VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Monday, March 04, 6:39:56Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Re: Wat uitleg op reacties vorige mail (trigger)


Author:
Flow
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Saturday, May 07, 7:59:34
In reply to: L 's message, "Wat uitleg op reacties vorige mail (trigger)" on Friday, May 06, 18:15:36

Hoi,

Ik ga het weer zeggen: "wat jij schrijft is heel herkenbaar".
Het gebeurd heel vaak dat mensen met een eetstoornis paniek aan vallen hebben, dat komt omdat eetstoornissen officieel in het vakje van de obsessief-compulsive stoornissen hoort en paniek aanvallen ook.
Het is meestal ook zo dat mensen met een eetstoornis voor de buitenwereld heel sterk lijken dat is ook logisch.
Je krijgt een eetprobleem voor een reden, vaak is dat omdat mensen hun gevoelens moeilijk op een andere manier kunnen uiten en betrekken het dus op eten. Omdat je je dus niet op een andere manier uit hebben mensen niet in de gaten dat je je niet goed voelt. Zij verwachtten dat mensen die bang of verdrieting zijn gaan huilen of op een dergelijke manier emotie uiten. Als je dat niet doet hebben mensen vaak niet in de gaten dat er iets mis is en denken ze dat alles goed gaat. Daarbij is het zo dat het typisch is voor mensen met een eetprobleem dat ze heel rationeel ingesteld zijn, hun gevoel en verstand zijn niet in balans, en er wordt heel veel nadruk op dat verstand gelegd, daardoor wordt het ook heel moeilijk dingen te uitten. Ik heb hier ook hier therapie voor gehad bij een haptonoom, ik zal daar een aparte topic over posten. Dit uit zich vaak in: "er is niets aan de hand met mij".en een onmogelijkheid om over je eigen gevoelens, zwakheden of problemen te praten.

Je zegt dat je je afvraagt of er psychisch iets mis is, ik geloof dat niet, ik geloof dat er emotioneel iets mis is, (niet alleen met jou bedoel ik, maar met alle mensen die een eetstoornis hebben) dat maakt het niet minder erg maar dat maakt je wel te helpen.

Flow

ps. ik vind nog steeds dat je dingen heel goed uit kunt leggen

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.