VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, April 25, 23:16:13Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: Welkom Sweety!


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Saturday, June 18, 22:08:15
In reply to: sweety 's message, "he ben nieuw .. wil mn verhaal kwijt" on Saturday, June 18, 21:08:26

Lieve Sweety,

Natuurlijk lezen we jouw verhaal hier! Heel goed van jou dat je hier een bericht hebt geschreven hoor! Ik wil je dan ook van harte welkom heten op ons forum. Wel heb ik een verzoekje aan je om als je nog eens dingen deelt over je eetstoornis een triggerwaarschuwing te geven in het onderwerp. Dan weten mensen dat er dingen instaan die bij henzelf ook gevoelens kunnen oproepen en kunnen ze kiezen of ze zich goed genoeg voelen het te lezen. Lees even de "gebruiksaanwijzing" voor dit forum, daar staat alles uitgelegd:

http://www.dse.nl/~zvg/welkom_forum.htm


Ik vind het heel rot om te lezen hoe erg je nu nog in de knoop zit met jezelf en je eetpatroon, en dat je zo'n hekel hebt aan je lijf/jezelf... Wat dat betreft ben je op de goede plek aangekomen, je bent hier helemaal veilig en je mag zijn wie je bent. Ik denk dat jouw gevoelens heel herkenbaar zijn voor velen! Misschien is dat een troost voor jou, te weten dat je zeker niet alleen bent met je emoties en negatieve gedachten en gevoelens. Het hoort ook bij het hebben van een eetstoornis. Als jij helemaal gelukkig zou zijn met jezelf en wie je bent dan zou je automatisch ook veel beter met je lichaam omgaan en dan zou je geen nare gevoelens hebben over je lijf en/of over eten.

Een eetstoornis heeft niets met gewicht te maken, maar alles met hoe jij je over jezelf voelt en in hoeverre je die emoties kunt uiten/een plek geven in je leven.

Je klinkt best eenzaam, Sweety, of vergis ik mij. Zo te lezen loop je al jarenlang helemaal alleen rond met jouw "geheim" en vertoon je naar de buitenwereld gedrag alsof er niets aan de hand is met jou. Dat kan inderdaad jarenlang "goedgaan", op een gegeven moment gaat het je opbreken en wordt het schadelijk. Dan ga je je steeds meer isoleren en raak je in een negatieve cirkel. Heb je het gevoel dat je daar al (een beetje) in zit?

Het is heel goed dat jij je eerste stap hebt gezet, dat is een hele belangrijke stap, namelijk het erkennen van je eetstoornis en erover praten/schrijven/delen met anderen. Ik vind het heel knap dat je het aan je vriendinnen hebt verteld, dat zal best moeilijk geweest zijn voor je. Hoe waren hun reacties? Ik vind het ook super dapper dat je hier hebt geschreven en ik hoop dat je nog eens terugkomt om nog meer te delen, het zal je opluchten, dat weet ik heel zeker! En je zult ervaren dat naarmate de "vaste" schrijfsters hier jou beter leren kennen je een band met de rest hier ontwikkelt. Een plek waar het altijd fijn is om terug te keren, omdat we elkaar hier onvoorwaardelijk steunen en nooit veroordelen!

Ik vind jou helemaal de moeite waard en ik ben blij dat je hier hebt geroepen, dat is een teken dat je er best nog wat aan wilt doen. Ik wens jou heel veel sterkte en weet dat je altijd welkom bent hier, we zijn (mits het forum geen storing heeft) altijd "open" :)

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: he ben nieuw .. wil mn verhaal kwijtnikitaSaturday, June 18, 22:57:43

    Hoi NikitaAnjaSaturday, June 18, 22:59:17


    Post a message:
    This forum requires an account to post.
    [ Create Account ]
    [ Login ]

    Forum timezone: GMT+1
    VF Version: 3.00b, ConfDB:
    Before posting please read our privacy policy.
    VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
    Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.