VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 14:34:45 08/06/03 Wed
Author: Täti Kretliini
Subject: Suorakylvö estää päästöt ja eroosion - luomuväki hämillään

(kun antiluomu.org näyttää olevan alhaalla, niin tässäpä keskusteltavaksi:)

Maatilan Pellervo kirjoittaa huhtikuun numerossaan:

"'Suorakylvö tulee leviämään räjähdysmäisesti', Farma Maaseutukeskuksen kasvinviljelyagronomi Soile Hänninen ennustaa. 'Kymmenen vuoden kuluttua Varsinais-Suomessa kynnetään vain luomupeltoja ja joidenkin erikoiskasvien kylvöalustoja.'

Hurja ennuste, mutta voi hyvinkin pitää paikkansa. Suorakylvöön on siirrytty rivakkaa tahtia joka puolella maata, mutta Lounais-Suomessa suorakylvettäviä hehtaareita on suhteellisesti eniten."

Luomulehti 3/2003 (Karri Varpio) kuvaa näin kauniisti suorakylvöä:

"Suorakylvössä maan tiivistämistä vältetään mahdollisimman pitkälle, ja maan rakenteen ylläpito jätetään kasvinjuurien, lierojen ja mikrobiston tehtäväksi. Sekoittamattomaan maahan syntyy luontainen kerroksellisuus, jossa orgaaninen aines kertyy pintaosiin. Humuspitoisuus kasvaa kun muokkauksella ei kiihdytetä sen hajoamista. Kestohumus yhdessä saveksen kanssa, sekä sienirihmasto ja mikrobiston tuottamat lima-aineet, aikaansaavat kestävän mururakenteen, joka pidättää tehokkaasti ravinteita ja vettä. Kasvien juuret ja lierot jättävät jälkeensä biohuokosia, joita pitkin liika vesi valuu syvemmälle.

Näin maa sietää paremmin voimakkaita sateita, kantavuus paranee ja eroosio sekä ravinnehuuhtoumat pienenevät. Muokkaamattomuus saa aikaan positiivisen kierteen joka entisestään vähentää muokkaustarvetta, ja viljelijä säästää energiaa ja työaikaa."

Suorakylvö siis tekee sen kaiken, mitä luomussa vain luvataan - ja vieläpä normaaliviljelyäkin halvemmalla! Miten luomua enää sitten perustellaan? Niinpä olennainen kysymys luomuväelle onkin ko. kirjoituksen otsikko:

"Suorakylvö luomussa - mahdollisuus vai mahdottomuus?"

Kirjoittaja ei pysty vastaamaan kysymykseen. Me pystymme: suorakylvö on luomussa mahdotonta.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.