VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Sunday, May 12, 8:28:26Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Re: weer bezig met (niet) eten (trigger..)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Monday, May 23, 8:02:32
In reply to: Mirjam 's message, "weer bezig met (niet) eten (trigger..)" on Monday, May 23, 1:34:19

Lieve Mirjam,

Welkom op dit forum. Ik begrijp best dat de berichten hier triggerend werken, vandaar dat er triggerwaarschuwingen gegeven moeten worden als die erin zitten. Het is dan de verantwoordelijkheid van een ieder die hier komt en leest om een bericht wel of niet te openen/lezen. Ik raad je dan ook sterk af dergelijke berichten te lezen als die jou zo triggeren om weer terug te vallen in je eetstoornis. Lees ze dan in ieder geval alleen op momenten dat je je sterk genoeg voelt.

Je zegt dat je eetstoornis "zomaar verdwenen" was, maar als ik jouw verhaal zo lees dan denk ik van niet. Het extreme lijnen is er dan misschien niet (meer), maar je schrijft dat je jezelf nog steeds te dik vindt (zo natuurlijk is dat niet dat je dat vindt, als je eetstoornis "weg" zou zijn dan zou je vrede hebben met jezelf precies zoals je bent!), in je woorden klinkt het verlangen naar dat "geweldige gevoel" als je niet eet, je schrijft dan ook dat je niet "weer" er aan moet beginnen, maar dat het je niets kan schelen... Dat zijn maar enkele citaten uit wat je zelf schrijft die voor mij het tegendeel bewijzen.

Ik kan me overigens in het leven veel fijnere doelen voorstellen dan de wens om weer het gevoel op te roepen dat je dacht te hebben toen je nog ernstig vermagerde. Uit al je woorden maak ik zo ongeveer op dat jouw eetstoornis helemaal niet is verdwenen, hij uit zich misschien niet meer zo extreem als in dat ene jaar, maar je hebt er nog altijd last van, anders werd je ook niet getriggerd door de berichten hier. Het is natuurlijk helemaal aan jou, maar als ik jouw bericht lees dan maak ik me een beetje zorgen over je en zou ik je toch adviseren om hulp te gaan zoeken. Misschien gewoon hulp om de "restanten" van je eetstoornis op te lossen en gezondere doelen in je leven te creeeren dan zo bezig zijn met je gewicht/je lijf.

Het is goed dat je hebt geschreven en ik hoop dat je hier nog vaker terug zult komen, daar hoef je geen sorry voor te zeggen. Misschien helpt het jou met een stukje bewustwording. Een eetstoornis lost vrijwel nooit vanzelf op, daar heb je echt hulp bij nodig. Ook om te leren hetzelfde gelukkige gevoel te ervaren zonder lijnen/hongeren, want dat kan heel goed! En ook om te leren op een positieve manier controle over je leven te krijgen.

Ik laat het hierbij voor nu, voel je welkom, kom gerust nog meer delen, want het is heel goed als je deelt over jouw gevoelens, en het is heel logisch dat de berichten hier zulke emoties oproepen, dat zal iedereen met een eetstoornis zo ervaren. Leer hiermee om te gaan, dus als er triggerberichten staan (de overgrote meerderheid) kan je die beter alleen lezen als je je wat sterker voelt. Die waarschuwingen zijn er dus niet voor niets. Ik waak er wel voor dat er niet al te extreme berichten zichtbaar worden hier. Een oproep om weer in je eetstoornis terug te vallen wordt hier dus nooit doorgelaten. Maar er is hier wel ruimte om je gevoelens open en eerlijk te delen zonder censuur. Lees wel s.v.p. de teksten die er staan bij de linkjes boven de berichten, daar moet iedereen zich aan houden en geven weer waar het hier om draait.

Bedankt alvast voor je vertrouwen en tot "ziens" :)

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: weer bezig met (niet) eten (trigger..)AlieMonday, May 23, 9:48:22


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.