento pažyma "Dėl negatyvių tendencijų, keliančių grėsmę valstybės nacionaliniam saugumui". Šioje pažymoje rašoma apie galimus prezidento aplinkos ryšius su tarptautiniais nusikaltėliais.
Dėl negatyvių tendencijų, keliančių grėsmę valstybės nacionaliniam saugumui




1. Pastebimas agresyvus Rusijos stambaus kapitalo skverbimasis į strategiškai svarbius Lietuvos elektros energetikos, dujų, naftos, transporto sektorius. Aktyvus domėjimasis galimybe investuoti Lietuvoje yra sietinas su Lietuvos greitu stojimu į NATO ir ES. Dalį Rusijos investicijų vertintume kaip siekimą legalizuotis ir išeiti į Vakarų rinkas.

2. VSD disponuoja informacija apie tarptautinių organizuotų nusikalstamų struktūrų skverbimąsi į Lietuvą, kuris taip pat gali būti siejamas su Lietuvos įsijungimu į europines bei transatlantines struktūras. Siekdamos užsitikrinti palaikymą bei įgyvendinti savo tikslus Lietuvoje, nusikalstamos grupuotės ieško kontaktų aukščiausiuose Lietuvos valdžios sluoksniuose.

3. VSD surinkta informacija leidžia teigti, kad Lietuva panaudojama kaip trečioji šalis ginklų, neplatinamų bei dvigubo panaudojimo medžiagų prekybai ir platinimui.

4. Lietuva taip pat yra panaudojama kaip trečioji šalis, vykdant neteisėtas finansines operacijas (kontrabanda, pinigų plovimas) tarptautiniam terorizmui finansuoti.

Pastaruoju metu išryškėjusios negatyvios tendencijos kelia tiesioginę grėsmę Lietuvos valstybės prestižui bei nacionaliniam saugumui. Įvertinus Valstybės saugumo departamento disponuojamą informaciją, ypatingą nerimą kelia tai, kad, priimant sprendimus strategiškai svarbiais šalies ekonomikai klausimais, minėtus sprendimus stengiasi įtakoti ne aukščiausi valstybės pareigūnai, bet interesų grupės bei šešėliniai finansinių grupuočių lyderiai.

NATO šalių specialiosios tarnybos bei šių šalių atsakingi pareigūnai disponuoja informacija apie tai, kad Lietuva panaudojama kaip trečioji valstybė ginklų kontrabandai, pažeidžiant embargo režimą šalims, remiančioms tarptautinį terorizmą.

Minėti faktai kenkia Lietuvos valstybės prestižui. NATO šalių specialiosios tarnybos, bendradarbiaujančios su Valstybės saugumo departamentu, reikalauja imtis prevencinių priemonių ginklų bei neplatinamų medžiagų kontrabandos bei pinigų plovimo problemoms spręsti.

Paskutiniu metu pastebimas ypač aktyvus neaiškios kilmės užsienio kapitalo skverbimasis j Lietuvą. Strategiškai svarbių Lietuvos ūkio objektų privatizavimu domisi asmenys, tiesiogiai susiję su Rusijos specialiosiomis tarnybomis bei tarptautiniais nusikalstamais susivienijimais.

Pažymėtini Čekijos Respublikoje registruotos kompanijos "Falkon Capital a.s.", kuri yra tiesiogiai siejama su tarptautinio terorizmo finansavimu, ketinimai dalyvauti AB "Mažeikių elektrinė" privatizavime.

Valstybės saugumo departamentas disponuoja informacija apie Prancūzijos specialiosioms tarnyboms žinomo šios šalies piliečio Alexandre Rene Garese, turinčio tiesioginį ryšį su Lužnikų grupuote (Rusija), bandymus aktyviai dalyvauti Skirstomųjų tinklų privatizavime.



Ypatingai aktyviai Lietuvos teritorijoje veikia asociacija "XXI amžius", kuri yra tiesiogiai susijusi su Rusijos bei tarptautiniais nusikalstamais susivienijimais. Faktinis asociacijos vadovas RF pilietis Anzori Aksentiev palaiko kontaktus su Lietuvos nusikalstamų grupuočių atstovais bei siekia užmegzti ryšius su aukštais Lietuvos valstybės pareigūnais.

Lietuvos nacionalinio saugumo bei valstybės prestižo požiūriu ypatingai rimta problema yra tai, kad Lietuva yra tapusi trečiąja šalimi, vykdant strateginių bei dvigubos paskirties prekių tiekimą šalinis, kurioms yra nustatytas ES ir JT taikomas ginklų bei su jais susijusių prekių embargas. Dvigubos paskirties bei karinių prekių eksportas per Lietuvą yra tapęs rimta valstybės problema.

