VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Monday, March 04, 6:28:35Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Re: Wat uitleg op reacties vorige mail (trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Friday, May 06, 19:02:23
In reply to: L 's message, "Wat uitleg op reacties vorige mail (trigger)" on Friday, May 06, 18:15:36

Lieve L,

Het klinkt een beetje alsof dat "optimisme" van jou een masker is, een camouflage, zodat niemand door heeft hoe je er werkelijk aan toe bent. Want het optimisme dat je wilt hebben is niet echt, al wil je het wel voelen, dat geloof ik best, maar het is niet oprecht, er is niets positiefs aan het boven de pot staan braken na een avondje eten en drinken, L...

Het valt me ook op dat je probeert de boel af te zwakken, alsof het met jou wel "meevalt" allemaal. Dit is overigens zeer herkenbaar voor de meeste mensen hoor... voor mij wel in ieder geval. En nu ik in therapie ben betrap ik mezelf er nog vaak op dat ik denk dat het met mij niet zo erg is als met anderen en rationaliseer ik ook een boel, ik merk dat jij dat ook doet aan de manier waarop je schrijft. Het lijkt wel of je over iemand anders schrijft, vanuit de derde persoon, dus vanaf enorme afstand (veilige afstand?).

Dat de schijn bij jou bedriegt vind ik helemaal niet om te lachen... Wil je zo sterk en zelfverzekerd overkomen als een muur om je heen, een beschutting? Zodat niemand ziet hoe je je echt voelt? Heb je nog contact met je gevoel? Met je lijf?

Als je het hebt over jouw problemen dan noem je het "probleempjes", is dat wel eerlijk naar jezelf vind je? Ik vind jouw problemen bepaald geen grap, L, misschien is het voor jou al een belangrijke stap je dat te realiseren, en het niet langer af te zwakken, maar het beestje bij de naam te noemen zonder verkleinwoorden te gebruiken... dat is ware kracht, als je werkelijk toe durft te geven wat er met je aan de hand is.

De therapeut van focussen doet overigens ook soms via email therapie met mensen, je schreef dat je goed kan schrijven, dat is duidelijk, misschien moet je het eens proberen vanaf veilige afstand... zijn emailadres is sessies@hotmail.com Kost je niks, is vrijblijvend en misschien een eerste stap in de richting van hulp die voor jou wel veilig voelt...

Een eetstoornis is een ziekte en vaak een ziekte met een onderliggende oorzaak, neem jezelf dus serieus, en ja, er is psychisch wat mis met je als je een masker opzet en doet alsof je sterk, optimistisch, krachtdadig, vrolijk, etc. bent, maar in werkelijkheid voel je je heel anders. Als je niet meer kunt zijn wie je bent, als je je ware gezicht niet meer kunt laten zien, dan is er wat mis... gefeliciteerd, we hebben dat hier allemaal ondervonden en/of ondervinden dit, dus 'join the club'. Wees dan zo sterk om te onderkennen dat je een probleem hebt, en niet een klein probleem maar een groot probleem!

Wat die vriendin betreft kan ik me zo voorstellen dat het op haar overkwam alsof er niks bijzonders aan de hand was, misschien lag dat aan de manier waarop je het aan haar vertelde, dat is lastig om in te schatten, dat weet je zelf het beste. Ik kan me wel voorstellen dat zo'n ervaring je dan sterkt in het moeten verbergen van je ware gezicht... alleen heb je ook best door dat je daar niets mee opschiet! Je bent heel slim, dat merk ik aan hoe je schrijft, je hebt ook wel wat zelfinzicht, alleen ben je nog niet eerlijk naar jezelf.

Dat geeft niks overigens, je doet alles op jouw tijd en als het goed voelt om het nu zo te doen als je het nu doet dan zou ik vooral doorgaan met het volgen van je persoonlijke koers... Ik ben blij dat je ons hebt gevonden, ik hoop dat je vaker komt delen en zo misschien wat stapjes in de richting van je ware gevoel gaat zetten, in het onderkennen daarvan vooral. Want nu is het eigenlijk zo dat jij de verantwoordelijkheid voor iedereen op je neemt behalve voor jezelf... Je houdt met iedereen rekening maar als je zelf mensen nodig hebt dan hou je geen rekening met jezelf. Dat is zowel voor jou als voor die ander niet eerlijk. Denk daar maar eens over na :)))

Eén ding is zeker: je bent NIET gek, je stelt je NIET aan, je hebt alle recht op hulp en steun. Het heeft niets met karakter tonen te maken... en het getuigt pas van échte kracht als je het moment hebt bereikt dat je zwak durft te zijn en toe durft te geven dat je het alleen niet redt... en dat is helemaal geen schande... Het vraagt juist moed en strijdlust om daar waar je het zelf niet aankunt hulp te vragen... dat is goed voor jezelf zorgen, dat is dus geen aanstellerij. Denk maar terug aan de ervaring met de psycholoog die je hebt gehad...

Ik wens jou heel veel kracht en wijsheid en ik hoop dat je wat hebt aan mijn woorden, ik ben heel direct soms, ik heb het gevoel dat ik je op een andere manier niet kan bereiken, maar weet dat ik je steun en dat je welkom bent, ik neem jou juist heel serieus... en je mag hier lekker zijn wie je bent... Je bent geen uitleg verschuldigd, je mag gewoon je verhaal komen doen, je ervaring delen, je gevoelens en emoties delen met ons...

Nog een fijne avond!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Wat uitleg op reacties vorige mail (trigger)FlowSaturday, May 07, 7:59:34


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.