VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Monday, May 13, 8:30:22Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234567[8] ]
Subject: Re: Lieve Mignon


Author:
Mignon
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Friday, December 17, 13:59:43
In reply to: Anja 's message, "Re: Lieve Mignon" on Thursday, December 16, 22:40:41

Lieve Anja,

Ik verdring inderdaad veel emoties met mijn eetstoornis, daar ben ik me ook wel van bewust. Maar het was wel even schrikken dat het juist op dat moment naar boven kwam, bij een wildvreemde nog wel. Voor mij is het nu vooral belangrijk dat ik op een goede manier met deze emoties om leer gaan, want daar ben ik gewoon heel slecht in. Dit blijkt wel uit mijn eetstoornis.

En ik voel me absoluut niet geprikkeld en aangevallen door jouw reactie! Ik vind het alleen maar ontzettend lief dat je zo met me bezig bent, en je verdiept in mijn gedachtengang. Het voelt wel vreemd, alsof ik al die aandacht en bezorgdheid niet verdien van jullie.
Ik heb inderdaad vaak een masker opgezet, zeker toen niemand in mijn omgeving wist van mijn eetstoornis. Ik heb toen heel wat toneelstukjes opgevoerd en dat was heel vermoeiend. Sinds mijn omgeving het weet doe ik dat heel veel minder. Soms betrap ik mezelf er nog weleens op, maar ik probeer zoveel mogelijk om zonder dat masker door het leven te gaan.

Hier op het forum schrijf ik eigenlijk altijd zoals ik me voel en doe ik niet alsof. Dit is de enige plek waar ik mezelf durf te zijn en me niet schaam voor mijn negatief zijn. Ik denk ook dat je mijn positief zijn verward met een optimistische instelling. Ik ben zeker vaak negatief over mezelf en ik schrijf dat dan ook, op zo'n moment denk ik dus ook niet positief. Dit wil alleen niet zeggen dat ik mijn toekomst op zo'n moment ook negatief zie... ik voel me dan dus shit, maar ik heb altijd nog dat lichtpuntje dat het in de toekomst echt wel goed gaat komen met mij. Ik zou zonder deze gedachten mijn bed niet eens meer uit kunnen komen 's ochtends, wanneer ik dus het gevoel zou hebben dat deze negatieve gevoelens en eetstoornis er voor de rest van mijn leven zullen zijn.
Pffff, dan zou ik niet eens meer de puf hebben om hulp te zoeken en er tegen willen gaan vechten. Mijn optimistische kijk voor de toekomst geeft me kracht en moed om te blijven vechten. En met vechten bedoel ik dus hulp krijgen. Ook al wil ik nu nog niet aankomen weet ik dat ik dat in de toekomst wel ga durven. Ik maak zelfs al plannen voor als ik mijn eetstoornis onder controle heb! Ik verwacht echt niet binnen 3 maanden genezen te zijn, maar ik verwacht ook niet dat ik hier de rest van mijn leven mee rond hoef te lopen.

Ik hoop dat jij mijn uitleg weer begrijpt? :)

En natuurlijk gaat dit forum ter sprake komen tijdens de therapie! Zonder dit forum zou ik waarschijnlijk nooit hulp hebben gezocht en ook nooit zo in mezelf zijn gaan graven naar de onderliggende problemen! Ik zou gewoon niet zijn waar ik nu ben...op het punt staan om het gevecht tegen mijn eetstoornis aan te gaan.

Bedankt lieverd en een fijne dag vandaag.

Veel liefs,
Mignon

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Lieve MignonAnjaFriday, December 17, 14:27:19


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.