Remdamiesi Valstybės saugumo departamento disponuojama informacija, atkreipiame ypatingą dėmesį į tai, kad LR valstybinė siena su RF Kaliningrado sritimi, kuri ateityje taps išorine ES ir NATO valstybių siena, yra saugoma nepakankamai ir todėl yra lengvai pažeidžiama.

Lietuvoje veikia gerai organizuotos nusikalstamos grupuotės, užsiimančios itin stambaus masto kontrabanda, kurios, siekdamos užtikrinti saugų kontrabandinių prekių gabenimą per LR sieną, naudojasi korupciniais ryšiais. Šių grupuočių veiklą koordinuoja A.Gribojedov (GRIBAS), A.Abarius, M.Žukauskas. Valstybės saugumo departamentas disponuoja informacija apie VSAT bei muitinės tarnybų aukštą korupcijos lygį, kadangi stambios kontrabandos siuntos negabenamos be muitinės ir VSAT pareigūnų žinios.

Pagal turimą operatyvinę informaciją, VSD žinomi VSAT pareigūnai per trečiuosius asmenis palaiko ryšius su aukščiau minėtais asmenimis, tiesiogiai susijusiais su nusikalstamais susivienijimais.

Kontrabandos gabenimas dažniausiai yra derinamas su RF Kaliningrado srities pasienio tarnyba, kuri yra RF FST (Federalinė saugumo tarnyba) sudėtinė dalis, todėl tikėtina, kad kai kurie LR piliečiai, tame tarpe ir pareigūnai, užsiimantys kontrabandos gabenimu, gali būti įtakojami Rusijos specialiųjų tarnybų ir vykdyti priešiškus veiksmus LR atžvilgiu.

Asociacija "XXI amžius"

VSD disponuoja informacija apie asociacijos "XXI amžius" interesus Lietuvoje.

JAV specialiųjų tarnybų duomenimis, asociacijos "XXI amžius" vadovai užsiima neteisėta veikla: naudojimasis korupcinėmis schemomis, turto prievartavimas, narkotikų bei ginklų prekyba, sukčiavimas, išduodant vizas, taip pat dokumentų padirbinėjimas.

1994 metais asociacijos "XXI amžius" faktinis vadovas RF pilietis Anzori Aksentiev (iki 2001-10 - Anzori Aksentiev Kikalishvili) dėl ryšių su Rusijos nusikalstamomis struktūromis buvo įtrauktas į asmenų, kuriems yra uždrausta įvažiuoti į JAV, sąrašus.

VSD surinko operatyvinę informaciją apie A.Aksentiev ketinimus gauti leidimą laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje.

A.Aksentiev reguliariai lankosi Lietuvos Respublikoje. Lietuvoje taip pat yra lankęsis A.Aksentiev partneris Shevale Nusuev.

Mūsų žiniomis, A.Aksantiev per trečiuosius asmenis supirkinėja Lietuvoje nekilnojamąjį turtą. Šiuo metu VSD atlieka tyrimą dėl galimų asociacijos "XXI amžius" investicijų į stambių nekilnojamojo turto objektų statybą ir pirkimą Lietuvoje. Nustatyta, kad pastaraisiais metais A.Aksentiev per artimus gimines Vilniuje įsigijo šiuos nekilnojamojo turto objektus: keturi butai Žvėryne, Pušų g.2, kurie buvo nupirkti A.Aksentiev dukros LR pilietės Anastasijos Timofejevos ir A.Aksentiev motinos RF pilietės Gogolos Kikalishvili vardu; A.Timofejevos bei jos motinos LR pilietės Marinos Timofejevos vardu nupirkti 3 sklypai ir namas Nemenčinės pl. sodų bendrijoje "Lakštingala" (jame gyvena M.Timofejeva su dukra); A.Timofejevos vardu įsigytas sklypas Nemenčinės pl.166, kuriame buvo pradėta namo statyba.

Paskutiniai A.Aksentiev vizitai Lietuvoje buvo užfiksuoti 2003-08-08 – 09-02 ir 2003-09-26 -10-04. A.Aksentiev lankantis Lietuvoje, VSD užfiksavo A.Aksentiev kontaktus su tarptautinių nusikalstamų susivienijimų atstovais bei su jais susijusiais asmenimis: Alimazhan Tokhtakhunov (TAIVANČIKAS), Shevale Nusuev (DIDYSIS ŠEVALJE), Josif Kobzon, Pavel Bure.

