VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Monday, April 29, 23:28:09Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3]45678 ]
Subject: Re: Voor Anja (trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Monday, August 08, 23:03:18
In reply to: Zoë 's message, "Voor Anja (trigger)" on Monday, August 08, 21:29:22

Lieve Zoë,

Je hebt een aantal opties:

1. Je gaat een gesprek aan met je psych hierover, print desnoods de berichten in dit onderwerp tussen jou en mij uit en duw die onder zijn neus. Of schrijf hem een brief dat je helemaal gek wordt van deze manier van "behandelen". Je kunt er ook rechtstreeks over beginnen, maar uit ervaring weet ik dat het beter werkt als je de boel op papier hebt staan. Het is heel goed om voor jezelf op te komen. Misschien heeft hij niet in de gaten hoe erg je hieronder lijdt. Dat kan zijn omdat jij dit zelf misschien niet duidelijk genoeg aangeeft? Als dat zo is dan wordt het hoog tijd dat je wel helderheid geeft. Je hoeft niet lief te zijn voor je peut! Je hoeft hem niet te sparen, je bent er voor jezelf en je hoeft geen rekening met hem te houden. Je hoeft niet voor je psych te denken!!! Als jou iets niet duidelijk is in zijn werkwijze vráág er dan naar.

2. Je besluit dat dit geen zin heeft en je gaat met hem praten of hij een andere psych kent of een andere therapeut/collega waar je bij terecht zou kunnen. Hij is vast niet de enige psycholoog in jouw buurt die in eetstoornissen is gespecialiseerd. Dat hij goed aangeschreven staat zegt niets, het kan gewoon zo zijn dat het niet klikt tussen jullie. Of dat zijn werkwijze niet past bij jou. Dat is niet jouw schuld.


3. Je zegt niets en gaat zelf op zoek naar een andere therapeut.

Je kunt in ieder geval niet zonder hulp Zoë, ik hoop dat je je dat beseft. Als je zo doorgaat dan beland je uiteindelijk wel (gedwongen) in het ziekenhuis en dat lijkt me het meest vervelende scenario van alle opties! Er zijn centra voor eetstoornissen die ook poliklinische hulp bieden. Dus net als nu kom je dan voor gesprekken, dat is geen deeltijd, gewoon 1x per week of 2x of zo vaak als nodig een sessie. Jij hebt recht op goede hulp! En vooral op het je veilig voelen bij je therapeut(e).

Wat een kaliumwaarde bloedtest betreft: hiervoor wordt een buisje bloed afgetapt, meestal worden dan ook nog wat andere standaardonderzoeken gedaan.

Lieve Zoë, ik weet dat het moeilijk is, maar probeer niet te veel te piekeren. Wanneer heb je weer een afspraak? Ik zou er zelf voor kiezen om de boel op papier te zetten en dit dan liefst voor de afspraak naar hem te sturen. Heeft hij e-mail? Je kunt het anders ook door zijn brievenbus gooien met grote vette letters op de envellope dat het belangrijk is! Als je niet zeker weet of je brief duidelijk is mag je die altijd hier ook "publiceren" of het via de mail naar mij sturen als je dat liever niet openbaar doet. Mijn (virtuele) deur staat altijd voor je open hoor!

Heel veel sterkte lieve Zoë, ik denk aan jou en kom alsjeblieft zo vaak als je maar wilt je hart luchten als dat helpt! Blijf er niet alleen mee rondlopen hoor!


Heel veel liefs en een dikke knuffel!
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Voor Anja (trigger)ZoëTuesday, August 09, 18:39:11


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.