VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, May 11, 11:52:12Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: Beloofde bericht


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Thursday, June 30, 21:46:48
In reply to: Rascal 's message, "Bijna is zeker niet helemaal(Trigger)" on Wednesday, June 29, 16:39:27

Lieve Rascal,

Gaat het al wat beter met je? Ik hoop het voor jou! Ik begrijp best dat het niet meevalt, zeker nu je einddoel binnen handbereik is... dat roept angsten en onzekerheid op, omdat het betekent dat je op het punt staat om afscheid te nemen van de Rascal die jij gewend was, het eetpatroon dat je jouw houvast bood, waar jij je veilig in waande... Het valt absoluut niet mee om wel weer in de wereld te stappen en je niet meer te verschuilen achter niet eten, weer wel te gaan voelen... Want een eetstoornis heeft weinig met eten zelf te maken, het uit zich in een verstoord eetpatroon, maar in feite is het o.a. het wegdrukken van hoe je je voelt, een negatief zelfbeeld, de wereld niet aankunnen, etc. Daarom werken "diëten" meestal niet, ik zag er deze week nog een programma over bij Oprah Winfrey, dat ging dan wel over dames die veel te veel wogen, maar er is geen verschil tussen extreem over- of ondergewicht. De oorzaak blijft hetzelfde, namelijk je niet kunnen uiten, vluchtgedrag, je af willen schermen en verdoven in eten en/of niet eten en braken en alle andere dingen die bij een eetstoornis horen.

Dus het is niet zo gek dat nu je bijna op je streefgewicht zit je wat aan het terugvallen bent. Ik denk dat het met angst te maken heeft om afscheid te nemen van je "vorige leven" waarin je niet goed voor jezelf zorgde en je eetpatroon ernstig verstoord is geweest. Heb jij momenteel psychologische/therapeutische hulp bij je eetstoornis of focust het zich alleen op het behalen van je "ideale" gewicht? Als dat laatste het geval is dan zou psychologische of therapeutische ondersteuning enorm goed kunnen werken... Het is al een hele tijd geleden dat je hier was dus ik heb even niet meer helder paraat wat voor hulp jij krijgt bij je eetstoornis.

Ik wil je meegeven dat ik het enorm knap van je vind dat je er toch aan werkt en dat je al zoveel gewonnen hebt! Ik vind het heel erg dat je man er weinig van lijkt te begrijpen, dat is een veelgehoord probleem hoor. Mensen uit de omgeving denken dat het met eten te maken heeft en wilskracht. Geen van beiden klopt. Het is niet zo dat jij het niet wilt, er is een onderliggende oorzaak die heeft gemaakt dat jij een verstoord eetpatroon ontwikkelde. Staat je man open voor een gesprek? In een rustige sfeer, zonder te verwijten, gewoon vertellen aan hem dat je dolgraag wilt en dat je zijn steun en vertrouwen broodnodig hebt om weer terug gezond en gelukkig te zijn. Dat het voor jou dan heel moeilijk is als hij jou verwijten maakt. Doe het niet met opgeheven vinger, zeg het er ook bij dat je het hem niet kwalijk neemt. Leg hem in je eigen woorden uit hoe het zit bij jou. Desnoods schrijf je het van te voren op en laat je het hem lezen en gaan jullie naar aanleiding hiervan een goed gesprek voeren, of meer dan één gesprek, het is heel belangrijk om goed te communiceren met elkaar!

Een eetlijst helpt, maar er is meer nodig om weer in balans te komen lieve Rascal en dat is werken aan de onderliggende oorzaak, dat kun je niet alleen, maar het is aan jou te bepalen of je er hulp bij wilt hebben...

Liefs en veel sterkte, ik hoop dat je weer vaker komt schrijven hier!

Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Beloofde berichtrascalFriday, July 01, 11:26:04


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.