Vizitų į Lietuvą metu A.Aksentiev palaiko kontaktus su Lietuvos nusikalstamų grupuočių atstovais bei siekia užmegzti kontaktus su aukštais Lietuvos valstybės pareigūnais, pasinaudodamas ryšiais su piliete R.Smailyte, kuri atlieka LR Prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais R.Ačo pavedimus.

Pagal turimą operatyvinę informaciją, A.Aksentiev priklausančiame bute Pušų g.2 kartu su R.Smailyte yra lankęsi šie LR valstybės pareigūnai: LR Prezidento patarėjas R.Ačas, VSAT vadas A.Songaila, Pagėgių meras K.Komskis.

Užfiksuota, kad pastarieji du pareigūnai yra nakvoję šiame bute. A.Songaila ir LR Seimo narys E.Skarbalius palaiko ryšius su A.Aksentiev sugyventine M.Timofejeva. E.Skarbalius lankosi pas M.Timofejeva name Nemenčinės pl. SB "Lakštingala". Paskutinį kartą E.Skarbalius lankėsi pas M.Timofejeva 2003-10-12.

Pagal turimą operatyvinę informaciją, A.Aksentiev bei jam artimi asmenys bei verslo partneriai naudojasi VSAT vadovybės paslaugomis. VSD žiniomis, A.Aksentiev biznio partnerė Kaliningrade L.Bastienė per R.Smailytę kreipėsi į VSAT vadovybę dėl galimybės RF piliečiui Acmed Dzamikhov, turinčiam tranzitinę LR vizą, nelegaliai būti Lietuvoje. To pasėkoje A.Dzamikhov, prabuvęs Lietuvoje savaitę, 2003-07-18 nelegaliai kirto LR valstybinę sieną.

Be to, per VSAT vadovybę yra tvarkomi artimo M.Timofejevos draugo R.Kulnio įdarbinimo VSAT sistemoje reikalai. Mūsų žiniomis, VSAT vadovybei buvo perduoti R.Kulnio dokumentai, ir šiuo metu yra laukiama palankaus momento R.Kulniui pasienyje įdarbinti.

Mūsų žiniomis, A.Aksentiev prašymu R.Smailytė yra apsiėmusi per ryšius LR Prezidentūroje sutvarkyti leidimo laikinai gyventi LR išdavimo A.Aksentiev klausimą. Pagal turimą operatyvinę informaciją, šis A.Aksentiev pageidavimas turėtų būti įgyvendintas iš karto po VSD vadovybės pakeitimo. Tikimasi, jog, pakeitus VSD generalinį direktorių, A.Aksentiev legalizavimosi Lietuvoje problema bus išspręsta gana sklandžiai.

Buvo nustatyti A.Aksentiev ryšiai su Lietuvos nusikalstamų grupuočių atstovais bei su jais susijusiais asmenimis:

- V.Jakučiu, L.Bastiene, B.Mazuch, kurie yra A.Aksentiev biznio partneriai Kaliningrado srityje;

- Saturnu Dubininku (ŠATAS), kuris yra A.Aksentiev biznio partneris;

- Andrėj Gribojedov (GRIBAS), vienu iš buvusių "Vilniaus brigados" lyderių, šiuo metu priskiriamu nusikalstamai "Delfinų" grupuotei, kuriam R.Smailytė tarpininkauja, užmezgant ryšius su valstybės pareigūnais;

- tris kartus teistu kontroversiškai vertinamu verslininku Vladu Laurinavičiumi (LAURYTĖ).

Holdingas "AVIABALTIKA"

2003-05-22 Maskvoje su holdingo "AVIABALTIKA" veikla susijusios Sudane registruotos kompanijos "HELILIFT CO.LTD) atstovas "AVIABALTIKA" darbuotojas LR pilietis Gintautas Barauskas ir Sudano ambasados Maskvoje karo, laivyno ir oro pajėgų atašė Dafalla Khamis Ali pasirašė sutartį Nr.01/SAF2003 dėl kovinių bei kitų karinės paskirties sraigtasparnių detalių tiekimo Sudano Respublikos gynybos ministerijai.

Minėta sutartimi buvo pažeistas ES embargo režimas dėl ginkluotės ir jos komponentų tiekimo Sudanui.

Pagal VSD turimą informaciją, holdingo "AVIABALTIKA" prezidentas RF ir LR pilietis Jurij Borisov palaiko ryšius su LR Prezidento patarėju R.Aču. Pagal turimą operatyvinę informaciją, minėti kontaktai yra įgavę sisteminį pobūdį. Kontaktai tarp R.Ačo ir J.Borisov yra palaikomi per trečiuosius asmenis.

