VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, April 18, 21:19:24Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Voor Liesje


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Tuesday, May 03, 22:54:09
In reply to: Liesje 's message, "Re: wiéééééééééé!!! k ben happyyyyyyyyyy!!!!! (ne goeie trigger)" on Monday, May 02, 14:04:28

Lieve Liesje,

Ik hoop dat jij je inmiddels een beetje beter voelt en dat het schrijven over je gevoelens jou heeft opgelucht!

Gevoelens en emoties zijn altijd in beweging, Liesje, je kunt van intens geluk naar enorme depressie schieten en vice versa... of van vredige gevoelens naar intense woede en haat... Dat hoort bij het leven, bij je levenspad. Het is de kunst je weg erin te vinden en door te leren gaan als je terugvalt. In ieder geval vind je die weg/balans niet door jezelf op wat voor manier dan ook te beschadigen... of je dat nou doet door te snijden, door te snoepen, door negatief over jezelf te denken, dat maakt niks uit... Wat wel belangrijk is is dat het jou schade toebrengt en dat je beter een andere manier vindt om met jouw pijn en ellende om te gaan.

Want dat er veel pijn en ellende zit bij jou is heel duidelijk hoor meiske... Anders reageerde jij niet zo heftig. Het klinkt alsof je heel veel controle wilt over alles in je leven... Een eetstoornis draait om controle. Snijden ook trouwens, omdat jij dan de regie hebt... dat klinkt wat bizar. Ik weet ook dat jij niet snijdt omdat je het zo graag wilt, maar op de een of andere manier geeft het je controle... Ik wil daar later best nog eens op in gaan als je niet goed begrijpt wat ik nu zeg.

Het heeft eigenlijk alles met jouw emoties te maken, Liesje, waar je zo mee knokt, het uit zich in snoepen, of snijden, maar de kern zit hem in het uiten van je gevoelens en emoties, of heb ik het verkeerd?

Ik ben trouwens nog steeds in therapie, heftig, er gebeurt heel erg veel, ik neem me vaak voor om hier er wat over te schrijven, maar het is dan weer zoveel dat het niet samen te vatten is allemaal en vaak heb ik het dan ook nog eens super druk... Therapie is geen lolletje, het is hard werken, maar ik weet waarvoor ik het doe en het werpt zeker weten vruchten af, zoals dat ik veel beter naar mijn gevoelens luister... en niet alleen dat, maar er ook nog wat mee doe... ze serieus neem. En er zijn allerlei dingen op gang gebracht, onafgemaakte zaken, etc. Te veel om op te noemen.

Ik maak geen makkelijke periode door in mijn leven, nu ook weer die hamster dood, kon er ook nog wel bij... pfffff... maar ik weet dat het helemaal goed gaat komen met me!

Met jou ook, als je maar wilt! En niet alleen willen, maar er dan vervolgens ook wat mee doen... Vertel eens wat er met jou gebeurt als er een onverwachte situatie zich aandient? Raak je dan in paniek? Voel je onrust? Spanning? Kortom: wat gaat er aan het snijden en snoepen vooraf?

Ik wens je heel veel sterkte vanuit hier, knuffeltje en veel liefs,

Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Voor LiesjeLiesjeWednesday, May 04, 11:06:24


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.