VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, April 25, 18:32:16Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123456[7]8 ]
Subject: Re: Cognitieve therapie


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Sunday, February 13, 18:37:26
In reply to: Margriet 's message, "Re: Cognitieve therapie" on Friday, February 11, 23:59:18

Lieve Margriet,

Ik denk graag met je mee hoor als dat kan en soms heb ik nog wel eens een tip... Die huisarts van jou lijkt me een lastig type hoor, als ik je zo hoor, pfffff... maar goed, we zijn niet allemaal hetzelfde he :) Ik denk wel dat ik in jouw geval eens zou gaan uitzien naar een huisarts die wel tijd steekt in zijn/haar patiënten en ook de behandeling uitlegt als die wordt voorgeschreven...

Je gedachten en gevoelens over de cognitieve therapie kan ik me prima voorstellen, ik ben er niet voor niets op ingegaan, ik had bij jou namelijk het gevoel, maar je moet me maar corrigeren als ik ernaast zit, dat je ook aan de oorzaak wilt werken en aan het emotionele/gevoelsmatige verhaal. En ik weet wel zeker dat jij je verantwoording neemt over je leven maar dat je, heel verstandig, aangeeft dat je wat dit stuk in je leven betreft, hulp nodig hebt.

Weet je, misschien is het een idee om een vel papier te pakken en op te schrijven wat jij nodig hebt in een therapie, wat je precies wilt doen, waar je aan wilt werken, wat je verwacht van de therapeut, hoe een therapeut jou het beste kan steunen, etc. Kortom: ALLES wat voor JOU belangrijk is, alles wat je maar te binnen schiet. Dan neem je dat mee, als je durft, naar de therapeut die je nu hebt toegewezen gekregen en legt dit voor en vraagt op de man/vrouw af of dát ook is wat die peut te bieden heeft. Zo niet dan is het einde oefening, vraag dan een doorverwijzing via die therapeut of kom hier schrijven wat je wilt en laat ons met je meedenken. Misschien is die focustherapie wel wat voor jou trouwens. In maart gaan ze ook in Antwerpen van start in groepsverband, maar als je wilt kun je ook individueel werken met de therapeut, precies wat jij wilt.

Je hebt helemaal gelijk: niemand wil een eetprobleem, anders werd het niet als probleem gezien door jou of door wie dan ook die dit als probleem ervaart. Het is ook zeker geen kwestie van "eventjes" een knop omdraaien, natuurlijk is het wel belangrijk om anders tegen dingen aan te leren kijken, maar dat gaat niet over 1 nacht ijs, dat heeft tijd nodig, tijd, liefde, geduld, etc. Je hebt ook groot gelijk dat je niet gaat wachten tot je verzuipt! Ik vind het heel krachtig van jou dat je dit weet van jezelf en dat je jezelf niet laat verzuipen. Jij bent er ook nog en jij hebt altijd de allerlaatste en allerbelangrijkste stem in het geheel. Therapie heeft ook pas zin als je er zelf achter kunt staan en vooral: volledig begrijpt wat het einddoel en de werkwijze is (ik spreek niet over de technieken en handelswijze, want dat is soms beter niet te weten, dan zou het zijn effect missen...).

Ik bewonder je vechtlust lieve Margriet, geef niet op. En kom lekker schrijven hier hoor als je twijfelt, onzeker bent, je niet goed voelt, etc. want daar is dit forum voor, of je nou wel of niet in therapie bent maakt niks uit. Deel je ervaringen en twijfels, das goed voor jezelf, en uiteindelijk ook voor anderen, zeker voor hen die het herkennen maar zelf niet op durven te schrijven...

Zet hem op, het gaat jou helemaal lukken!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.