VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Friday, April 26, 15:01:35Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234567[8] ]
Subject: Re: Hier ben ik weer (trigger)


Author:
Voor tessa
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Friday, December 17, 19:45:07
In reply to: tessa 's message, "Hier ben ik weer (trigger)" on Friday, December 17, 18:15:01

Hoi tessa,

In de eerste plaats, goed dat je hulp hebt... Dat is heel knap van jou.

Ik wil je graag twee dingen vertellen, ik bedoel niet te zeggen wat je moet doen en niet moet doen maar ik wil gewoon iets over mijzelf vertellen en ik hoop dat je daar misschien iets mee kunt.

In de eerste plaats weet ik hoe het voelt als het je niet meer interesseert. Ik ben heb zo ongeveer elke therapie gedaan, heb 2 ziekenhuis opnamen gehad en ben in 3 clinieken in-patient geweest (opgenomen dus). De eerste twee keer hielpen bij mij niet omdat ik er zelf niet achter stond. De enige reden dat ik daar de eerste keer was was omdat het moest van mijn ouders (ik was toen tiener). De tweede keer, en dat is waar mijn verhaal om draait was omdat ik acht dagen in coma heb gelegen door mijn onder gewicht. Mijn ouders hebben doodsangsten uit gestaan. Dit heeft een flinke emotionele impact maar mijn 10 jaar anorexia heeft ook een flinke fysieke impact gemaakt. Ik kan geen kinderen krijgen, ik heb osteoperose, ik ben 26 en heb het botten stelsel van een 56 jarige. Mijn maag kan niet zonder medicijnen eten verteren. Ik heb gewrichts problemen. Mijn darmen functioneren niet uitzichzelf, ik heb een nier probleem en ga zo maar verder. Ik wil niet zeuren en je ook niet bang maken maar als het je niet meer interesseert kun je heel ver gaan, en de lichamelijke gevolgen blijven dan voor altijd bij je.

Het tweede wat ik je wil vertellen gaat over de derde keer dat ik werd opgenomen. Die keer wilde ik echt zelf. Ik had alles helemaal uit gezocht, de intake gehad, echt alles geregeld en toen ging het helemaal mis. Ik moest toen een paar weken wachten voordat ik kon beginnen. En alles ging helemaal fout. Dit zie je bij heel veel mensen, je wordt zoooooo bang voor wat er gaat komen dat je terug valt op het enige wat je hebt. Het is de terug val die je nodig hebt om verder te kunnen.

Ik weet niet of je hier ook maar iets aan hebt, ik hoop het wel want ik vind het niet makkelijk dit zomaar te zeggen. Ik hoop dat je ziet dat je eetstoornis 'dip' heel gevaarlijk kan zijn maar dat dit ook net hetgeen kan zijn dat iedereen krijgt voordat je je eetprobleem onder controle krijgt.

Ben alsjeblieft voorzichtig, ik zou echt niet willen dat je iets naars overkomt, en voor jou klinkt dat misschien heel dramatisch maar ik heb 10 jaar anorexia gezien en een heleboel mensen die ook een eetstoornis hadden en ik weet wat voor een ellende het kan brengen. Ik hoop niet dat je mijn verhaal negatief opvat of dat je je aangevallen voelt want dat is echt niet de bedoeling, ik maak me gewoon zorgen, want JIJ BENT BELANGRIJK.

Flow

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Hier ben ik weer (trigger)AnjaFriday, December 17, 20:28:07

Voor FlowMignonSaturday, December 18, 13:29:00
  • Foutje -- Mignon, Saturday, December 18, 14:16:55
    • -Mignon -- Flow, Sunday, December 19, 10:14:46


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.