VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, May 11, 4:36:34Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]345678 ]
Subject: Re: Vraag (trigger?)


Author:
Flow
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Wednesday, October 19, 12:52:49
In reply to: Zoë 's message, "Re: Vraag (trigger?)" on Tuesday, October 18, 12:49:32

Hoi,

De meeste mensen met een eetprobleem vinden niet dat ze zelf een probleem hebben, het werkt hetzelfde met bijvoorbeeld alcoholisten, die willen wel vaak toegeven dat ze misschien niet helemaal correct omgaan met alcohol, maar ze vinden zich zelf zeker niet verslaafd, ze vinden dat ze elk moment kunnen stoppen met drinken. Het toegeven dat je een probleem hebt is het halve werk, echt waar.

Maar terugkomend op je vragen:
Bulimische mensen gaan gemiddeld eerder dood doordat zij meestal abrupt sterven door bijvoorbeeld een hartstilstand of beroerte (kalium gebrek) of een gescheurde slokdarm of darm met als eventueel gevolg scepsis ( je darm inhoud komt dan in je bloed terecht en je vergiftigd jezelf) Deze zaken komen meestal voort uit overmatig braken of het gebruik van laxeermiddelen. Dit zijn zaken die je niet ziet aankomen, dat gebeurt van het ene op het andere moment (ik probeer echt geen paniek te zaaien)
Je kunt je misschien de zaak van Terri Schiavo herinneren, in Nederland is dat heel groot in het nieuws geweest. Dat was die vrouw in de Verenigde Staten die al meer dan tien jaar in coma lag. Haar man wilde 'de stekker eruit trekken' en haar laten sterven en haar ouders wilden haar laten leven omdat zij geloofden dat zij niet hersendood was. Dat is toen een grote politieke rel geweest (ongeveer een half jaar geleden)
In elk geval, die vrouw die lag in coma omdat zij door haar bulimie een herseninfarct gekregen heeft.

Bij anorecten ligt het anders, die gaan vaak niet acuut dood, ze sterven meestal aan uitdroging, primaire of secundaire ondervoeding (primaire ondervoeding is als je te weinig eet en secundaire ondervoeding is dat je wel eet maar zo weinig bouwstoffen binnen krijgt dat je niet kunt leven) en door een infectie waar ze niet genoeg weerstand voor hebben om te overwinnen (verkoudheid wordt keelontsteking, keelontsteking wordt longontsteking)
Dit gebeurd niet op stel en sprong, zelf uitdroging, wat het snelste gaat duurt meestal toch drie dagen, de patient voelt zich in de tussentijd zodanig beroerd dat hij of zij toch zal eten of drinken of naar een arts zal gaan. Bij een zware longontsteking, en meestal al eerder gaat iemand toch naar de dokter. Bij ondervoeding ga je meestal ook niet van de ene op de andere dag dood. In de eerste plaats is dat onmogelijk voor je omgeving verborgen te houden en daar bij raken mensen over het algemeen eerst nog een aantal malen bewusteloos en worden ze dus opgenomen en bijgevoed.

Het primaire verschil ligt er dus in dat bulimische mensen grofweg ter plekke kunnen sterven zonder dat zij eerst een 'waarschuwing' hebben gehad, anorexia is wel even dodelijk maar geeft de patient wel vaak een waarschuwing, de patient reageert daar zelf niet altijd op maar zijn of haar omgeving wel. Iemand met anorexia kan dus heel critiek liggen maar daar door behandeling van een arts (medicijnen, bijvoeding etc) weer uitkomen, bij een bulimisch iemand is er bij een hartstilstand niet meer veel te doen.

Ik weet dat dit heel akelig klinkt, maar ik wilde echt dat iemand het 15 jaar geleden tegen mij had gezegd. Dat is ook de reden dat ik dit soort dingen post op het forum, het is namelijk niet zo dat ik wil preken (ik weet zelf hoe naar prekende mensen zijn)

Hoe ik met mijn situatie omga, mijn fysieke problemen heb ik onder controle maar soms als ik naar mijn kast met pillen kijk voelt het wel even moeilijk, ik ben 27 en ik slik meer pillen om te kunnen leven dan mijn oma in het verzorgingstehuis, en het ergste vind ik dan ook nog dat ik het mezelf heb aangedaan. Ik heb mezelf beloofd dat ik goed voor mezelf zorg en dat doe ik ook maar soms vind ik het echt heel naar dat hetgeen ik gedaan heb toen ik tiener was mij voor de rest van mijn leven zo'n problemen oplevert.
Dat ik geen kinderen kan krijgen vind ik echt heel moeilijk, ik vind dat echt een enorm probleem. Ik ben wel getrouwd en mijn man en ik vinden kinderen allebei heel erg leuk. Maar wij zullen ze nooit krijgen, dit geeft niet alleen voor mij veel spanningen maar ook in mijn huwelijk. Mijn man wist wel voordat hij met mij trouwde dat ik geen kinderen meer kon krijgen maar ik voel me er toch altijd schuldig over. Ik denk niet dat ik in woorden uit kan leggen hoe moeilijk ik het daarmee heb.

Dit is ook voor een groot deel de reden dat ik hier ben (op het forum dus) Ik ben het levend voorbeeld dat je hieruit kunt komen. Want ik ben hieruit gekomen en ik ben nu 100% gelukkiger dan dat ik toen was, zelfs met alle fysieke problemen, als ik moest kiezen tussen hoe ik me nu voel en hoe ik me toen voelde kies ik zeker voor hoe ik me nu voel, zelfs met alle moeilijke momenten van de therapie. Maar ik ben ook het levend voorbeeld van alle permanente consequenties die een eetstoornis met zich mee brengt. Toen ik veertien was en niet at had ik echt niet in de gaten dat dit consequenties voor de rest van mijn leven zou hebben, ik wist ergens wel dat dat kon maar ik realiseerde me niet dat dat bij mij zou gebeuren. Ik wil daarom ook graag aan iedereen hier laten weten wat die consequenties zijn en dat die iedereen kunnen overkomen.

Ik weet heel goed wat een eetstoornis is en dat je er niet 'gewoon' mee kunt stoppen (dan had ik dat al tien keer gedaan) maar ik wil dat mensen zichzelf en hun probleem serieus nemen. Ik hoor hier zo vaak, 'ik ben bang dat het bij mij niet erg genoeg is' of 'al die andere meisjes hebben het veel zwaarder' of 'ik heb nog niet zo een groot probleem'. Ik dacht dat ook.

Ik hoop dat ik een goed antwoord op je vragen gegeven heb zonder belerend te klinken want dat is niet de bedoeling. Als je nog iets weten wilt, maakt niet uit wat, dan laat het maar horen, ik vind het niet vervelend om daar hier over te schrijven.

Flow

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Vraag (trigger?)ElskeMonday, November 07, 16:11:56

Re: Vraag (trigger?)AliciaMonday, November 07, 18:05:48


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.