VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, April 27, 2:42:34Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: [1]2345678 ]
Subject: Re: Mijn moeder heeft anorexia


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Wednesday, May 03, 9:48:45
In reply to: Wendy 's message, "Mijn moeder heeft anorexia" on Tuesday, May 02, 19:51:28

Lieve Wendy,

Wat een ontzettend nare situatie. Ik kan me goed voorstellen dat jij je heel veel zorgen maakt om je moeder en dat je haar graag zou willen helpen! Het probleem is alleen, en dit vind je misschien geen leuk antwoord, maar het is wel de waarheid, dat jij haar niet kunt helpen, dat kan niemand. Jouw moeder moet zelf de stap zetten richting hulpverlening en die is er. Ze heeft gespecialiseerde hulp nodig, daarvoor kan ze terecht bij de GGZ, vrijwel iedere GGZ instelling heeft een afdeling voor mensen met een eetstoornis. Er zijn vele behandelmethodes, ze hoeft niet persé opgenomen te worden, tenzij haar gewicht levensgevaarlijk is voor haar op dit moment. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in deeltijdtherapie te gaan, dan ga je een aantal dagen per week met een groep mensen in therapie en wordt er gewerkt aan de eetstoornis. Maar individuele gesprekken zijn ook mogelijk.

Er zijn ook gespecialiseerde klinieken zoals de Ursula kliniek in Leidschendam.

De eerste stap die je moeder moet zetten is een afspraak met de huisarts en gaan praten over wat de beste optie is. Maar die stap moet ze zelf zetten, ze moet er zelf aan toe zijn om hulp te zoeken. En ja, tuurlijk is dat eng, maar de huidige situatie is stukken enger. Namelijk die van niet kunnen eten en nu zo te horen ook een forse depressie.

Intussen is het belangrijk dat JIJ aan jezelf denkt! Al is het zwaar om iemand waarvan je veel houdt te zien lijden, maar het mag jouw functioneren niet beïnvloeden en het is belangrijk ervoor te waken dat jij je niet verantwoordelijk voelt voor het welzijn van je moeder. Dat is niet egoïstisch, maar zorgen voor jezelf. Jij kunt je moeder niet veranderen en je bent ook niet haar therapeut, dat klinkt misschien hard, maar het is wél zo! Je kunt haar alleen een beetje ondersteunen en motiveren om toch de stap naar de hulpverlening te zetten, maar dan nu wel goede gespecialiseerde hulpverlening!

Ik wil je heel veel sterkte wensen, als je nog vragen hebt stel ze gerust!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Mijn moeder heeft anorexiawendyThursday, June 15, 16:34:51


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.