VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Friday, April 19, 7:12:40Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Re: alles goed met je, Dina?


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Friday, May 20, 22:28:31
In reply to: Dina 's message, "Re: alles goed met je, Dina?" on Friday, May 20, 12:05:39

Lieve Dina,

Ik kan me jouw paniek en angsten heel goed voorstellen. Bespreek ze ook met je man, leg hem uit dat nu het geheim er niet meer is dit niet betekent dat je plots terug kunt gaan eten alsof er niets aan de hand was en dat juist de druk van het gevoel hebben dat je in de gaten wordt gehouden een averechts effect kan hebben op jou. Druk/stress is sowieso van negatieve invloed op je eetstoornis, ook hij zal daarin moeten leren, en dat bereik je alleen door veel te praten en open te communiceren over je gevoelens. Zonder hem te verwijten en maak hem ook duidelijk dat je heel blij bent dat hij je zo steunt, er voor je is, etc. Je hebt nog een lange weg te gaan, een eetstoornis is niet in een dag opgelost, ook niet in een week. Het vergt van jezelf, maar ook van je omgeving, inspanning en dat zal soms niet meevallen, maar zolang je er helder over blijft en blijft praten in opbouwende zin, dan komt het helemaal goed!

Geef je partner in ieder geval het gevoel dat het niet aan hem ligt allemaal. Eigenlijk is er niemand "schuldig", het zijn gewoon jouw gevoelens, die zijn er, je kunt ze niet wegstoppen (kun je wel doen, maar met rampzalige gevolgen meestal).

Gelukkig dat de avond gisteren toch nog goed afliep! Ik ga straks ook een wijntje nemen, maar eerst mijn hondje uitlaten, fijne avond nog!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: alles goed met je, Dina?DinaSaturday, May 21, 12:00:48


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.