VSD buvo užfiksuoti faktai, kuomet J.Borisov, siekdamas sustiprinti savo įtaką LR Prezidentūroje, perdavinėjo informaciją apie Prezidentūros problemas bei šioje institucijoje vykstančius procesus Rusijos kompanijos "ALMAX" specialistams. Siekiant sustiprinti savo įtaką, buvo bandoma sukompromituoti kitus LR Prezidento aplinkos asmenis.

VSD gavo informaciją apie tai, kad 2003 03 J.Borisov savo verslo partnerių aplinkoje gyrėsi gavęs "stogą" už atsisakymą užimti LR Prezidento patarėjo pareigas.

Nuo 2003-04 J.Borisov suaktyvino prekybinius santykius su Sudano Respublika, kuri yra priskiriama šalims, remiančioms tarptautinį terorizmą.

Atlikus sutarties Nr.01/SAF2003 ekspertizę, buvo nustatyta, kad didelė dalis į sąrašą įtrauktų detalių yra skirta karinės (kovinės) paskirties rusiškiems sraigtasparniams MI-24, kita dalis - dvigubos paskirties sraigtasparniams MI-17. Tokios paskirties detalių tiekimas Sudanui pažeidžia Europos Sąjungos Tarybos rezoliucijos 94/165/CFSP nuostatas.

VSD turi informacijos, kad, pasirašant minėtą sutartį su Sudano kariškiais, be G.Barausko, taip pat dalyvavo holdingui "AVIABALTIKA" priklausančios Rusijos gamyklos "SPARK" vadovas J.Morozovas, sutarties pasirašymo aplinkybes kontroliavo "AVIABALTIKA" komercijos direktorius V.Brazaitis.

Šios sutarties įgyvendinimas vyko slaptai, detalės galutiniam vartotojui turėjo būti pateiktos per trečią organizaciją:

1. "AVIABALTIKA" padalinio darbuotojas Lietuvoje G.Barauskas drauge su Sudano Respublikos atstovybės karinio atašato darbuotojais Maskvoje organizavo sutarties pasirašymą.

2. "AVIABALTIKA" holdingo padalinys Rusijoje - sraigtasparnių remonto gamykla "SPARK" - pasirašė prekybinę sutartį dėl sraigtasparnių detalių tiekimo Sudanui su "HELILIFT CO.LTD".

3. "HELILIFT CO.LTD" pasirašė sutartį su Sudano Gynybos ministerija (galutinis vartotojas). Civilinės paskirties sraigtasparnių įmonės neturi teisės prekiauti karinės (kovinės) paskirties sraigtasparnių MI-24 detalėmis. Prekyba minėtomis detalėmis yra griežtai kontroliuojama. Minėtos paskirties detalių prekyba gali būti nelegalios prekybos bei vagystės iš karinių Rusijos padalinių padarinys, toks jų tiekimas kitai valstybei gali būti vykdomas kontrabandos keliu.

Turima informacijos, kad apie minėtą J.Borisov vadovaujamo holdingo prekybą su Sudanu informaciją turi kelios į NATO šalių bloką įeinančių valstybių specialiosios tarnybos. VSD buvo informuota apie holdingo "AVIABALTIKA" darbuotojų bandymus organizuoti prekybinius ryšius tarp holdingo ir tuo metu S.Huseino valdomo Irako. Šiuo tikslu 2003-01 - 02 holdingo interesus Indijos regione atstovaujantis S.Sergejev bendravo su Irako diplomatinės atstovybės Delyje (Indija) pirmuoju sekretoriumi.

Siekiant nuslėpti tiesioginius prekybinius ryšius su Iraku, buvo rengiamasi prekes Irakui tiekti per Jungtinius Arabų Emyratus.

VSD žiniomis, šiuo metu J.Borisov svarsto galimybes per neįvardintą Sudano kompaniją įvežti į Iraką sraigtasparnį su įgula. Tačiau prieš tai norėtų išsiaiškinti galimą JAV reakciją į tokį veiksmą.

Naudojantis R.Ačo vardu ir jam žinant, už atitinkamą atlygį sudaromos išskirtinės sąlygos privačių struktūrų verslui, taip pat siekiama įtakoti privatizavimo bei konkursų valstybės užsakymams gauti rezultatus (bendrovių "STUMBRAS", "ALITA" privatizavimas, AB "LIETUVOS ENERGIJA" konkursų rezultatų įtakojimas, bendrovės VITI protegavimas, bandymai įtakoti KAN konkursų eigą).

