VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Friday, April 26, 9:02:09Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: Voor Fluffy


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Thursday, May 26, 18:35:41
In reply to: Fluffy 's message, "Re: Therapie (zit wel wat trigger in!)" on Thursday, May 26, 18:15:37

Lieve Fluffy,

Ik kan me voorstellen dat je ff nodig had om die hele lap tekst van me te lezen, das best snel dat je het na 2x al in je systeem had zitten!

Vergeven is inderdaad helemaal niet makkelijk, het is één van de moeilijkste dingen die er zijn, misschien wel het moeilijkst van alles. Toch is er geen andere weg, uiteindelijk zit je alleen maar jezelf dwars als je vast blijft houden aan het verleden of aan wrokgevoelens naar mensen die je dwars zaten... Het is niet alleen maar die haat/wrok loslaten, het is dan ook kijken naar de pijn die erachter schuilgaat en waarvan je niemand meer de schuld kunt geven, het is dan jouw pijn geworden... en daarover hoef je je niet schuldig te voelen, want die mag er zijn, die is er niet voor niets. Het is wel heftig om dat te gaan ervaren, ik zie daar wel tegenop, ik ben er nog lang niet! Of juist wel... ik ben er in ieder geval druk doende mee.

Wat dat huiswerk betreft, schrijf eerst bijvoorbeeld een brief, aan wie je maar wilt, aan god, of aan iemand waar je een hekel aan hebt, of zomaar een denkbeeldig persoon, schrijf daar ongecensureerd in wat je voelt en denkt op dat moment, ga maar lekker te keer :)) Als je die brief af hebt dan ga je even nadenken over een woord dat erbij past, loslaten, acceptatie, begrip, etc. maak daar werk van, zorg dat het goed voelt! Daarvan maak je een prop en bedenk dan iets anders voor als je geen parkieten of andere diertjes hebt waarnaar je het op veilige afstand kunt gooien. Je zou bijvoorbeeld een foto of zo van iemand kunnen ophangen of een plaatje van parkieten die je dan "dood gaat gooien" met jouw prop waar dat woord op staat!

Die laatste handeling op zich is al zo hilarisch leuk dat ik haast wel zeker weet dat je een boel frustratie kwijt zult zijn als je bezig bent. Maar maak het af he! Stop er niet mee halverwege en neem er de tijd voor, zodat je dat waar je tegenaan loopt ook écht kwijt bent. Geen half werk dus ;)

Geniet lekker van het mooie weer, ga ik zo ook nog even doen. Bedankt voor jouw bericht.

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.