VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Wednesday, April 24, 7:41:41Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: Re: het zal niet gemakkelijk zijn ( trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Tuesday, May 24, 0:22:33
In reply to: Dina 's message, "het zal niet gemakkelijk zijn ( trigger)" on Monday, May 23, 23:39:52

Lieve Dina,

Je mag je bericht ook best aan de anderen richten hoor :) Er wordt niet zoveel gereageerd momenteel door anderen, maar dat komt vanzelf wel weer (hoop ik van wel!).

Ik ga even iets "gemeens" zeggen, je gaf eerder aan dat je graag een confronterende therapeut hebt... en nu wordt je al wat geprikkeld en uitgedaagd en dan ben je ontgoocheld? Jouw therapeut praat jou geen schuldcomplex aan hoor, dat is zijn job niet, wel om te kijken hoe je reageert op dit soort dingen... Wat moet je eigenlijk precies bewijzen? Dat het niet langer dan een jaar kan zijn? En is het een schande dan als hij wel gelijk heeft? Eetproblemen ontstaan vaak al in de jonge pubertijd en vaak nog onbewust ook, zonder dat je er erg in hebt sluipt het erin, je noemt het geen eetprobleem, dat is juist het gevaarlijke van een eetstoornis, dat je het anders benoemt, denkt dat het wel meevalt, etc.

Je irritatie en schrik zijn dus prima... Dat is wat therapie ook op kan roepen, wat dacht je dan dat mijn therapeut vaak doet bij mij? Ik was van de week nog woest op hem toen hij over Jezus begon... je had met moeten horen. Niet dat hij me wou bekeren hoor, hij is geen christen of zo, maar dat ligt bij mij door een periode uit mijn jeugd weer gevoelig en wat doet die schattige etterbal van een peut dan, moet ik als huiswerk dingen over Jezus en hoe die mensen heeft vergeven etc. opzoeken. Ik stak toch eerst een relaas af van hier tot tokio om hem te proberen overtuigen dat het geen zin had en dat ik "dat mannetje" niet interessant vond, etc. Allemaal weerstand, en dat is nou precies waar jij ook tegenaan loopt... Je hebt een geweldige therapeut dus! Hij weet het nu al in je naar boven te halen, dat belooft nog wat... Ik had je al gewaarschuwd dat therapie niet voor de gezelligheid is... Ohhhhh... vals ben ik nu he, hihihihi, ik bedoel dat niet zo hoor, ik herken het alleen maar en ik vlieg er nog net zo hard in ook als Jeffery (mijn therapeut/counselor) zo'n streek uithaalt. Maar uiteindelijk levert het wel zelfinzicht op.

Wat fijn trouwens dat je vanavond al mocht komen, wel even schrikken zo snel, maar als je toch bezig bent dan maar gelijk goed! Ik ben ook blij dat er een klik is tussen jullie, dat is als basis om vanuit verder te werken super belangrijk!

Wat je "speurtocht" betreft, hou je even bezig voor jezelf met wat je nog weet over jou als kind, hoe jij je voelde, hoe je met anderen omging, of je lekker in je vel zat, of dat je je minderwaardig voelde, etc. dat soort dingen.

Dina, ik vind je een kanjer, dikke knuffel voor jou en petje af, je hebt het gedaan! En het was gelijk er tegenaan, wel flink schrikken, maar volgens mij heb je een prima psycholoog gevonden, eentje die precies bij jou past. Onthou één ding goed: je therapeut is er voor jou! Hij is niet tegen je en hij neemt jou serieus.

Liefs en truste als je het nog leest,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: het zal niet gemakkelijk zijn ( trigger)DinaTuesday, May 24, 10:15:33


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.