VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Sunday, March 26, 11:27:44Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: Help, ik zak verder..(TRIGGER!!!)


Author:
ZoŽ
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Sunday, April 17, 20:40:38

Hallo allemaal,

Ik was niet van plan om wat te gaan schrijven. Maar ik heb net een gesprek gehad over MSN met een vriendin. En daar ben ik niet veel beter uitgekomen. Ik ben heel erg in de war en ze heeft me zo getriggert dat ik het gevoel heb dat ik mezelf nog dieper wil laten zakken..

Ze vroeg me hoe het met mij ging. Ik vertelde dat het redelijk met me ging. Ook vertelde ik dat dat mijn psych me misschien een beetje zat begon te worden door de manier waarop ik nu at en alles daar omheen.
Een aantal dingen die ze daarop zei was:
- Je bent gek! Je moet eten! Je hebt geluk dat je zo'n sterk lijf hebt, nu speelt het in je nadeel. Als ik het was geweest had ik allang in het ziekenhuis gelegen (zij is erg dun)

We hadden nog een gesprek over vitamine tekort. En over het feit dat zij met mijn levenstijl allang in het ziekenhuis had gelegen omdat ze snel ziek is. En ik ben dat niet snel, en dat dit volgens haar niets met vet had te maken.

Daarna zei ze de volgende dingen:
- Je moet niet zoveel ophangen aan een dun lijf, zoals ik. Ik vind ook dat ik een dikke buik heb. Maar ik ga niet minderen met eten. Dat heb ik qwel gedaan maar daar werd ik duizelig van. Dus toen dacht ze: dan maar dikker. (wat bull shit is want ze is echt dun)

En wat me echt vreselijk getriggerd heeft zijn deze woorden:
- En het klinkt misschien dom (niet pedagogisch) maar ik vind je NU er heel goed uitzien!! je bent echt allang niet meer te dik (oei... die doet pijn bij ZoŽ). Je bent goed zo en je kan dit vasthouden door gezond te eten en te sporten. En dan kun je jezelf een normaal gevoelsleven gunnen.
En ik snap ook wel dat je dun wilt zijn. Iedereen wil dun zijn als ze de keuze hebben.

Het gesprek ging nog verder. Waarin we het hadden over hoe het voor haar is om met mijn probleem om te gaan. Daarop zei ze na een tijdje dat het misschien wel kan gebeuren dat mensen afstand van me gaan nemen. Dit is iets waar ik ook ontzettend bang voor ben. Ze zei: Nu is het voor iedereen nog nieuw. Maar als ik straks voor de 2 keer bij je ziekenhuisbedje moet gaan zitten, weet ik niet of ik er dan nog ben.
Want ikzelf had gezegd dat het mijn keuze was, en zij voelt zich daardoor wat waardeloos. Want tja als het mijn keuze is, wat kan zij dan voor mij doen? Hoe moet ze daarop reageren?

Enfin,de dingen die mij triggeren zijn:
- Dat ze zegt mij te begrijpen. Dat ze begrijpt dat ik dun wil zijn. Dan denk ik: DUS ben ik goed bezig!!
- Dat ze het heeft over het ziekenhuis. Ik weet dat het ziek is (sorry Mignon en Johanna) maar dan denk ik: Ja tot zover wil ik gaan, dat ik naar het ziekenhuis moet. Want dan heb ik pas echt iets bereikt.
- Dat ze zegt dat zij mij nu wel OK vind. Ik wil niet oke zijn!! En dat ik allang niet meer zo dik ben als daarvoor (ik zeg het nu wat cru, maar zo dreunt het door in mijn hoofd)
En wel meer van die opmerkingen.
Dit is het extra duwtje wat ik nodig had om nog harder mijn best te doen om dun te worden.
En ik weet met mijn gezonde verstand: dit is niet erg best.
En ik weet dat ik hierdoor nog meer ga twijfelen of ik de hulp nog wel wil, die ik nu heb.
Want in zekere zin is hij nu op dit moment meer een last dan een hulp.
En ik ben tegelijkertijd bang: wat nu als mijn vriendinnen me inderdaad gaan laten vallen? Dat is 1 van mijn grootste angsten...

ARRGGGHHH, ik ben zo in de war!!!

Nouja, bedankt voor het mogen schrijven hier.


Kus,
ZoŽ

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Help, ik zak verder..(TRIGGER!!!)FlowMonday, April 18, 9:59:04

Re: Help, ik zak verder..(TRIGGER!!!)MignonMonday, April 18, 11:30:31

ZoŽ!AnjaTuesday, May 03, 23:35:19
  • Re: ZoŽ! -- Mignon, Sunday, May 08, 23:33:39

Even een hallo (trigger!!)ZoŽWednesday, May 11, 20:43:17

Hallo lieverds!ZoŽThursday, May 19, 21:35:08

Voor ZoŽAnjaWednesday, May 25, 17:34:47


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.