VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 08:44:53 10/06/06 Fri
Author: Matti Pekkarinen
Subject: SENSUURIA

Luomuväki toimii verorahojen turvin kustannustehokkaasti. Luomutiedottajat ovat ahkerina. Toimintatavat ovat sananvapauden vastaisia:

1) Uskonpuhdistus: Nettiä ”siivotaan”. Muuten ei liene selitettävissä ilmiö, jossa hakukoneet lakkaavat löytämästä luomukriittisiä sivuja. Toimimattomia sellaisia ne kyllä auliisti löytävät. Sama ilmiö oli myös pari vuotta sitten, ja tarvittiin runsaasti työtä ja kyselyjä, että sain asian kuntoon. Nyt on myyräntyötä tehty näköjään taas.

2) Yhteistyötahot sitoutetaan: Sanomalehtien kanssa ollaan hyvää pataa. Näin ainakin päätellen siitä, että lehtiin ilmestyy luomua kehuvia artikkeleita tuon tuostakin, täynnä valheita (luomu ruokkisi koko ihmiskunnan, luomuruoka on terveellisempää jne). Vastapuolen (esim minun) on ollut vaikea saada kirjoituksia lehtiin, ja jos keskustelua onkin hetken sallittu, on siinä yleensä annettu luomupuolelle viimeinen puheenvuoro. Kritiikin saaminen läpi on vaatinut voimakkaita perusteluja, kuten tämä maakuntalehteen (jokaiselle se työntekijälle) laittamani viesti:

Savon Sanomien väelle!

Siivilöitte hyttysen, mutta nielette kamelin.
SS julkaisi 30.9. Taito Taskisen luomua ylistävän kirjoituksen, joka on täynnä valheita. Tarjosin vastinetta, oikoakseni noita heittoja, mutta sitä ei kelpuuteta lehteenne.
Tilanne on vakava: 24000 ihmistä kuolee päivittäin nälkään. http://www.lonweb.org/hunger/hung-fin-eng.htm Ainakin 800 miljoonaa on nälkäkuoleman partaalla. Pelloista pitäisi satoja miljoonia hehtaareja antaa jatkossa energiakasveillekin. Maapallon väkiluku kasvaa kolmella miljardilla, ja lehtemme neuvoo luopumaan lannoitteista ja kasvinsuojelusta!

Toivoisin, että Savon Sanomissa käynnistyisi vakava keskustelu lehtemme (SS on tullut taloomme jo yli 50 vuotta) linjasta luomuviljelyn suhteen.

Matti Pekkarinen
agr, mv, Lapinlahti
http://kotisivu.dnainternet.net/matpekk/Tarjoamani vastine (jonka lehti viimein myös julkaisi) on tällainen:

Taito Taskinen (SS 30.9) ehdotti luomutuotteiden vapauttamista arvonlisäverosta.
Olen eri mieltä. Oikea toimenpide olisi periä luomutuotteilta haittaveroa. Tehoton viljely tuhlaa maapallon metsät ja koskemattoman luonnon. Se estää peltobioenergian järkevän, kannattavan tuottamisen. Luomutuotteiden laatu on usein huonompi. (Vaikutus kansanterveyteen saattaa todellakin olla ”merkittävä”, kuten Taskinen kirjoitti…): Vilja usein roskaista ja kevyttä. Peruna on usein ruttoista (torjunnan puuttuessa). Luomutuotteet ovat seleeniköyhiä.

Suuremman tukiaisten tarpeensa (extratuki 103 €/ha) ja alemman satotasonsa vuoksi se tulee yhteiskunnalle kohtuuttoman kalliiksi. Selvä kannanotto luomun satotuloksiin on uusi selvitys MTT:ltä (Maa- ja elintarviketalous 44), jossa katsotaan, että viljatilalla tarvitaan luomussa 216 hehtaaria vastaamaan 80 tavanomaista hehtaaria (jotta päästäisiin samaan satomäärään). Keskimäärin.

Ympäristön kannaltakin on järkevää tehostaa viljelyä väkilannoitteilla. Tutkittaessa pellosta huuhtoutuvien ravinteiden alkuperää on havaittu niiden tulevan noin 90%:sesti orgaanisista eli eloperäisistä lähteistä, siis kasvinjätteistä ja karjanlannasta. Nykyisillä ohjemäärillä käytettäessä tulevat väkilannoitteen ravinteet käytetyiksi kasvukaudella, eikä niitä jää syksyn ja seuraavan kevään valumavesien huuhdottavaksi. Ihmiset tulee ruokkia tehokkaalla viljelyllä, jossa ei satoa myöskään uhrata taudeille ja ötököille. Tuotantoon tarvittavalle polttoaineelle saadaan hyvä hyötysuhde. Tarvittava sato tulee kohtuullisen pieneltä peltoalalta, ja näin saadaan eroosiolle altistuva pinta-alakin minimoiduksi.


Matti Pekkarinen
Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa- Turvattu Luonto ry

(Savon Sanomat ei suinkaan ole ainut eikä edes pahin. Maaseudun Tulevaisuutta ihmettelen vielä enemmän: Se on sentään maatalousalan ammattilehti, jonka odottaisi pysyvän tiukasti asialinjalla…)


3. Jo aiemmin havaittua on tämä: http://kotisivu.dnainternet.net/matpekk/kenkaa.htm

Matti Pekkarinen

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.