VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Monday, April 12, 23:56:24Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123456[7]8 ]
Subject: Ik heb er genoeg van!!!! (TRIGGER!)


Author:
Mignon
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Thursday, January 06, 19:07:08

Vandaag heb ik zelf maar contact opgenomen met de pyshologe waar in mijn intake-gesprek bij heb gehad. Ze was een beetje vaag, aangezien ze direct begon over een opname en dat ze daar nu hard mee bezig zijn?? Toen ik haar vertelde dat ik juist NIET opgenomen wilde worden en dit ook had aangegeven, besloot ze toch maar even in de computer te kijken :S En inderdaad, ze was er gewoon vanuit gegaan dat ik opgenomen zou worden omdat dat gebruikelijk is voor mensen met een eetstoornis (okay het is dus duidelijk dat ik haar 1e patient ben met een eetstoornis!) en in de computer stond iets heel anders...fijn dat ze toch nog even de moeite nam om naar mijn persoonlijke gegevens te kijken i.p.v. maar wat te roepen....grrrrrr

Maar goed, ze bleef vaag en ze zei dat er nu nog gekeken wordt naar een geschikte behandeling voor mij.
Toen ik vroeg hoe lang dat dan nog gaat duren, zei ze dat dat zeker nog 1,5 maand zal zijn! FIJN hoor, dus over 1,5 maand ben ik bij elkaar al bijna 5 maanden bezig om hulp te krijgen! Pfffffff, ik snap dat het allemaal niet 1 2 3 geregeld is, maar 5 maanden?!

Ze vertelde me ook nog even (nadat ik vroeg waarom het nog zolang duurt) dat ik niet ernstig genoeg ben voor acute hulp. Ik vroeg wanneer je dan wel ernstig genoeg bent om een beetje vlotter hulp te krijgen...wanneer je 20 kg weegt? Ze zei dat ik niet zo ernstig ben omdat ik nog steeds eet...huh? En dat ze me tijdens het gesprek heel sterk vond en daardoor het idee had dat ik mijn eetstoornis goed onder controle kan houden.
Dus omdat ik niet als een zielig hoopje ellende in elkaar ben gestort daar, word ik daar nu voor 'gestraft' door me zolang te laten wachten? Ik heb heel duidelijk aangegeven dat het slecht gaat en dat het een alles overheersende obsessie is geworden waar ik niet meer uit kom. Ik ben heel eerlijk geweest tijdens de intake, maar ik heb me inderdaad groot gehouden...dat is toch logisch?

Toen ik net aangaf dat het nog steeds heel slecht gaat met eten, zei ze: "Ja, maar wij zijn er niet om je in leven te houden."
Nee dat snap ik ook wel, maar krijg je dan alleen sneller hulp als je in levensgevaar verkeert?
Volgens haar moet ik maar naar de dokter als ik me lichamelijk niet goed voel en die kan me desnoods in het ziekenhuis op laten nemen :S Maar als zij nou wat sneller met de hulp zijn, dan hoeft het sowieso niet zo ver te komen....toch? Natuurlijk ben ik er zelf ook nog bij en neem ik ook mijn eigen verantwoordelijkheid. Maar ik heb niet voor niks hulp gezocht...ik kom er niet meer uit en het gaat alleen nog maar bergafwaarts.

Weet je wat het ergste is, ik begin nu zelf ook te twijfelen aan de ernst van mijn eetstoornis. Ben ik wel echt zo ziek...en heb ik wel zo hard hulp nodig? Ik ben natuurlijk wel door dat hele team besproken en als zij me al niet zo ernstig vinden... misschien valt het dan ook wel mee met mij.

G*dv*r, ik zit nu in een onwijze tweestrijd met mezelf!
Ik denk er nu weer over om maar gewoon weer te gaan werken en te proberen met mijn eetstoornis te leren leven. Ik zie wel hoelang ik dat volhoud. En nderdaad ik eet toch nog steeds! Niet iedere dag, maar ik eet inderdaad nog wel en ik heb ook af en toe een vreetbui. Genoeg om op te kunnen overleven.

Ja, ik 'hoor mezelf praten' en ik weet dat dit heel dom klinkt (zacht uitgedrukt) Maar ik voel me nu zo'n aansteller!!! Hoe ernstig moet ik dan zijn om serieus te worden genomen daar?

Nou ja, sorry voor dit chaotische bericht vol zelfmedelijden...getverdemme ik baal hier gewoon van!

Sterkte iedereen.

Liefs,
Mignon

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Ik heb er genoeg van!!!! (TRIGGER!)AnjaThursday, January 06, 21:28:15

Re: Ik heb er genoeg van!!!! (TRIGGER!)AmberThursday, January 06, 22:42:50

Re: Ik heb er genoeg van!!!! (TRIGGER!)AliciaFriday, January 07, 17:10:31

Lieve schattenMignonFriday, January 07, 21:30:33

Mignon!AnjaTuesday, January 11, 21:44:15


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.