VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, December 02, 12:40:10Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Haptonoom


Author:
Flow
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Saturday, May 07, 8:10:05

Hoi allemaal,

ik heb in een vorige topic beloofd dat ik iets over de haptonoom zou vertellen.

Ik heb allerlei therapie gevolgd, in klinieken en dag klinisch, en zoals de meesten weten gaat het heel goed met mij. Ik wil graag mijn ervaringen met de haptonoom vertellen omdat dit voor veel mensen onbekend is en je er weinig over hoort.

Ik bedoel niet te zeggen dat iedereen dit MOET doen, ik wil alleen voor mensen opties en ideeen aandragen. Ik moet wel zeggen dat een haptonoom alleen je niet helpt, er moet andere therapie bijzitten.

Wat ik ook nog effe wil zeggen, de haptonoom is geen 'zweverig' gebeuren, het is een gediplomeerd fysiotherapeut en word onder de naam haptonomie of psychosomatisch fysiotherapie door veel verzekeringen vergoed. (als je een verwijzing hebt)

In elk geval: een haptonoom kan je leren via oefeningen om je gevoel en je verstand in balans te krijgen, om 'uit je hoofd te komen' en je lichaam weer te voelen. Niet meer het idee te hebben dat je lichaam van iemand anders is maar om een te worden met je lijf en geest. Het idee is dat je behoeftes van je lijf weer goed voelt, je voelt wanneer je moe bent, koud bent, honger hebt. Je lijf wordt weer onderdeel van jou en niet gewoon een gereedschap van je geest. Je kunt leren van hyperventilatie af te komen en te stoppen met piekeren.
Ik zat, zoals veel mensen met een eetstoornis, te veel in mijn hoofd, wat mijn lijf interesseerde mij niet, ik heb geleerd mijn energie te verdelen.
Wat je eigenlijk leert is weer voelen, als iedereen snapt wat ik bedoel, stoppen met alleen rationeel bezig zijn en weer voelen. In het begin was het even moeilijk maar het voelt nu super lekker.

Ik realiseer me dat dit allemaal heel zweverig moet klinken, maar dat is het niet, ik kan het alleen niet zo goed uit leggen denk ik. Deze methode is geheel wetenschappelijk onderbouwd en wordt ook gebruikt voor mensen met een post-traumatisch stress syndroom en mensen met compulsieve-obsessieve stoornissen en mensen met paniek aanvallen.

De therapie duurt 12 keer waarbij je elke keer een deel van de oefening wordt aan geleerd, uit eindelijk kom je op een oefening van ongeveer een kwartier, (die ik nog steeds doe) en als je die vaak doet kun je leren uit je hoofd te komen en in balans te zijn.

Ik hoop dat ik dit een beetje duidelijk uit heb gelegd, en dat iemand hier misschien iets aan heeft.

Flow

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
bedankt en aanvullende infoAnjaSaturday, May 07, 22:24:10


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.