Mūsų žiniomis, R.Smailytė, pasinaudodama itin artimais ryšiais su Lietuvos automobilių kelių direkcijos viršininku V.Puodžiuku, "disponuoja" Kelių fondo lėšomis. Pastaruoju metu R.Smailytės iniciatyva Kelių fondo lėšos buvo skirtos VSAT Lazdijų rinktinei, V.Malinauskui (UAB "HESONA"), Pagėgių savivaldybei. Žadama atitinkamą sumą pinigų skirti Kauno miesto savivaldybei, tokiu būdu patraukiant į savo pusę Kauno merą A.Garbaravičių ir užsitikrinant jo paramą, tvarkant reikalus Kaune.

Apie LR Prezidentūroje svarstomus klausimus yra informuojami suinteresuoti asmenys, tarp kurių ir asmenys, tiesiogiai susiję su nusikalstamu pasauliu (V.Jakutis, kt.).

Naudodamiesi įtaka, ryšiais bei artimomis pažintimis valstybės valdymo institucijose ir jėgos struktūrose: KAM, VRM, VSAT, - R.Ačas bei jam artimi asmenys tarpininkauja, taip pat už atitinkamą atlygį teikia paslaugas suinteresuotiems asmenims.

R.Smailytė, pasinaudodama artimais ryšiais su VSAT vadovybe, intensyviai naudojasi pasienio rinktinių vadų, ypač Lazdijų rinktinės vado A.Žymančiaus, paslaugomis bei tarpininkauja asmenims, susijusiems su asociacija "XXI amžius" (L.Bastienė, V.Laurinavičius, M.Timofejeva), kertant LR valstybinę sieną.

VSD yra žinomos R.Ačo ir R.Smailytės privačių interesų sferos (finansų sektorius, valstybės valdomų įmonių veikla, privačių įmonių protegavimas) bei bandymai įtakoti jose vykstančius procesus.

Dėl aukščiau įvardintų faktų R.Ačas ir R.Smailytė, per kurią yra palaikomi daugelis kompromituojantį pobūdį turinčių kontaktų, patenka į asmenų, kurie yra VSD ir NATO šalių specialiųjų tarnybų tyrimo objektas, spektrą. NATO šalių specialiąsias tarnybas domina R.Ačo veikla bei jo įtaka, priimant svarbius nacionalinio saugumo požiūriu sprendimus.

Dėl kompromituojančių ryšių LR Prezidento patarėjas R.Ačas yra pažeidžiamas, todėl, priimant sprendimus, susijusius su valstybės nacionaliniu saugumu, gali būti įtakojamas suinteresuotų asmenų.

Generalinis direktorius Mečys Laurinkus

Subject: Viesuma Bylai


Author:
Petraitis
[ Edit | View ]

Date Posted: 19:36:29 10/31/03 Fri

Jusų ekselencija Lietuvos Prezidente. Kaip žmogus deklaruojantis teisingos Lietuvos įdėją turėtumėt būt ryžtingas iki galo ir pasirodžius jūsų veikla diskredituojantiems faktams, skaudžius Jūsų asmeniui, turėtumėte priimti būtinus sprendimus Lietuvos gerovei užtikrinti.
1. Atšaukti visus savo sprendimus kurie galėjo pakenkti ar būti nenaudingi Lietuvai;
2. Informuoti visuomenę apie jūsų ryšius su nevisai švarios reputacijos asmenimis;
3. Nurodyti kas tiesiogiai ar per tarpininkus darė jums įtaką priimant sprendimus.
4. Nebandyti įtakoti teisėsaugos veiksmų;
5. Neklaidinti visuomenės ir nepolitikuoti;
6. Sustabdyti savo kaip Lietuvos Prezidento įgaliojimus.
7. Bendradarbiauti su teisėsauga.

P.s. sita info galite taisyti:
www,korupcija,netfirms,com

p.s. rusu hackeriai nesekmingai megino nulauzti
www,stopmaskva,o-f,com

Zinote turint toki prezidenta baisu darosi

Subject: Viesuma Pakso-Laurinkaus bylai


Author:
tik viesumas padeda kurti pilietine visuomene
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:24:01 10/31/03 Fri

