VoyForums

Thursday, April 18, 22:05:17Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234567[8] ]
Subject: Re: Het is eruit (trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Saturday, December 18, 21:39:52
In reply to: Zoë 's message, "Het is eruit (trigger)" on Saturday, December 18, 18:24:48

Lieve Zoë,

Dat is een heel verhaal, je moeder had dus duidelijk al veel langer iets in de gaten en het is goed dat ze erover is begonnen, je omgeving is niet gek, Zoë, al denk je zelf nog zo dat je het verborgen kunt houden, mensen, en zeker mensen die je lief zijn, hebben meer door dan jij denkt.

De vraag is, Zoë, wat het doorgaan op deze manier je oplevert... je hebt het over controle, maar eigenlijk ben je alle controle over jezelf en je eetpatroon volledig kwijt. Die controle die jij denkt te hebben is schijn controle, je hebt pas controle als je weer gezond kunt eten en goed voor jezelf en je lijf kunt zorgen zonder je rot, schuldig, vies, etc. te voelen. Zo doorgaan als je nu bezig bent lijkt me niet goed hoor, Zoë, natuurlijk is het jouw leven, maar weet wel dat je enorme schade oploopt, en dat hoe langer je doorloopt hiermee hoe moeilijker het zal worden om er nog uit te kruipen.

Ik begrijp je angst en ik denk dat je daar niet de enige in bent, ik denk zelfs dat iedereen aanvankelijk bang is om hulp te zoeken, het betekent immers dat je afscheid gaat nemen van een schijnzekerheid die je in de loop der jaren hebt opgebouwd. Maar waarom zou je geen hulp aanvaarden, Zoë? Wil jij jezelf zo rot blijven voelen als nu? Wil je een toneelstuk op blijven voeren? Dat kost veel energie, meisje, dat is erg vermoeiend en als je dan ook nog eens rommelt met je eten begrijp ik wel dat je nu te moe bent om wat dan ook te ondernemen.

Waar het op neerkomt is dat je ziek bent. Als jij je been breekt dan ga je toch ook naar de EHBO hoop ik? Dan loop je toch niet door terwijl het bot door je vel steekt en zeg je toch ook niet terwijl je al hinkend door de gangen wandelt dat er niks aan de hand is? Je laat je dan helpen. En hetzelfde geldt ook nu, je hebt een eetstoornis, een ernstige, je hebt echt hulp nodig en je hebt recht op hulp. Er zijn andere manieren om die zogenaamde 'controle' die je nu denkt te hebben te krijgen over je leven, namelijk je eetstoornis de baas worden en leren hoe je je wel goed over jezelf kunt voelen, wel van jezelf kunt houden, wel gelukkig kunt zijn, etc. ook als je weer 'normaal' gezond gaat eten.

Ik vind je moeder wel heel erg lief reageren hoor! Ik begrijp dat de boel nu wat snel gaat, maar aan de andere kant kon je verwachten dat ze het door had, de eerste tekenen waren er al geruime tijd, en nu voila... Grijp haar uitgestoken hand aan, probeer met haar te praten, je hoeft heus niet gelijk alles te vertellen, gewoon in kleine stukjes, ze wil je helpen en steunen, dat weet je nu, dus voor haar hoef je niet bang te zijn, praat over je angst om hulp te krijgen, als je dat lukt. Het zou voor jou een overwinning zijn. Ga in ieder geval geen smoesjes bedenken, ga je niet groot houden, voor wie zou je dat doen? Je moeder ziet toch wel dat het niet goed gaat, dan kun je veel beter dat masker afzetten en je wel uiten, dat zal opluchten, Zoë, eerlijk waar... Het is zó vermoeiend om steeds een rol te moeten spelen, je kunt echt veel beter jezelf zijn...

Ik wens je heel veel sterkte lieve Zoë, je vroeg ons om onze mening, dit is de mijne. Ik vind dus dat je nu door moet zetten, hulp aanvaarden/accepteren, doe het voor jezelf, want ik mag toch hopen dat jij niet kapot wilt? Ik wil niet dat jij in ernstige gezondheidsproblemen komt door steeds maar hulp te blijven weigeren... Ook jij hebt recht op een gelukkig leven, Zoë, denk daar maar eens over na...

Zou je nog eens willen schrijven wat jij zo eng vind aan hulp krijgen bij het oplossen/genezen van je eetstoornis? Misschien is dat voor jezelf ook verhelderend. Het hoeft niet hoor, maar ik vroeg het me gewoon af, één ding heb je al genoemd maar er is vast meer... Hulp kan ook best fijn zijn hoor, meid, mensen die er voor jou zijn net zoals wij er hier virtueel voor je zijn. Mensen die jou begrijpen en er ervaring mee hebben. Wil jij je dan niet beter over jezelf gaan voelen en weer vertrouwen hebben in jezelf?

Liefs en sterkte, ik denk aan jou!

Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Het is eruit (trigger) -- nog meer triggerFlowSunday, December 19, 10:29:06


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.