VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, April 25, 17:30:51Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Sterkte Saartje!


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Tuesday, May 10, 9:57:07
In reply to: Saartje 's message, "Re: Succes!" on Tuesday, May 10, 8:20:33

Lieve Saartje,

Het komt ook altijd tegelijk he, alle ellende bij elkaar, ik kan me goed voorstellen hoe rot je je hebt gevoeld dan vlak voor je naar je sessie vertrok.

Dat je nog niet alles zegt tegen je peut is niet vreemd, het is een kwestie van vertrouwen opbouwen, maar probeer in ieder geval zoveel mogelijk van jezelf te laten zien, het is in je eigen belang, voor je peut maakt het niks uit, dus je doet het voor jezelf...

Probeer ook niet boos te zijn op het feit dat je je voelt zoals je je voelt, ik weet dat het makkelijk praten is, toch werkt het zo... het is de enige manier om het cirkeltje te doorbreken. Probeer te accepteren dat je momenteel geen beter alternatief hebt dan een (vr)eetbui, hoe erg dat ook is en hoe graag je het ook liever anders had willen doen. Tot je een strategie hebt bedacht om het anders te doen is dit jouw realiteit. Als je je verzet tegen die realiteit dan zet je oogkleppen op en is het heel moeilijk om aan je situatie te werken.

Vergelijk het maar met iemand waarvan zijn been is afgezet, die geen been meer heeft en wacht op een kunstbeen. Die kan ofwel heel boos en opstandig zijn dat ie al die tijd niet kan lopen en/of niet zonder stokken kan lopen ofwel positief blijven en weten dat er een kunstbeen aan zit te komen waardoor hij/zij weer kan lopen en intussen de situatie accepteren precies zoals die is... Het geeft je veel meer rust als je even eerlijk bent naar jezelf. Als je niet boos bent op jezelf dan heb je ook geen reden om jezelf te straffen. Vandaar dat ik ook steeds zeg: stel jezelf haalbare doelen. Leg de lat niet te hoog.

Een eetstoornis heeft vaak alles te maken met emoties die er niet op een andere manier uitkomen. Ik herken dat hoor. Ik ben ook een moeilijke janker :))

Ga maar een plannetje maken, Saartje, hoe het voor jou veilig is om je therapeut te vertellen over je eetproblemen, en het uiten van je emoties en hoe moeilijk je dat vindt allemaal en hoe je je schaamt ervoor.

Sterkte met het verwerken van het einde van je relatie, het moet heel kil zijn om dat via e-mail te horen dat er eigenlijk geen redden meer aan is, hou maar voor ogen dat er dan vast en zeker iemand anders is voor jou, nog veel beter, liever etc.

Positieve berichtjes zijn leuk, maar ze hoeven niet, je mag hier juist komen "vloeken" en tieren, en soms zijn er overwinningen. Heb geduld met jezelf, Saartje...

Sterkte en veel liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.