VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Friday, April 19, 6:12:52Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]345678 ]
Subject: Voor Kristel


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Tuesday, August 30, 23:39:07
In reply to: Kristel 's message, "De eerste keer (trigger!)" on Tuesday, August 30, 23:19:16

Lieve Kristel,

Allereerst wil ik je laten weten dat ik het ontzettend moedig vind van jou dat je je hart hier hebt gelucht! Voor ik inga op je bericht wel even het volgende:

Ik heb jouw bericht opnieuw gepost en alle kilovermeldingen en melding van een bepaald laxeermiddel eruit gefilterd. Je had ook geen triggerwaarschuwing vermeld in de onderwerpregel. Dit is niet gebruikelijk dat ik dit doe, ik heb er dan ook een dag over nagedacht, het zijn dingen die hier niet zijn toegestaan (zie de regels en richtlijnen, de links vind je bovenaan het forum). Ik heb een uitzondering gemaakt voor jou omdat ik je schreeuw om hulp heb gehoord en hoop dat je hier een veilige plek gaat hebben waar je jezelf mag zijn!

Een volgende keer kan en wil ik dit niet herhalen, dan zal ik je bericht botweg moeten weigeren, al vind ik dit zelf heel naar. Wil je daarom alsjeblieft alles op je gemak lezen? Of in ieder geval je mailadres achterlaten in het daartoe bestemde veld, dit wordt niet zichtbaar op het forum, dat is alleen voor mij te zien, voordeel is dat ik je zo "discreet" waarschuwen mocht je bericht "verboden" inhoud hebben... Je krijgt in zulke gevallen een mail van mij met je berichttekst en het verzoek die opnieuw te posten zonder de dingen die hier niet mogen... Nu heb ik dat voor jou gedaan. Met liefde overigens!

Voel je niet vervelend over mijn "preek". Ik kan me heel goed voorstellen dat je in nood zat, daarom heb ik dit gedaan. Dit betekent overigens niet, dit is gericht aan andere aankomende schrijfsters op dit forum, dat ik dit altijd doe, het is echt een uitzondering!

Dan nu over jouw bericht, jouw harde roep om hulp, je radeloosheid, etc. Ik vind het zo knap dat je hebt durven schrijven! Dat geeft aan dat je iets wilt veranderen aan die oneindige negatieve cirkel waarin jij je nu bevindt! En dat is ontzettend moedig, Kristel! We weten hier allemaal hoe moeilijk het is om de cirkel te doorbreken en hulp te zoeken bij het overwinnen van jouw eetstoornis.

Jij bent het waard om (weer) gelukkig te worden, om van jezelf te gaan houden en te leren weer op een gezonde manier te gaan eten. Je hebt ook recht op liefde en het vervullen van jouw dromen, maar het vraagt inzet van jezelf. De weg is lang en zwaar, maar daarom niet zinloos, juist de moeite waard. Alleen jij kunt de stap richting hulp zetten lieverd! Je voelt het zelf ook al aan, als je geen hulp zoekt dan blijft je eetstoornis altijd in de weg staan. Er zijn maar weinig mensen die het ooit is gelukt dit grote probleem zelf te overwinnen, dat is eigenlijk onmogelijk...

Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is hulp te zoeken, hoe je je schaamt en/of denkt: "het valt wel mee met mij... nog een paar kilo eraf en ik voel me weer gelukkig..." en de cirkel is weer rond... om dan weer af te glijden, weer dat patroon... Je kunt dit patroon doorbreken! Door aan de bel te trekken, door hulp voor jezelf te accepteren, door toe te geven dat je zo alleen niet verder kunt, dat je jezelf nu beschadigd en dat niemand hier op deze aardbol het verdient om beschadigd te raken op zo'n manier, ook jij niet dus! Ik begrijp hoe bang je bent en ik wou dat ik iets kon doen voor jou om die angst wat dragelijker te maken.

Het begint met acceptatie van waar je nu staat, eerlijk te zijn naar jezelf, je kunt zo niet doorgaan, dan ga je kapot, ik ben daar eerlijk over. Je vrienden en familie zijn ervan op de hoogte begrijp ik uit je mail? Ik ben blij dat je die hobbel niet meer hoeft te nemen. Hulp zoeken doe je wanneer je eraan toe bent en ik denk, jouw bericht lezende, dat je er heel erg aan toe bent, maar neem je tijd, haast is niet goed, zinloos, maar wacht ook niet te lang. Ik begrijp heel goed dat je negen jaar geleden die informatie die je onder je neus gedrukt kreeg niet kon lezen en/of aanvaarden, voel je daar niet schuldig over, het is heel logisch, maar nu ben je verder, nu ben je uit jezelf op zoek gegaan en dat vind ik ongelofelijk knap!

Hier laat ik het even bij, ik hoop dat je nog eens terugkomt hier en meer wilt delen, stel ook gerust vragen, maar lees je nog wel even het "huishoudelijk reglement" ? ;)

Welkom hier, Kristel, je hebt misschien wel een hele belangrijke stap gezet op weg naar herstel, het kan, geloof in jezelf! Heel veel sterkte!

Liefs en een grote knuffel voor jou!
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Voor KristelFlowWednesday, August 31, 8:24:29


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.