VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, April 25, 13:18:13Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]345678 ]
Subject: Re: therapie terug opnemen !!! (trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Saturday, October 01, 20:55:04
In reply to: Dina 's message, "therapie terug opnemen !!! (trigger)" on Saturday, October 01, 10:38:06

Lieve Dina,

Ik kan me best voorstellen dat je geen zin hebt om in het verleden te graven, maar zolang de zaken nog niet verwerkt zijn rest je geen andere weg. Het is juist zo belangrijk om aan de onderliggende oorzaken te werken en helaas liggen die meestal in het verleden en is het pijnlijk daarnaar te kijken en het op een rijtje te zetten. Je zou eventueel kunnen overwegen om deel te nemen aan die nieuwe therapie bij focussen op eetstoornissen (creatieve expressie) waar niet veel gepraat wordt en je toch uiting geeft aan emoties en gevoelens die je in de weg zitten.

Maar praten over het verleden en erbij stilstaan is wel belangrijk. Als je het al verwerkt zou hebben dan zou je nu niet zoveel weerstand ervaren om erin te duiken, ik denk dat dit meer met weerstand te maken heeft dan met het feit dat het "geen zin heeft om erin te blijven hangen", maar dat is mijn visie. Ik weet heel goed hoe naar het is om je verleden onder de loep te nemen, ik ben daar dan ook al veel mee bezig geweest en nu kan ik pas zeggen dat ik de boel achter me wil laten. Maar zonder hulp en therapie zou dat niet gelukt zijn. Je hebt behoorlijk erge dingen meegemaakt, die moeten een plekje krijgen, hoe klote dat ook is, het is geen lolletje en het roept veel narigheid op. Maar het is wel nodig. En omdat jij de boel zo hebt verdrongen en ontkend ook denk ik dat het juist wel goed is om door te gaan met therapie.

Je eetprobleem in je eentje oplossen lukt niet, hoe graag je het ook zou willen, helaas is dat niet mogelijk zolang er nog onderliggende oorzaken zijn. Het heeft tijd nodig!

Gecondoleerd met het overlijden van de dochter van dat bevriende koppel, wat vreselijk om op zo'n manier iemand te moeten verliezen. Kun je erom huilen enzo? Het is belangrijk je gevoelens niet op te potten...

Sterkte Dina, fijn dat je weer hebt geschreven. Ik heb het zelf ook heel druk gehad en nog wel een beetje en ook ik heb de afgelopen maand therapiepauze genomen, maar dat is omdat ik het te druk heb, niet omdat het niet meer nodig is, al hoewel ik wel wil gaan minderen, want ik heb het niet meer zo nodig als toen ik eraan begon en ik ga ook een cursus "creëren van je eigen werkelijkheid" doen, waarbij ik het gevoel heb dat het me enorm vooruit zal gaan helpen.

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: therapie terug opnemen !!! (trigger)DinaSaturday, October 01, 20:56:08


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.