VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, April 27, 0:13:09Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Re: tips voor een wanhopige familie


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Thursday, April 28, 19:57:11
In reply to: laanzuurbier 's message, "tips voor een wanhopige familie" on Thursday, April 28, 19:19:35

Hallo,

Het is heel lastig om aan de hand van jullie berichtje vast te kunnen stellen wat er precies aan de hand is met jullie zoon/broer. Wat wel duidelijk naar voren komt is dat jullie heel bezorgd zijn en veel van hem houden, dat het jullie erg bezighoudt en dat er daardoor veel spanning in de familie is...

Woont hij nog thuis of woont hij zelfstandig? Waaruit maken jullie dan op dat hij aan boulimia lijdt? Kortom: kunnen/willen jullie iets meer vertellen?

En dan nog één ding: iemand die niet geholpen wil worden kan je onmogelijk dwingen tot therapie, tenzij iemand een gevaar voor zichzelf en/of de omgeving is. Hoe moeilijk dit ook is voor jullie, het is niet anders. Het is ook zinloos als iemand zelf vindt dat er geen probleem is... Therapie is zwaar, werkt alleen maar als je gemotiveerd bent. Je kijkt behoorlijk in de spiegel... Het klinkt nu alsof niet hij maar jullie zelf een probleem hebben...

Het is haast onmogelijk om hier iets zinnigs over te zeggen, ik vind het heel naar dat jullie zoveel verdriet hebben, zoveel ruzie maken, etc. Hoe lang is dit al gaande? En wat hebben jullie voor jezelf geprobeerd om niet te lijden onder de situatie? Bezorgdheid is prima, je houdt van iemand, maar als je er zelf aan onderdoor gaat of dreigt te gaan dan is het niet gezond meer. Is jullie zoon/broer zich ervan bewust hoeveel pijn het jullie doet?

Als jullie echt advies willen dan is het nodig dat jullie veel meer vertellen dan nu, deze informatie is zo beperkt. Maar de vraag is of dit zinvol is... Want hij wil niet geholpen worden en wat we hier bieden is lotgenotencontact... Jullie zijn welkom hoor, juist om even van je af te schrijven. Maar verwacht geen kant en klare adviezen, die hebben we hier niet, oplossingen bieden is onmogelijk via een forum. Maar steun en begrip zijn wel ingredienten die hier thuishoren, een luisterend oor, een plek waar je altijd welkom bent. Waar we niet oordelen over elkaar.

Dit forum is ook zeker voor familieleden van mensen met een eetstoornis. Welkom zou ik zeggen. Ik hoop nog meer te gaan lezen van/over jullie. Heel veel sterkte met de situatie.

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: tips voor een wanhopige familieFlowThursday, April 28, 22:29:24


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.