VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, May 09, 17:02:18Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]78 ]
Subject: Herkenbaar hoor :)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Sunday, February 13, 18:16:21
In reply to: Mignon 's message, "Re: ....Niet goed dus (!!TRIGGER!!)" on Sunday, February 13, 16:01:49

Lieve Mignon,

Tuurlijk neem ik de tijd voor jou om te reageren, het feit dat ik zelf met therapie bezig ben wil heus niet zeggen dat ik alleen maar met mezelf bezig ben, gelukkig niet! Al neem ik wel die tijd voor mezelf, omdat dat moet van mijn peut, maar ook omdat ik dat zelf wil. Ik wil tenslotte herstellen, echt de bagger opruimen uit mijn verleden en dat kan alleen zoals ik er nu mee bezig ben. Leuk en/of makkelijk is anders, maar het is wel goed en ik sta er volledig achter.

Het is heel herkenbaar trouwens dat je alles "snel" wilt. Toen ik met mijn therapie begon had ik zoiets van: "Ach... week of zes/tien, dan is het wel opgelost allemaal..." :))) Nu kom ik erachter dat ik heel wat heb overgeslagen in mijn verwerkingsproces en dat het nogal zwoegen is en doorzetten, niet door de leukste dingen, zeg maar liever door de meest kloterige rotzooi, maar ik doe het nu wel en ik heb mezelf voorgenomen om mezelf alle tijd te gunnen die ik nodig heb. Dat verdien ik. En lieve Mignon, dat verdien JIJ dus OOK!!! Wees liefdevol en geduldig naar jezelf, probeer het in ieder geval. Een snelle instant oplossing is er nu eenmaal niet. Wat zou het heerlijk zijn als er een pilletje bestond dat je inneemt en je bent weer zo goed als nieuw, pffffffffffff daar zou ik duizenden euro's voor over hebben geloof ik, maar dat is een illusie lieve schat, het leven betekent groeien, voelen, werken, leren, ontwikkelen, etc. iedere minuut van de dag weer. En dat is niet alleen maar negatief, gelukkig niet.

Zeg maar tegen jezelf: "Ik, Mignon, gun mezelf alle tijd die nodig is om weer een heel mens te worden en te genieten van mijn leven en van mezelf te houden, ik heb heel veel geduld met mezelf". Of kies je eigen bewoordingen, print het uit en hang het bij de spiegel, herhaal het hardop een paar keer per dag...

Het is een geworstel, met die vreetbuien en periodes van niet eten, daar kan ik je weinig raad over geven, omdat er met je zelfinzicht niks mis is. Herken ik ook trouwens, ik weet donders goed hoe het zit bij mezelf, maar de praktijk is zo anders he !!! Met één ding ben ik het niet eens: je vreet namelijk wel vanuit emotie. Je eet uit de emotie dat je jezelf haat en dat het toch niks meer uitmaakt omdat je al een cracker hebt gegeten (of welk willekeurige snack dan ook), je eet omdat je honger hebt, dat is goed, maar als je dan doorgaat is het vanuit emotie, omdat je al zoiets hebt van "het maakt toch niks meer uit", etc. Je weet ook dat als je die vreetbuien hebt gehad je dan weer een "geldig excuus" hebt om te hongeren. En dat hongeren doe jij weer om emoties te verdoven, negatieve emoties wel te verstaan, het niet eten geeft je namelijk een goed gevoel. Op de een of andere manier kun je dat goede gevoel niet bij jezelf oproepen zonder het "vasten". Dus roep je het op die manier op en druk je er alle negatieve emoties mee weg, want die wil je niet voelen... Die zou je wel gaan voelen als je weer normaal gaat eten, los van het feit dat je dan aan zult komen, komen dergelijke gevoelens dan ook weer boven en kom je bij de oorzaak. Daarom is het zo belangrijk om eerst weer "normaal" te gaan eten voor je aan de onderliggende oorzaak gaat werken. Die emoties komen namelijk pas zodra je weer "normaal" eet.

Ik ben heel blij om te horen dat je nog steeds toekomstplannen hebt. Die kunnen je helpen om je te focussen op jouw leven, op wat je wilt en op wat je tegenhoudt je doelen in het leven te verwezenlijken. Ik vind jou dus helemaal niet vreemd! Kraak jezelf alsjeblieft niet zo af, probeer dat niet te doen, want je wordt er niks wijzer van. Houden van jezelf is de sleutel tot heling.... maar ik geef eerlijk toe dat ik daar zelf ook nog altijd moeite mee heb hoor, ik ben er wel mee aan de slag gegaan.

Het was trouwens heerlijk op het strand, mooi, hoge golven, harde wind, vloed... Ideaal weer om even alles los te laten en van je af te laten glijden dus. De wind waaide alles van me af, geweldig, dat had ik even nodig!!!

Heel veel sterkte lieve Mignon, ik denk aan jou! Enne... midden in de nacht is dit forum geopend he :))) Het is wel heel erg waarschijnlijk dat je bericht pas de volgende ochtend zichtbaar zal zijn, maar ik bedoel... je kunt komen schrijven over hoe je je voelt als je een vreetbui hebt of als je op het punt staat door te slaan, of juist niet... Schroom niet, we zijn er voor jou!!!

Heel veel liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Heftig dagje gehad (TRIGGEREND)MignonWednesday, February 16, 16:45:08


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.