VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Monday, July 04, 23:14:51Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234567[8] ]
Subject: Re: Even van me af schrijven (trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Monday, December 20, 7:44:24
In reply to: Mignon 's message, "Even van me af schrijven (trigger)" on Monday, December 20, 0:44:42

Lieve Mignon,

Hartstikke goed dat je ff bent komen spuien. Boos zijn is juist heel goed, om daar uiting aan te geven bedoel ik, het juist niet opkroppen, maar gewoon even heerlijk kwaad zijn, totaal flippen, dat is echt veel beter dan de boel oppotten, want als je het opkropt zet het zich vast in je systeem, en loopt je energie "vast", raak je potdicht, geblokkeerd. Dus uiting geven aan emoties als woede, frustratie, verdriet, etc. is prima!!! Misschien lost het zo 1,2,3 concreet niks op, maar je kunt het maar kwijt zijn, dat lucht gewoon op.

Een eetstoornis heeft veel weg van een verslaving, vergelijk het maar met roken :)) Toen ik nog rookte haatte ik die sigaret en vond hem geweldig tegelijkertijd, en dat gevoel is bij een eetstoornis nog heftiger... Probeer dat maar niet te begrijpen met je hoofd, dat lukt niet, want het patroon van een eetstoornis is niet te begrijpen, het zit vol tegenstrijdigheden. Focus je maar lekkre op je gevoel in plaats van je hersens te kraken. En het is heel goed om het zat te zijn, dat is een eerste stap. De belangrijkste motivatie zal uiteindelijk zijn dat je genoeg van jezelf houdt, zoveel dat je weer voor jezelf wilt gaan zorgen en jezelf niet meer wilt beschadigen maar juist koesteren... en dat je niet meer op de loop gaat voor negatieve emoties en pijn... maar er volop induikt zonder dat je je schaamt, of dat je blokkeert, emotionele vrijheid heet dat, maar dat duurt even voor je "daar" bent. En... wat zit ik te preken, ben er zelf nog niet eens :)) Ik heb ook nog grote moeite met me te uiten, vooral als er anderen bij zijn. Hier in de veiligheid van mijn huisje lukt het nog wel, maar ik klap dicht in gezelschap, en dat wil ik niet meer.

Het is in ieder geval goed dat je alle kanten van je eetstoornis ziet, want hoe vreemd ook, die levert ook iets op... al weegt dat niet op tegen de negatieve aspecten, maar je hebt hem niet voor niets. Als je durft te kijken naar wat het écht oplevert dan ben je al een stuk verder, want wat het oplevert, het gevoel heb ik het dan over, kun je ook op andere manieren bereiken, echter pas als je je "zooitje ellende" hebt opgeruimd en verwerkt en geen moment eerder. Dus haat jezelf er niet om, dat je een eetstoornis hebt, hij is er niet voor niets. Als je daar echt in durft te duiken in je therapie ben je al een stuk verder!

Sterkte vandaag Mignon!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Even van me af schrijven (trigger)MignonMonday, December 20, 15:47:40


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.