VoyForums

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345678[9]10 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 05:19:41 01/25/02 Fri
Author: Spegla
Subject: ZB:n perustelu.

Taannoin ZB perusteli kuolleen aineen muttumista eläväksi näin (kesällä ):"Kyllä se valitettavasti voi mielestäni muuttua eläväksi". Kiintoisaa on se, että ZB käyttää ilmaisua "mielestäni". Tämähän viittaa siihen, että se on jonkinlainen mielipideasia. Näin ei missään tapauksessa ole. ZB:n mielipide ei voi tuottaa tiedettä selaiseksi, että kuoleen aineen mahdottomuus muuttua eläväksi muuttuisi ZB:n mielipiteen mukaiseksi mielipideasiaksi.
Entäpä kysymys siitä, että sanoessaan mielipiteensä,mistä hän tieteää mielipiteensä todeksi ? Niin, suuri kysmys todellakin on se, että mistä hän tietää mielipitseensä todeksi. Eikö hän ollutkin tekstissään juuri sitä kysmystä tarkastelemassa esittämättä mitään perusteita "faktalleen" ? Hän vain esittää mielipiteensä ilman mitään tieteellistä todistetta sille, että kuollut aine VOI muuttua eläväksi. Hänen mielestään siis esittämänsä mielipide on totta, koska hän on sitä mieltä, että kuollut aine voi muuttua eläväksi. Tämähän on räikeä kehäpäätelmä ! Mutta eihän se mitään uutta ollut hänen "tieteessään".
EDelleen hän käyttää ilmaisua "valitettavasti". Tällä hän tavoittelee sivistyneen gurun otetta "huuhailijoihin" nähden. Hän haluaa kokea elämyksen, jossa hän sivistyneen osallistuvasti ojentaa hupsutuksiin syyllistyneitä höynähtäneitä "huuhailijoita" ( =ZB:n oma termi ) takaisin suuureen viisauden valoon. TOdellisuus on vain hänen kohdalla ikävän usein toistuva: Skeptikot kuvittelevat todellakin olevansa rahvaan yläpuolella. He haluavat kokea "guruna" olemisen elämyksiä järkevän tieteenteon varjolla.

Spegla

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.