VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Tuesday, May 14, 2:18:51Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]78 ]
Subject: Re: Mijn verhaal (trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Friday, February 25, 18:35:32
In reply to: faira 's message, "Mijn verhaal (trigger)" on Friday, February 25, 18:12:56

Lieve Faira,

Hartelijk welkom op dit forum, eens moet de eerste keer zijn zeggen ze wel eens he :) Heel moedig dat je zo open en eerlijk je verhaal deelt met ons, knap van jou! Ik heb het met heel veel aandacht gelezen en ik zie en voel je strijd, moeilijk is het he! Continue die twijfel tussen je wel laten helpen en vasthouden aan de eetstoornis die veilig voelt, en toch ook weer niet, die je je goed laat voelen, maar ook afschuwelijk. Steeds die uitersten en dat is zo vermoeiend.

Het is heel goed dat je hulp bent gaan zoeken. En ook knap dat je toch maar die twee dagen in de week voor jezelf hebt gereserveerd. Jij bent die hulp dubbel en dwars waard, ik denk dat je nu ook meer hebt aan hulp dan aan studie of relaties, JIJ bent nu de allerbelangrijkste in jouw leven en daar gaat een boel tijd in zitten, reken daar maar op!

Ik begrijp je angsten en twijfels, je onzekerheid, het is allemaal heel erg herkenbaar, ik denk dat meerdere meiden zich heel goed zullen herkennen in jouw verhaal.

Ik lees uit je woorden dat je je heel eenzaam voelt, als ik me vergis moet je het wel zeggen he... Niemand die het weet, je bent alleen ermee, je voert een enorme energie verslindende strijd, eentje die je eigenlijk zonder goede hulp niet kunt winnen... Ik vind het wel ongelofelijk knap dat je je over je angsten heen hebt gezet en dat je het aan een paar mensen hebt verteld. Het delen met mensen die jou kennen kan zo bevrijdend zijn en het kan je steunen in je strijd.

Zou het een idee zijn om één van die mensen die het nu weten te vragen om met jou mee naar buiten te gaan? Al ga je maar tien minuten wandelen! Even eruit, even uit dat isolement, want dat isolement waarin je je nu bevindt houdt de visuele cirkel in stand. Dat negatieve kringetje waar je, als je daarin blijft rondtollen, niet meer uit raakt. Het kan enorm helpen als iemand met je mee gaat, zeker als die persoon weet dat je een eetstoornis hebt en dat je het er moeilijk mee hebt, die iets weet van wat jij doormaakt.

Ik hoop ook dat je hier veel steun gaat vinden, Faira, en herkenning, dat het je zal helpen om te schrijven en ik hoop dat je nog vaak komt schrijven. Dat helpt en misschien geeft dit forum jou weer een beetje een soort van doel in je leven, het is geen harde verplichting en toch ga je op den duur steeds liever schrijven, en ontstaat er een band met de vaste deelnemers. Ik ervaar het zo in ieder geval. Je bent niks verplicht hoor, dus begrijp het niet verkeerd, maar een heel klein doel in je leven, al is het piepklein, kan al een verandering maken.

Studeer jij schriftelijk dat je de deur niet uit hoeft? En wat voor studie doe je? Je hoeft overigens niet te antwoorden als je daar geen zin in hebt hoor.

Ik vind het heel erg dat je het zo moeilijk hebt, dat je zo overhoop ligt met jezelf, en ik hoop dat je vol gaat houden met jezelf te laten helpen, het zal wel even modder happen worden, ik bedoel: therapie is geen lolletje, je komt niet voor de gezelligheid, toch wordt er ook veel gelachen kan ik je garanderen en is het heus niet alleen maar zwaar en moeilijk, maar uiteindelijk heb je niet voor niets hulp nodig. Gun jezelf die hulp lieve meid, je bent die hulp waard. Niemand kan oordelen over hoe erg jouw leven is geweest of over wat je hebt meegemaakt. Voel je niet schuldig als je geen "hele traumatische" dingen hebt ervaren in je leven en dan nu toch kampt met een eetstoornis. Het is heus niet altijd zo dat er hele ernstige trauma's aan ten grondslag liggen, vaak is het ook "gewoon" een stoornis, een ernstige ziekte, die zeker ook een psychologische oorzaak heeft.

Ik vind het echt heel knap dat je hier hebt durven schrijven, kom zo vaak je wilt, roep als je het moeilijk hebt, kortom: voel je nooit schuldig, dit forum is er om je te steunen, die steun verdien jij, die ben jij ook waard!

Liefs en heel veel sterkte,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
reactie op anja's mailtje (trigger)fairaSaturday, February 26, 13:46:36


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.