VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Tuesday, April 30, 2:12:07Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3]45678 ]
Subject: Re: voor Dina


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Wednesday, August 24, 10:36:43
In reply to: Dina 's message, "Re: voor Dina" on Wednesday, August 24, 0:27:52

Lieve Dina,

Wat een walgelijk persoon is die man dat hij jou min of meer "chanteert" met het feit dat je naar hem toe bent blijven gaan... Daar hoef jij je niets van aan te trekken en je hoeft je er al helemaal niet schuldig over te voelen. Dit soort mannen maken vaak misbruik van de kwetsbaarheid van kinderen, ze hebben dan een makkelijke prooi en maken zichzelf wijs dat het okay was allemaal omdat hun slachtoffers zelf bleven komen. Dus Dina, jij vond het zeker niet okay, maar die aandacht die je kreeg die had je nodig en daarvan heeft jouw misbruiker op een hele gemene manier misbruik gemaakt, zelfs nu roept hij nog dat je "vrijwillig" kwam, dat vind ik zo ontzettend laf van die man. Je kwam vrijwillig om gezelligheid, niet voor misbruik, waarschijnlijk nam je dat misbruik op de koop toe, ik weet natuurlijk niet precies hoe dat is gegaan. Maar ik maak uit je woorden op dat jij minderjarig was destijds en dan is het NOOIT OK als een volwassene seksueel contact heeft (en dat zijn alle seksuele handelingen)!!!!!!

Je zegt dat het moeilijk te accepteren is, ik kan dat best begrijpen vanuit mijn eigen ervaring als slachtoffer, maar ik weet ook dat je er pas echt uit kunt komen als je het wél accepteert. Het lijkt misschien moeilijk nu, maar dat is het uiteindelijk niet. Jij zit waarschijnlijk nog erg vast in een onterecht gevoel van schuld en denkt dat je het zelf hebt uitgelokt, maar lieve Dina, dat heb je niet, die man had van je af moeten blijven, punt uit! Kies dus voor jezelf. Ik hoop dat je toch de moed kunt vinden om hierover met jouw man te praten, want je maakt je nu zorgen om dingen die nergens voor nodig zijn. Je kon er niks aan doen. Je bent misbruikt. Die man had van jou af moeten blijven en ik vind dat je niet meer met hem moet praten, want hij erkent zijn schuld niet, hij probeert die op jou af te schuiven, dat verdien jij niet. Je verdient steun, ook van je man. Hij voelt nu vast en zeker aan dat er iets aan de hand is en het is erger om hem in onwetenheid te laten, je ontneemt hem de kans er voor jou te zijn en inderdaad om vragen te stellen en helderheid te krijgen. Nu zie je er tegenop, maar weet je nog hoe erg je er tegenop zag om hulp te zoeken voor je eetstoornis en hierover openheid van zaken te geven? Toch heb je dat gedaan en met een geweldig resultaat.

Het is belangrijk om ook hierover openheid van zaken te bieden, Dina, erover te praten, anders blijf je hangen in dat cirkeltje van je schuldig voelen, denken dat je er een aandeel in had, het goedpraten, er de confrontatie niet mee aangaan, allemaal dingen die heel herkenbaar zijn maar niet goed. Je komt er geen stap mee verder. Om dit te kunnen verwerken is het noodzakelijk dat je de behoefte aan je schuldig voelen loslaat en de realiteit gaat inzien. Probeer je eens voor te stellen wat jij zou zeggen tegen een vriendin die jou vertelt dat zij heeft meegemaakt wat jij hebt meegemaakt. Zou je dan tegen die vriendin zeggen: "Misschien heb je er wel schuld aan..." ?? Nee toch hoop ik! Nou, behandel jezelf dan alsjeblieft als je beste vriendin. Wees niet zo hard voor jezelf Dina, wees lief voor jezelf, je verdient alle liefde en steun van mensen die het wél goed met je menen. De stap zul je echter zelf moeten zetten om je man hierbij te betrekken. En misschien zal zo'n gesprek niet makkelijk zijn, uiteindelijk voel jij je opgelucht en heb je ook wat dat betreft een bondgenoot erbij. En het zou mij persoonlijk niets verbazen als hij al lang zoiets vermoedt...

Heel veel sterkte Dina, ik ben misschien nu wat "hard" voor je, maar ik wil zo graag dat je uit die negatieve spiraal jumpt, dus hou ik je een spiegel voor, maar ik steun je helemaal en ik vind het enorm moedig dat je hier in ieder geval durft te schrijven. Zet hem op en maak er een mooie dag van!

Veel liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.