VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Sunday, May 12, 14:03:18Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]78 ]
Subject: Re: Ik begrijp mezelf niet!!


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Sunday, March 20, 12:55:58
In reply to: Alicia 's message, "Ik begrijp mezelf niet!!" on Sunday, March 20, 12:44:18

Lieve Alicia,

Ik had zojuist al een berichtje voor je gepost bij het bericht van Maxie... Ik begrijp je strijd heel goed, het is ook heel erg moeilijk en het lijkt alsof het allemaal je eigen schuld is dat je de eetstoornis niet in de hand hebt, maar schijn bedriegt... je bent ziek Alicia... probeer dat te erkennen voor jezelf en haat jezelf er niet om maar gebruik die kracht en energie die je nu steekt in jezelf haten liever in vechten voor herstel. Een sporter die ziek is zoekt hulp, jij wilt sporter worden/zijn, doe er dan ook alles aan. Je hebt er niks aan als je blijft hangen in jezelf haten, maar dat weet je zelf denk ik ook wel :) Toch blijf ik het zeggen, al maak ik me er zelf ook nog vaak genoeg schuldig aan, maar ja... we geven altijd aan anderen adviezen die ook op onszelf van toepassing zijn he :)))

Is er niet iemand anders die jij in vertrouwen durft te nemen, Alicia, een vriendin bijvoorbeeld, of iemand van school, een familielid, of iemand anders die je kent? Maak eens een lijstje voor jezelf met mensen die je vertrouwt, even los van het feit of je naar ze toe durft te gaan met dit verhaal, dat doet nu niet ter zake, maar gewoon een lijstje met namen van mensen die te vertrouwen zijn, die jou serieus nemen, waar jij een band mee hebt...

Ik vind het ontzettend moedig dat je durft te erkennen dat je het niet meer alleen redt, Alicia, dat durven alleen moedige mensen, slappelingen steken hun hoofd in het zand en zeggen dat er niks mis is, jij hebt al een enorme stap gezet, door bijvoorbeeld hier wel eerlijk te schrijven over je gevoelens en zie.. je krijgt nu ook al zelfinzicht, namelijk dat je het niet alleen kunt, en dat is een grote stap, wees niet zo hard voor jezelf. Als een sporter een bepaalde handeling niet kan of mentaal er even door zit zoekt hij/zij ook een coach, zie het zoeken van hulp maar op die manier, jouw huisarts is eigenlijk je coach op weg naar gezondheid, hij kan jou doorverwijzen en adviseren en mag je niet veroordelen, zal je huisarts ook echt niet doen, als jij duidelijk maakt dat het niet om een simpel iets gaat, maar om een eetstoornis, dat je er heel erg onder lijdt... Zou jij een ander zwak/slecht vinden als die bij jou kwam met het verhaal dat jij nu met ons deelt? Nee toch hoop ik... Als jij het mij als vriendin zou vertellen real life dan zou ik je bewonderen om je moed en je steunen waar mogelijk, met je meegaan naar afspraken als je dat zou willen, etc. En ik denk dat ik daar echt niet de enige in ben, Alicia, ik denk dat de meeste mensen hier zo op reageren en anders zijn ze jouw vriendschap en liefde niet waard, zo simpel is dat!

Heel veel liefs, sterkte en ik denk aan jou!
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Ik begrijp mezelf niet!!MignonMonday, March 21, 14:30:14


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.