Mieli bendrapiliečiai, susipratę ir nesusipratę,
jeigu mes save laikome demokratiškos valstybės samoningais ir save gerbiančiais piliečiais, turime nedelsiant visi pareikalauti, kad būtų baigta žaisti ir prisidengti vadinama valstybės paslapties skraiste. Mes, Lietuvos piliečiai turime žinoti kas valdo mūsų kraštą, su kuo bendrauja Prezidentas, kas jį rėmė ir remia pinigais ir kam galų gale jis už tai turi atsiskaityti.Jokių čia valstybės paslapčių nėra, nes tikros valstybės paslaptys skelbiamos atvirai laikraščiuose ir niekam nė motais. Ar ne per dažnai darant nešvarius darbelius vis prisidengiama "valstybės paslaptimi". Taigi ponai kuo greičiau išslaptinkite juodus darbelius visai tautai. Mes norime ir turime teisę žinoti ir mes spręsime kaltas prezidentas ar ne ir ar jis gali toliau būti valstybės vadovu. Amerikonai Klintoną skalbė kaip nešvarius marškinius ir dėl to Amerika nesugriuvo, priešingai dar kartą parodė, kad yra stipri, atvira, teisinė valstybė. Taip privalome elgtis ir mes, jei norime būti gerbiami kitų. Mūsų visų veiksmai dabar parodys kiek mūsų valdžios atstovai yra moralūs ir švarūs, o mes brandi, pilietiška visuomenė. Nuo to labai priklausys kokį Seimą turėsime kitais metais ir kaip gyvensime toliau - skursime ir toliau būsime mulkinami ar bandysime kilti aukštyn. Taigi bendrapiliečiai pirmyn.

seimunu www:
www3,lrs,lt/pls/inter/w4_home,int_seimo_ nariai

Prūsas, ir piktiems ir akliems, 2003 10 31 16:24
asmeniškai man nepatinka asmeniškumai, užgauliojimai ir personifikuoti įžeidimai. Koks Pakso veidas, ūgis, jo šeimos ir net žiniuonės reikalai - tebūnie jo asmeninis reikalas.
Bet fanatiškas prezidentūros gerbėjų iškaltos maldelės kartojimas - a la "tamsios jėgos" puola jau darosi nebejuokingos. Kokios jėgos? Laikas kalbėti KONKREČIAI. Mesti rimti ir KONKRETŪS kaltinimai. Kad ir kaip autohipnotizuotų save fanatiški partinukai ausriečiai, kalampipiškiečiai ir t.t. - laikas atsakyti KONKREČIAI
- kas, kiek, ir kodėl finansavo(uoja?) saujelę politinių naujokų, per trumpą laiką sugebėjusių sukelti daugiau skandalų nei visi kiti kartu sudėjus?
- paviešinti kaltinančią informaciją, atsakyti į ją ne mistinėmis mazaroniškomis bendrinėmis frazėmis, o aiškiai ir argumentuotai.
Kitu atveju laikas susirinkti žaisliukus ir dingti nuo politinio smėliuko, žaidėjai....

Uztenka - jau perlenke prezidentura lazda, juo labiau dabar, kai tokie dalykai vyksta rusijoj. diktaturai - ne! mafijai - ne!
o siaip ir perspejama mitinga butu gerai surengti siandien ar rytoj kol "nepasimirso".

Viesumas, teisingumas, atsakomybe - turi buti Lietuvos Respublikoje.
Pilietine visuomene taip pat!
Si karta ,Lietuvi, nelik abejingas savo valstybes likimui! Arba mafija bus seimininku arba TU!
As noriu buti seimininku, todel reikalauju - VIESUMO!
Net jei Laurinkas ir neteisus, viesumas pades mums issivaduoti nuo valdininku savivales.

Subject: man idomu


Author:
atsakymas
[ Edit | View ]

Date Posted: 09:12:22 10/31/03 Fri

Trumpas drutas zemaitis teisingai sneka. tik patys Lietuvos zmones gali dabar parodyti kas yra kas.
Ir dar dalykas vienas... nera jau taip blogai toje Lietuvoje kaip kai kurie svaigsta. Reikia moketi gyventi... na niekas nesako, kad yra SUPER ir labai lengva, bet rekia ir savoj tebynej moketi atrasti Amerika.

Subject: Debiliškumas - Kauniečių požymis


Author:
niekam nįdomu
[ Edit | View ]

Date Posted: 01:17:45 10/31/03 Fri

Ką Jūs čia pezate? Boikotuokime rusiškus produktus? Ar proto turite? Pirkime, matai, po to užsienietiškus, kelis kartus brangesnius. Ir taip liaudis duobėj sėdi, o Jūs dar blogiau norite. Ir dar: prie ko čia ekonomoka ir politika? Aišku, aukštame lygyje tas kažkaip reiškiasi, bet eiliniai žmonės niekada apie tai nežino. O žmonėms reikia pigių prekių (ypač pensininkams), o Jūs čia malate šūdą!

