VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, April 25, 22:01:19Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Re: Welkom Saartje


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Thursday, May 05, 22:13:23
In reply to: Saartje 's message, "Re: Welkom Saartje" on Thursday, May 05, 21:21:32

Lieve Saartje,

Je doet de dingen op jouw tempo, maar weet dat het logisch is dat je nu al vluchtneigingen hebt wat je therapie betreft. Ik heb dat ook jarenlang zo gehad, dan ging ik weer even naar een therapeut en als het te zwaar werd of als het me te dicht raakte dan was ik weg. Intussen loste de boel niet vanzelf op. Je eetstoornis ook niet. Daar moet je apart aandacht aan besteden. Het één beïnvloed zeker het ander, niets staat los van elkaar. Dus waarom zou je het niet doen? Gewoon wel er nu helemaal voor gaan.

Zelf doe ik dat nu. Ik doe ook wekelijks therapie (overigens niet gericht op eetstoornissen, ik kom bij een counselor) en dat gaat er hard aan toe soms hoor, en is op zeker confronterend. Ik moet mezelf soms werkelijk vooruit schoppen om te gaan, maar achteraf ben ik dan blij dat ik ben geweest, want het helpt wel! En dat is de peiler, als het jou helpt dan zou ik zeker doorzetten en ook je eetstoornis ter sprake brengen. Je mag dat woord best wel voluit schrijven hoor :) es klinkt zo afgezwakt, het is een ernstige aandoening, ik hoop dat dat tot je doordringt. Het is niet zoiets als een griepje dat vanzelf wel over gaat.

Jammer dat jij je zo isoleert van mensen, hoe komt dat eigenlijk? Ben je bang voor mensen? Of bang voor wat ze van je vinden? En voelt het goed om zo min mogelijk mensen te zien? (dat kan natuurlijk, maar aan de andere kant is het heel eenzaam natuurlijk)

Welke kant het zal uitgaan heb je zelf in de hand. Soms vraagt het om moed en strijdlust, doorzettingsvermogen en de weg is hard en pijnlijk, maar hou je doel voor ogen, weet waarvoor je het doet, dat helpt enorm!

Sterkte en je bent altijd welkom, Saartje, ik hoop dat je contact blijft houden, dat is voor jezelf heel goed en anderen hebben er ook weer wat aan, omdat ze dingen herkennen in wat je schrijft.

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.