VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, April 25, 10:20:11Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123456[7]8 ]
Subject: Re: wat nu..(trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Sunday, January 30, 22:48:21
In reply to: esther 's message, "wat nu..(trigger)" on Sunday, January 30, 22:19:57

Lieve Esther,

Allereerst wil ik je hier van harte welkom heten, goed dat je ons hebt gevonden en goed dat je hebt geschreven, dat vind ik heel knap van je en getuigt van moed,want het is niet makkelijk om eerlijk te bekennen dat je, ondanks therapie die je hebt gehad, nu toch weer aan het afglijden bent en terug aan het vallen in je eetstoornis. Wat heb je precies voor eetstoornis en wat voor soort therapie heb je gevolgd? Was die alleen gericht op je gewicht of is ook de onderliggende oorzaak aangepakt? En is er voor zover je weet een aanleiding geweest dat het weer bergafwaarts gaat?

Ik vind het echt heel rot te horen dat het mis dreigt te gaan en dat je nu zo in een dillema zit. Als jouw vriend echt van je houdt dan blijft hij bij je, het is geen wedstrijdje, je hebt niet voor je lol een eetstoornis hoor, en dat het nu weer misgaat is niet jouw keuze, niet jouw schuld, daar mag men je niet op afrekenen, hij niet, maar helemaal niemand, daar ben je niet mee geholpen. Mensen die het niet van je accepteren kun je je volgens mij van afvragen of dat dan wel echte vrienden zijn... Maar dat is mijn mening :)

Wat je studie betreft denk ik dat je zelf al het juiste antwoord hebt gegeven. Zolang je zelf nog liegt, nog lijdt in plaats van leidt en het nog zo moeilijk hebt met jezelf en je leven is het niet mogelijk om als maatschappelijk werkster of hulpverlener te werken, want je hebt zelf hulp nodig. Heb je nog contact met de therapeut(en) waar je in therapie bent geweest? En is er eventueel iemand van je opleiding, een studiebegeleider of mentor, waar je terecht kunt? Of durf je niet opnieuw hulp te zoeken? Overigens zou je best af kunnen studeren, maar aan het werk gaan zou ik niet doen, tot je zelf klaar bent met therapie en je problemen de baas bent, tot je in balans bent. Als het je lukt zou ik er met een docent/begeleider van school over spreken, in je eigen belang. Je gaat niet af, het is kiezen voor jezelf!

Ik vind het onwijs knap van je dat je hier zo eerlijk bent, heel goed, ik heb daar veel bewondering voor, Esther.
Heel veel sterkte en ik hoop dat je hier blijft schrijven, dat lucht al enorm op. Je bent hier niks verplicht, ook niet om hulp te gaan zoeken hoor, maar ik stipte het wel even aan, omdat ik het gevoel had dat dit belangrijk was, maar ik kan me vergissen natuurlijk :)

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: wat nu..(trigger)AliciaMonday, January 31, 17:05:08


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.