Subject: Trumpai drutai


Author:
trumpas drutas zemaitis
[ Edit | View ]

Date Posted: 21:56:35 10/29/03 Wed


Ne rusu myletojai, brazauskas - komunistas, paksas - ex komunistas, turejo versla Rusijoje (ir turi, deja), paulaskas - Gazprom nupirktas. Senasis sajudzio elitas isdergtas fsb.
Toliau - paksa fsb sutvarke per dukrele, AMB sutvarke per jo komunistine praeiti (ir pan.), paulaskas irgi po gazprom sluota sedi pasislepes, matyt turi ikalciu apie ji ir jo sekretore ;). Tokios maskoliskos itakos kaip dabar nepriklausomoje Lietuvoje nebuvo niekada!
Pirmiausia - dabar
kova del D6 - pilietine akcija - kurioje privalu dalyvauti kievienam LR pilieciui. Juk issiliejus naftai D6 sakes visam Lietuvos pajuriui!
Antra priezastis - Prusijoje okupantas rusas randasi neteisetai nuo 1995-6 metu, nes Potsdamas si krasta Maskoliams dave tik laikinai okupacijai! Sutarties galiojimas baigesi! Laikas svarstyti teisinius Maskvos buvimo Prusijoj pagrindus.
Musu valdzia apraizgyta FSB(KGB) tinklais bijo net pirsteleti Maskoliu akivaizdoje.
Pasipriesinti galime tik mes - Lietuvos Pilieciai! Todel ,skaitytojau, i kova uz savo pajuri - Boikota Maskvai ir Por(no)Maskvietiskiems politikams, boikota Lukoilui, jei tu esi uz svaru Baltijos pajuri!
O kai maskva pasitrauks is Prusijos, tada pagalvosime ka su D6 daryti.
O siaip turizmas pelno Lietuvai atnesa daugiau nei lukoilo naftos platforma!
Cia gincu buti negali - ilgas ir be dvejoniu boikotas!

Pamastykite gerai is kur Lietuvai ateidavo negerumai? Ir nekreipkite demesio i visus giriancius supuvusia Maskvos valdzia.
Ne Landsbergis mus isgelbes ir apsaugos, ne socdemai, visi issauge komunistineje aplinkoje, bet me patys, kuriantys nepriklausoma Lietuva - pakise kieta kumsti ir spyga burliokams .

Subject: Cia diskusiju forumas ar akcijos organizatoriu tribuna?


Author:
Gintas
[ Edit | View ]

Date Posted: 10:35:06 10/29/03 Wed

Idejau pries kelias dienas zinute, bet webmasteris ismete. Nebuvo joje nei izeidzianciu, nei kitokiu nepriimtinu pagal netiquet'a dalyku... Jeigu autoriai nori reiksti tik savo mintis - tai kam klaidinti puslapio lankytojus?
Jeigu kam idomu zinoti, kas buvo anoje zinuteje - tiesiog paklausiau, kur Lietuvoje rasti Williams degaline, kad tikrai zinociau, jog pirkdamas kura remiu Lietuvos patriotus ir Lietuvos draugus...
Abejoju, ar si zinute isliks ilgai...

Subject: Boikotas tesiasi


Author:
kol valdzios vyrai nepasiekia esminio luzio derybose del D6
[ Edit | View ]

Date Posted: 21:51:42 10/28/03 Tue

Valdzios vyrai vis sneka vis sneka, o Lukoilas kaip ruosiasi pumpuoti nafta taip ruosiasi. kol jie aiskiai nepasakys kad pasitraukia is D6, tol boikotas.

Lukoilas - ech. Tai dramblys - jam galima tik parodyti (viena pirsta), kad mes pilietine visuomene ir esame pries naftos gavyba D6. Kaip? - Visu pirma ju prekybine sistema Lietuvoje turetu zlugti. Nesipilant kuro degalinese su Lukoil zenklu, bei boikotuoti perkancias is ju kura imones pades jiems isgirsti musu protesto balsa geriau nei AMB parpuoles ant keliu pries Proleicika. Sakykime jie nesiklauso?
Tada priminsiu Prusija - tai Maskvos okupuotas krastas, galime ijungti teisiniu svertus valstybiniame lygyje - reikalaudami musu valdzios istirti ar teisetai Maskva randasi Prusijoje? Na jei valdzia nesutinka - yra Haagos tribunolas - dokumentacija? Sakykime ji randasi (jau) internete. Ko betruksta? Pilietines visuomenes kovojancios uz savo interesus, uz savo nepriklausoma Lietuvos valstybe.
Todel priminsiu jei D6 telkinyje Lukoilas prades gavyba - pilieciai reikalaukime valdzios istriti teisini maskvos buvima okupuotoje Prusijoje.
Replies:

Subject: nepatinka - varykit i rusyna


Author:
miestietis
[ Edit | View ]

