VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Sunday, December 08, 18:51:02Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345678 ]
Subject: Re: B.E.D


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Saturday, February 03, 7:53:30
In reply to: Hermien 's message, "B.E.D" on Friday, February 02, 13:41:18

Lieve Hermien,

Hartelijk welkom hier en heel moedig dat je met ons durft te delen over jezelf! Wat uit je hele bericht weerklinkt is dat jij je schuldig voelt over je eetstoornis, en dat is iets wat heel herkenbaar is voor velen, maar het is onterecht. Je hebt namelijk niet om je eetstoornis gevraagd en een eetstoornis is niet op te lossen met "discipline". Voor mensen zonder eetstoornis zou inderdaad een praktische oplossing zijn om een appeltje te eten in plaats van een snack, maar als je aan Binge Eating Disorder lijdt (of aanverwante eetstoornissen) dan gaat dit niet op.

Een eetstoornis heeft eigenlijk niet zoveel met eten zelf te maken, maar met het gevoel dat je probeert te onderdrukken door in "eetgestoord" gedrag te vervallen. Het is belangrijk om daaraan te gaan werken. Wat goed van jou dat je je hebt aangemeld bij de GGZ! Je bent dus goed op weg, dat wou ik je even zeggen, eens en te meer een reden om te proberen je schuldgevoelens los te laten, want het is eigenlijk net zoiets als je been breken en je dan schuldig voelen dat je niet kunt lopen :) Een eetstoornis is een ernstige ziekte en heeft dus niks te maken met wilskracht.

Ik begrijp dat je moedeloos wordt als je al zo heel lang probeert te knokken voor herstel, maar geef alsjeblieft de moed niet op, probeer te vechten voor jezelf, omdat je het waard bent te leven en gelukkig en gezond te zijn! Hou van jezelf, al weet ik dat dat oh zo moeilijk is, maar wel nodig!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.