VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Sunday, March 26, 11:26:38Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: Speciale dag: verjaardag van (wijlen) mijn oma


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Sunday, May 29, 2:32:46

Vandaag is voor mij een speciale dag. Het was/is de verjaardag van mijn oma, de allermooiste en allerliefste vrouw die ik ooit heb gekend... Ze was er altijd en overleed veels te jong, in 1987, 67 jaar, aan de gevolgen van kanker. Toen ze stierf ging ik ook een beetje "dood", (er stierf toen iets in mij) en ik had het jarenlang tot voor kort heel erg moeilijk ermee, kon het niet accepteren dat juist zij er niet meer was, ze was de vrouw die meer mijn moeder is geweest dan mijn eigen "moeder"... Haar warmte en liefde hebben me er doorheen gesleept.

Ik kan nog een heel verhaal schrijven over haar, dat doe ik niet, ze zit in mijn hart op een heel warme plek! Ik ben erg moe nu en ga zo slapen en ik geef jullie haar fotootje mee, toen ze net zo oud was als ik nu ben... Sinds een paar weken heb ik weer contact met mijn oom, haar zoon, we waren elkaar uit het oog verloren, al tien jaar, toen ik bij hem was liet hij me onderstaand fotootje zien. In een doosje van parelmoer. Ik kon het niet meer loslaten, ik aaide het, ik koesterde het en toen zei hij dat ik het mocht hebben, lief he! En dat terwijl hij zelf niks meer heeft...

maar het moest zo zijn!

Morgen een enorme bos bloemen voor mijn oma, die heeft ze verdiend, ik heb zoveel van haar gehouden en nog altijd houdt ze een warme plek in mijn hart. Ik zit erg te huilen nu, niet op een nare manier, maar uit liefde voor oma, ik ben haar zo dankbaar voor wat ze voor me heeft gedaan. En voor haar wil ik knokken! Geen woorden meer... ze was een kanjer... van visjes kopen op de markt tot urenlang met me spelen, en ik kon alles later bij haar kwijt, ik was veilig bij haar! Ze probeerde me te helpen voor zover mogelijk, en ze verraadde me nooit. Toen ik in het ziekenhuis lag, door mishandelingen, totaal op en van de wereld, was zij de vrouw die het JAC inlichtte! Daar kwam ik toen al een tijdje om te praten, of weglopen een optie was etc.

Wat kan ik nog meer zeggen, niks, ze was een engel! En ergens voel ik dat ze nog altijd daar is... en een beetje meekijkt... Zie de foto hieronder... ze was een kanjer!Een grote sorry aan Dina, ik had beloofd om terug te komen op je verhaal hier, maar ik raakte zelf even overmand door dit... Maar ik ben je niet vergeten!

Het was fijn dit nog even te spuien, want het raakt me zo, ik heb nu wel eindelijk vrede met haar dood, dat kostte me héél veel jaren van mijn leven... Maar vandaag, 29 mei is speciaal, haar verjaardag, morgen een enorme bos bloemen kopen, voor haar!

Veel liefs voor iedereen en heerlijk dat ik ook op mijn "eigen" forum even dit kwijt kan!

Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Speciale dag: verjaardag van (wijlen) mijn omaDinaSunday, May 29, 11:56:43

Re: Speciale dag: verjaardag van (wijlen) mijn omaaliciaSunday, May 29, 12:34:12

Voor Dina en AliciaAnjaSunday, May 29, 14:31:21

Re: Speciale dag: verjaardag van (wijlen) mijn omafluffyMonday, May 30, 7:02:45

Re: Speciale dag: verjaardag van (wijlen) mijn omaMignonSunday, June 05, 2:50:20


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.