Date Posted: 00:02:08 10/15/03 Wed

Jei kas nors nepatinka Lietuvoje - vykit gyventi i ruskyna. Ten turetu patikti brazauskui, jursenui, prunskienei, povilioniui ir dar zaliuju killeriui ir kazkokiam naikintojui... jei zmogau naikini debilus tai turetum nusizudyti... :) supratai minti turbut ane? :)
ir dar nekenciu zmoniu, kurie Lanzbergio pavarde jau vartoja ir ant jo varo vien is ipratimo ar is masines nuomones apie ji. ta prasme jo pavarde jums ne keiksmazodis, kad keiktumet kiek imanydami. geriau pasiskaityk kas per vienas tas brazauskas jusu numyletinis su prunskiene porele vat! >:-( nezinau... kur smegenys pas tautiecius...
Replies:

Subject: :))))))


Author:
saigon
[ Edit | View ]

Date Posted: 00:14:09 10/25/03 Sat

turiu klausima o koddel muzika reikia boikototi, kultura tai prie ko ?:) O gal mus dar ir puskino nekaititi ? Lermontovo ? Tai klur jus vedat jaunima gerbiameji, vai vai... Gaila man jusu ir jokinga.
P.S. Tik nereikia poto rashiti kad as maskvos pasiuntinis, blah blah ir taip toliau. Nesizeminkit kaimynai.
Replies:

Subject: as kiek pasyviai


Author:
Jaunalietuviu savungos narys
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:49:27 10/24/03 Fri

as kolkas pasyviai, kaip tikras lietuvis i viska noriu pas\ziureti. jei jums viskas seksis gerai, dauges jusu nusistatyma remianciu partiju, atstovu, as mielai prie jusu prisijungsiu ir prikalbinsiu visa savo Jaunalietuviu Sajunga.

Kaunas, 2003 10 24. JS narys

Subject: Vytenis


Author:
Vytenis
[ Edit | View ]

Date Posted: 16:26:51 10/24/03 Fri

Čia tai geras:))Dėl D-6 kažkas net interneto tinklalapį įkūrė:))AR JUMS NEATRODO, KAD JŪSŲ AKCIJA YRA BEPRASMĖ, NES KREMLIAUS POLITIKOS VIS TIEK NEPAVEIKSIT.Jūsų veiksmai tolygūs stirnos puolimui prieš liūtą.Atkišat jūs prieš liūto nasrus savo ragelius, bet patys nesuprantat, kad tas liūtas su savo letena gali jums galvą nunešti.NIEKO JŪS TAM D-6 NEPADARYSIT, kad ir kaip protestuotumėtėt.
Replies:

Subject: Ka JUMS VEIKT Loxai nexuj????


Author:
Zaliuju Killeris ir DEBILU naikintojas!
[ Edit | View ]

Date Posted: 19:58:12 10/14/03 Tue

Ka jums veikt nexuj ir norit gal benzo is stAtu po 5LT uz litra??? as tai ne nes ten dalbojai jebi ix vsex vrot gyvena, kaip ir musu konservatoriai PVZ PIZDY duociau lanzbergiui naxuj uz ta suka naxuj blet dogovora su sitais Williamsais!!!

VU MiF STUDENTAS!
Replies:

Subject: Petraitis


Author:
Petras
[ Edit | View ]

Date Posted: 01:11:46 10/13/03 Mon

Va girdejau atidarysite nauja skyreli - kysiai? Kada galesiu apsilankyti jame?

Subject: +++


Author:
Mhu
[ Edit | View ]

Date Posted: 23:03:12 10/10/03 Fri

Viena aisku.. Visi gali ruskiams pasakyti ne. Bet musu valdzia tiesiog is to slapta pelnosi. Kodel kai visada galima is ko nors pasipelnyti, atitenka ruskiams. O pasiulimu buna daug geresniu. PAgal mane viskas aisku.
Cia kaip ir Baltarusijai pusvelciu atiduodama elektros energija ( na gal nepusvelciu, juk jie mums traktoriais moka).

Subject: Atsakymas mala suda


Author:
Kandis
[ Edit | View ]

Date Posted: 14:05:10 10/04/03 Sat

As nekenciu susiktu patrijotu

Subject: +


Author:
Kazhkas
[ Edit | View ]

Date Posted: 19:01:27 09/23/03 Tue

jo. is tikro gerai kai yra zmoniu, kurie rupinasi Lietuvos padetimi... nelabai ka gali padeti tokios priemones, bet jau vis geriau ka nors daryti nei nieko neveikti. saunuoliai organizatoriai

Main index ] [ Archives: [1] ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.