VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 09:15:38 03/13/02 Wed
Author: Heikki Jokipii
Subject: Re: Ehdota nyt jotain virhettä!
In reply to: Khamul 's message, "Re: Ehdota nyt jotain virhettä!" on 14:56:59 03/12/02 Tue

>>Mainitse nyt joku suuri virhe, että päästään
>>keskustelun alkuun.
>
>Lomborgin väitteet sukupuuttonopeudesta ovat aivan
>hatusta vetäistyjä, eivätkä perustu mihinkään
>faktoihin.
>
Lomborg osoittaa, että väitteet sukupuuttonopeudesta ovat yleisesti hatusta vetäistyjä. Sen jälkeen hän esittää luvut varmasti todetuista sukupuuttoon kuolleista lajeista.

Muistanette sen Heurekassa olevan sukupuuttolaskimen, joka vaivihkaa vietiin pois - koska nyt olisivat jo kaikki maailman lajit kuolleet ...

>Lomborgin väite, ettei väestönkasvu ole ongelma, on
>vähintään ihmeellinen.
>
Hän osoittaa YK:n tilastojen pohjalta, että väestön kasvu on useimmissa maissa, myös kehitysmaissa, hidastunut ja jopa loppunut, kun katsotaan syntyneiden määrää. Näennäinen väestönkasvu on siis seurausta jyrkästä eliniän pidentymisestä kehitysmaissa. Koska väestön määrä täten tulee jäämään n. 8 miljardiin (ja sitten laskemaan), ja koska tämä määrä hyvin maailmaan mahtuu, niin ongelmaa ei ole.

>Lomborg pitää happosateita ja niiden vaikutuksia
>olemattomina. Eipä ole mies käynyt Norilskissa...

Kirjassa esitetään mahtavasti maksaneen amerikkalaisen vertailututkimuksen lopputulokset, jotka osoittavat, että happosateilla ei ollut mitään vaikutusta metsän kasvuun.
Suomessa on tehty tutkimuksia, joissa on vuosikausia annettu tutkimusalueille reippaasti liiallisia happosadeannoksia. Tulos: ei vaikutusta metsän hyvinvointiin.

Tämä amerikkalainen tutkimus on tehty n. 10 vuotta sitten ja ollut siis tiedossa saman ajan. Lomborg ihmetteleekin, miksi tätä myyttiä yhä pidetään yllä.

Ja vielä Norilskiin: jopa siellä, kun on nyttemmin tutkittu ympäröivää erämaaluontoa, vahingot ovat rajoittuneet aivan tehtaiden välittömään läheisyyteen (eli olleet aiemmin suuresti liioiteltuja), eikä happosateilla nähtävästi ole niiden kanssa mitään tekemistä. (Nyt en suoraan muista lähdettä tähän, jos joku muistaa, niin voisiko kertoa)

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.