VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, April 20, 4:02:08Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: Re: Help, ik zak verder..(TRIGGER!!!)


Author:
Flow
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Monday, April 18, 9:59:04
In reply to: Zoë 's message, "Help, ik zak verder..(TRIGGER!!!)" on Sunday, April 17, 20:40:38

Hoi Zoe

Ik begrijp dat zo een gesprek je heel erg in de war en bang heeft gemaakt. Ik zou dat ook hebben.

Ik wil in de eerste plaats zeggen dat het persoon waar jij mee heb gesproken jou volgens mij helemaal niet begrijpt. Het is heel moeilijk om mensen met een eetstoornis te begrijpen als je er zelf geen hebt. Ik snap dat wat zij tegen je heeft gezegd pijn doet en dat dat helemaal niet leuk is maar ze snapt echt niet wat een eetstoornis betekent. De meeste mensen denken 'eet toch gewoon, je ziet er goed uit, wat doe je jezelf aan'. Ze begrijpen niet dat er iets anders achter zit. Ik denk dat dit meisje op haar manier misschien heel eerlijk tegen jou heeft willen zijn en jou op haar manier heeft willen helpen maar als ze je niet begrijpt heb jij daar natuurlijk helemaal niets aan.

Ik heb in het verleden ook dit soort gesprekken gevoerd met mensen en het maakt me altijd heel erg boos (niet dat dat altijd terecht is) omdat ze niet snappen dat ik niet 'gewoon' aan het lijnen was. Ik probeer niet te zeggen dat je deze gesprekken niet moet voeren of dat je niet met deze mensen om moet gaan, helemaal niet. Maar het is echt zo dat veel mensen een eetstoornis niet begrijpen. Ik heb zo vaak gehoord: "doe nou eens effe normaal en eet wat".

Wat ik wel wil zeggen is: laat je niet uit het veld slaan door iemand die de situatie helemaal niet snapt. Je zegt dat dit gesprek je heeft laten twijfelen aan allerlei dingen, dat begrijp ik wel, maar je hebt geluisterd naar iemand die de situatie totaal niet kan inschatten (ik zeg niet dat dat haar schuld is)

Wat ik je nog wil vertellen is dat ik 3 keer lang in het ziekenhuis gelegen heb en 2 keer lang opgenomen ben in een kliniek en dat mijn vriendinnen me niet hebben laten vallen. Kennissen, ja die wel maar ik heb altijd een aantal mensen gehad die langs kwamen en als ik uit het ziekenhuis of kliniek kwam die mij meteen belden en vroegen of ik mee ging naar de film, winkelen etc. Mensen laten je niet zo heel snel vallen. Echt niet. De meeste mensen waar ik mee in klinieken zat hadden ook allemaal vriendinnen die nog langskwamen. Ik heb in het verleden heel veel mensen van me afgeduwd, ik wilde niemand zien maar toen ik het wel weer wilde waren ze er allemaal (gelukkig).

Ik zou effe rustig doen, niet iedereen begrijpt waar een eetstoornis overgaat en dat is niet raar. Maar je hoeft je niet door deze mensen in de war te laten maken. Effe kalmeren en dan met goede moed verder. Ga misschien even iets leuks voor jezelf doen dat werkt vaak (winkelen, kapper etc.)

Je komt wel waar je moet komen het is misschien alleen een hobbelige weg,

Succes Flow

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Help, ik zak verder..(TRIGGER!!!)MignonMonday, April 18, 11:30:31

    Lieve zoe hoe gaat het met je??aliciaSunday, May 01, 12:56:10


    Post a message:
    This forum requires an account to post.
    [ Create Account ]
    [ Login ]

    Forum timezone: GMT+1
    VF Version: 3.00b, ConfDB:
    Before posting please read our privacy policy.
    VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
    Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.